Telekom egyetemi futball

A Telekom lett az ELTE-BEAC egyetemi futsal bajnokság főtámogatója

2014. 04. 15.
Telekom egyetemi futball

Az MLSZ főszponzora fontosnak tartja az egyetemi labdarúgás fejlesztését is, így idén az intézményi labdarúgó bajnokságok névadó támogatójává válik.

Szerződést kötött a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség az intézményi labdarúgó bajnokságok támogatására. A szerződés értelmében a MEFS és az MLSZ elkötelezi magát az egyetemi labdarúgás fejlesztése mellett. A Telekom, mint az MLSZ főszponzora fontosnak tartja az egyetemi labdarúgás fejlesztését is, így 2014-ben az intézményi labdarúgó bajnokságokat támogatja, melynek egyúttal névadója is lesz.

A Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga döntőjét a Debreceni Egyetem által szervezett Campus Fesztiválján rendezik meg. Az ELTE bajnokságok szervezője az ELTE-BEAC szerződést kötött a MEFS-el, így az ELTE-BEAC Lágymányosi, Jogász és Bölcsész bajnokságai, amik az ország legnagyobb és legszínvonalasabb bajnokságai között vannak Magyarországon, szintén részesülnek a Telekom támogatásából.

A bajnokságban játszó játékosokat az MLSZ regisztrálja, így az MLSZ regisztrált labdarúgói közé fognak tartozni, mellyel az MLSZ célja, hogy növelje az aktív labdarúgó számát Magyarországon, ami jelenleg kétszázezer fő. Az országos projekt lebonyolítását, koordinációját az ELTE-BEAC szervezői csapata végzi.

A Telekom által kapott támogatást az ELTE-s szervezők, a bajnokságok hosszú távú fejlesztésének céljából közösen fogják felhasználni, hogy még jobb színvonalú, hallgatóbarát körülmények között, még több hallgató tudjon részt venni hétről hétre az ELTE labdarúgó eseményein. Az ELTE-BEAC bajnokságairól további részletek az elteonline.hu/sport oldalon találhatóak.

Az együttműködés következő lépcsője lehet az, hogy a felsőoktatási intézmények, így az ELTE is részese lehet az MLSZ nagyszabású pályaépítési programjának (http://www.mlsz.hu/fejlesztesek/?aloldal=palyaepites).

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech