Kt

A tudatos életvitelről szóló előadással indult az ELTE Aerobik+ Program!

2016. 02. 10.
Kt

Klubunk és az ELTE Aerobik közös szervezésű, új programsorozatával egy kis “pluszt” kíván adni a mindennapos edzéseken kívül is. Folytatás február 18-án a Body&mind esten!

A BEAC Aerobik Szakosztályának munkatársai több területen is komoly előrelépéseket tesznek 2016-ban, így ennek hozományaként február 3-án az egészséges életmódról szóló előadással indították útjára legújabb kezdeményezésüket. Körképünkben beszámolunk még a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokság 5000 méteres számában ezüstérmet szerző magyar váltó teljesítményéről, az első alkalommal megrendezett nemzetközi sportnapunk sikeréről, valamint a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság idei első játéknapjának ELTE-s vonatkozású eredményeiről!

eloadaeroAerobik

Az egészséges táplálkozás került a fókuszba az ELTE Aerobik+ Program félévindító előadásán! Új kezdeményezéssel vette kezdetét a tavaszi szemeszter: az ELTE Aerobik és klubunk munkatársai rekreációs programokkal, érdekes előadásokkal és közösségépítő eseményekkel kívánnak egy kis "pluszt" adni az edzések mellé. Február 3-án minden érdeklődő szempár Kálmán Terézre és a "Négy alapvető táplálkozási hiba - avagy az egészséges táplálkozás négy sarokköve" címet viselő témájára szegeződött. A regisztrációs hét pangásához képest sokan megjelentek a Hilton-teremben: a 40 perces előadást az ő kérdéseik, valamint az est során elkészített személyes étrendelemzéseik tették interaktívvá. Az ELTE Aerobik+ frontemberének köszönhetően interneten is elérhető az első foglalkozás diasora.

A tudatos életvitelt követően a szellem és a lélek felfrissülése felé veszi az irányt a programsorozat: az ELTE Aerobik Body&mind Est arra is választ ad, hogyan lássatok neki új energiákkal a következő tanulós-dolgos félévnek!

ppkFutsal

ELTE-s házirangadókkal indult az év a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban! Mind a négy együttesünk pályára lépett a pontvadászat legutóbbi fordulójában: az újonc természettudósok és bölcsészek épp egymás ellen mérkőztek meg a budafoki sportcsarnokban, miközben a rutinosabbnak számító PPK-s és ÁJK-s legények szorgosan gyűjtötték a pontokat.

A játéknap nyertese címet a Sajben Marcell vezette "pepszis" alakulat érdemelte ki: a megszerezhető hat pontból hatot zsebeltek be, ráadásul 18-4-es gólkülönbséggel abszolválták a hétvégét. Soraikból különösen Molnár Gábor futsalozott ihletett formában az NKE és a ELTE-BTK elleni összecsapásokon: a mi fiunk a közszolgálatosokat két, míg a csere nélkül megjelenő riválist négy góllal szórta meg. Említésre méltó még, hogy Tagyi Norbert és Bíró László is első gólját szerezte a PPK-s ifjak között. A folytatásban a bölcsészek házon belül, a TTK-s gárdán vettek revánsot a nagy különbségű vereségért: Rákóczi István egymaga hét találatig jutott a hétvége legtermékenyebb meccsén. A legfordulatosabbat az ÁJK-sok vívták: hiába vezettek már 3-1-re a jogászok, hat perccel a lefújás előtt Urbán Norbert klasszikus mesterhármasa nyomán már az Óbudai Egyetem legjobbjai álltak nyerésre. A csattanó még váratott magára: fennmaradó játékidőre együttesünk óriási nyomás alá helyezte ellenfelét, számos gólhelyzetből kettőt is gólra váltottak, így begyűjtötték mindhárom bajnoki pontot. A következő fordulóban igazi egyetemi futsal csemege vár a csapatokra: az újabb ELTE-s belharc mellett egyetemi derbit rendeznek.

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. forduló) ELTE-BEAC PPK – NKE SE 5-2

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. forduló) ELTE-BEAC TTK – Bodon FC Pázmány 1-4

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. forduló) ELTE-BEAC PPK – ELTE-BEAC BTK 13-2

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. forduló) ELTE-BEAC BTK – ELTE-BEAC TTK 12-4

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. forduló) ELTE-BEAC ÁJK – Óbudai Egyetem Kandó 5-4

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Corvinus Totallsport.com 2-3

(férfiak – NB II., Nyugati csoport) AirEnergy FC – ELTE-BEAC 8-1

ezustGyorskorcsolya

Megismételte magát a sporttörténelem: matematika szakos hallgatónk, Burján Csaba és társai idén is ezüstérmet szereztek a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán. A Világkupa sanghaji nyitóállomásán aratott győzelem okán jó formában érkezett a szocsi kontinensviadalra Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba alkotta négyesfogatunk. A nemzetközi szövetség (ISU) honlapjának beszámolója szerint fiaink az 5000 méteres döntő jelentős részében fej-fej melletti küzdelmet vívtak a végső győztes hollandok, valamint a hazai közönség előtt nagyot bukó oroszokkal. Kvartettünk jól kalkulált, ezzel az eredménnyel a dobogó második fokára állt fel - akárcsak a majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtti Dordrecht-i EB-n.

Jóga

Februártól folytatódnak a népszerű jóga órák! A nagy érdeklődésre való tekintettel idén már heti három alkalommal és egy új jógastílussal, a vinyasa flow jógával várjuk a jelentkezőket. Váltsd meg február 12-ig a 10 alkalmas bérleted Keszthelyi Gabriella vinyasa flow jóga foglalkozásaira. Akik szellemileg és lelkileg is felfrissülésre vágynak, ők február idusától heti rendszerességgel látogassák a BEAC Sportcsarnok 4. lépcsőfeljáró 1. emeletén található Tükrös Termet.

kosarasokKosárlabda

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – PEAC-Pécs 41-69 (10-13, 8-20, 11-12, 12-24)

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – ZTE Női Kosárlabda Klub 54-81 (16-28, 10-9, 13-24, 15-20)

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd 58-72 (20-17, 11-20, 13-26, 14-9)

kicsik

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Bajai Női Kosárlabda Klub 77-62 (16-17, 16-20, 18-15, 27-10)

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – PINKK SE 55-47 (16-9, 11-14, 11-10, 17-14)

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – TFSE 68-44 (19-15, 13-6, 15-12, 21-11)

ffi

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) Monori SE – ELTE-BEAC 73-52 (28-21, 14-7, 23-10, 8-14)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – Kandó FSC 85-66 (17-18, 16-13, 26-17, 26-18)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) Gödi SE – ELTE-BEAC 75-98 (21-23, 16-23, 14-28, 24-24)

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – UNI Győr 33-70 (11-17, 8-18, 6-23, 8-12)

(nők – Budapest Bajnokság,"A" csoport) ELTE-BEAC – TFSE 48-56 (10-15, 9-12, 13-23, 16-6)

(nők – Budapest Bajnokság,"A" csoport) ICO SE – ELTE-BEAC 51-50 (8-15, 22-9, 10-13, 11-13)

(nők – Budapest Bajnokság,"A" csoport) ELTE-BEAC – Törekvés SE 38-48 (12-13, 8-9, 12-13, 6-13)

orient3Orientation Day

Az egyetemi sport mindenkié: több mint 100 külföldi hallgató vett részt az első alkalommal megrendezett nemzetközi sportnapunkon! A világ minden tájáról - elsősorban Németországból, Franciaországból és Olaszországból - érkeztek diákok, akik a február 5-ei Orientációs Nap jóvoltából már az ELTE sportos arcának megismerése közben összetartó közösséget formáltak. Nem csak a népszerű csapatsportágakat, hanem a BEAC és az ELTE sportkínálatában is szereplő dinamikus jógát, aerobikot, kettlebellt, funkcionális köredzést és a zumbát is kipróbálták! Kérdéseikre első kézből sportösztöndíjasainktól, sportszervezőinktől kaptak választ, míg másodkézből az első angol nyelvű ELTE-s Sportkisokos szolgált tájékoztatóul az egyetemi sportolási lehetőségek felől. Rendezvényünk lelkes fogadtatása és a pozitív visszacsatolások félévente egyszer folytatást ígérnek.

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Vasas Óbuda KRA 0:3 (11-25, 11-25, 17-25)

(nők – Budapest Bajnokság) MAFC-Bercsényi – ELTE-BEAC 3:0 (25-17, 25-22, 25-16)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC – Veres PG 0:3 (26-28, 18-25, 15-25)

DSC_6767Spinning

Még vannak szabad helyek a február 15-én kezdődő cycling edzésekre! Szorgalmi időszakban sem szeretnél mozgás nélkül maradni? A hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő ELTE Cycling fiatal, lelkes csapata mindenkit sok szeretettel vár, aki bele szeretne kóstolni a beltéri tekerés világába. Az év mind a 4 évszakában új bérletet válthattok, így nem maradtok mozgás nélkül a vizsgaidőszakban sem. Egy-egy évszakbérlet 10 alkalomra jogosít fel Titeket, heti egy alkalommal, a szezon elején kiválasztott időpontban. Az edzések költségtérítését légkésőbb az első edzés előtt rendezni kell. Akár korán kelő típus vagy, akár az esti edzésre szavazol, biztos hogy találsz megfelelő időpontot:

idop

A csoportok telítettségét a folyamatosan frissülő táblázatban találjátok.

Részvételi díj:

  • ELTE hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak, Erasmusoknak és Alumniknak 7000 Ft(csak Neptun kóddal),
  • külsősöknek 9500 Ft.

A bérletek megvásárolhatóak irodaidőben, hétköznap 8:30-16:30 között a BEAC irodában (I. lépcsőház, II. emelet). A szabad helyeket mutató táblázat a lenti linken és a facebook oldalunkon érhető el. Természetesen szezon közben is lehet csatlakozni!

unescoSportdiplomácia

Szeptember 20-án jön az Egyetemi Sport Napja! Az UNESCO tavaly novemberi közgyűlésén hozott döntés azt a célt szolgálja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban és arra, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára. Az Egyetemi Sport Napján különféle szabadidős sporteseményekkel, versenyekkel, előadásokkal, kulturális eseményekkel és fesztiválokkal hívjuk fel a figyelmet a sport fontosságára világszerte - természetesen az ELTE és a BEAC sem maradhat ki a sorból.

shopshopNyereményjáték

Túl a 6000 kedvelésen - új termékkel bővült a BEAC webshop! Egy hónap alatt több mint 500 szavazat érkezett a pulcsitervekre, amelyek közül a legtöbb lájkot, szám szerint 163-at a sárga feliratú szürke pulóverünk kapta. Első körben ezt a pulcsit gyártja le klubunk, ami hamarosan mindenki számára elérhetővé válik internetes áruházunkban. Sőt, nemrég sorsoltunk nyereményjátékunk résztvevői között, így a három legszerencsésebb véleményezőnek már csak a kapcsolatfelvételt kell kivárnia és az elsők között öltöztetjük fel őket.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech