Eo 20181214 DSC 9423

A Régi idők focija nyerte a 2018-as ELTE Alumni Kupát!

2018. 12. 17.
Eo 20181214 DSC 9423

Kiélezett mérkőzésen büntetőkkel Régi idők focija győzelem az ELTE Alumni Kupán!

Kiélezett mérkőzésen büntetőkkel Régi idők focija győzelem az ELTE Alumni Kupán!

Idén már kilencedik alkalommal gyűltek össze az ELTE volt hallgatói az egyetem Bogdánfy utcai sporttelepére, hogy közösen zárják le a 2018-as futballévet. Az ELTE Alumni Központ, az ELTE Sportiroda és a BEAC által rendezett december 14-ei IX. Alumni Kupán tíz csapat, közel 100 játékosa lépett pályára annak reményében, hogy végül az ő csapata emelheti fel a győztesnek járó kupát. A torna célja idén sem lehetett más, mint az ELTE volt hallgatói és sportolói által alkotott közösség egyben tartása, a közös élményszerzés lehetőségének megteremtése.

Az FC Laby az Alumni Kupák oszlopos csapata, idén az ex BTK-sok a legjobb négyig meneteltek

A sorsolás során két csoportba lettek osztva a csapatok, mindkét csoportból az első három együttes juthatott tovább a középdöntőbe. Az A csoportban a Régi idők focija tarolt, minden mérkőzését megnyerte, többször nagy különbséggel. A másik két továbbjutó helyért óriási csata folyt a többi négy együttes között. A körbeverések után ezt az akadályt az FC Laby és az SS. Ratio csapata tudta megugrani, míg nagy meglepetésre a PPK Olda Boys B már a csoportmérkőzések során búcsúzott -18-as gólkülönbséggel, az ECDC csapata csak rosszabb gólkülönbség miatt esett ki.

Oross András (ELTENDABLES) nem véletlenül jutott 5 gólig a kupán, hiszen elkísérte őt felesége Szenográczky Zita és gyermekeik Vendel, Endre és Vilma

A B csoportban kiemelkedett a volt BTK-sokból álló Elhagyott Tanegység, csupán az ELTENDABLES csapata tudta őket megszorítani egy döntetlennel. A csoportban kapott helyet a tavalyi bronzérmes Körömpassz csapata, akik nem tudták újra hozni a bravúrt és a továbbjutást, de így is egy győzelemmel és egy döntetlennel zártak, ez azonban csak a csoport negyedik helyére volt csak elegendő. Második helyen zárt a csoportban az ex TTK-s Acrab akik az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságban jelenleg is aktív csapatnak számítanak. A harmadik helyen az ELTENDABLES csapata végzett, és jutott a legjobb hatba.

Az Elhagyott Tanegység magabiztosan nyerte a B csoportot

A középdöntő párosításai FC Laby-ELTENDABLES és Acrab - SS. Ratio voltak, a lebonyolítás szerint ezen mérkőzések győztesei az elődöntőben a korábbi csoportelsőkkel mérkőzhettek meg. A győzelmet az FC Laby és az Acrab csapatának sikerült megszereznie, előbbi ( 3:1-re ), utóbbi (4:2-re ) nyert. Az elődöntőben nem született meglepetés, hiszen a csoportmérkőzések során első csapatok győzedelmeskedtek.
A két utolsó mérkőzés hatalmas csatát hozott, mind a döntőben, mind a kisdöntőben roppant izgalmas, az utolsó percig kiszámíthatatlan mérkőzések voltak, de döntés nem született a rendes játékidőben, mivel mindkét találkozó végeredménye 1:1 lett. A büntetők során a Régi idők focija koncentrált jobban, míg a bronzmeccsen az Acrab lőtt eggyel többet.

A díjátadón Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője személyesen köszöntötte a résztvevőket: Köszönet az Alumni csapatoknak, hogy eljöttek, és ekkora lelkesedéssel, lendülettel játszottak még a kései órákban is. Nagy öröm mind a visszatérőket újra látni, mind az újonnan csatlakozókat itt üdvözölni. Ismét óriási köszönet illeti a BEAC-ot a professzionális szervezésért, a szép nyereménytárgyakért! Jövő évben az ELTE Alumni kupa X. jubileumi alkalmát fogjuk ünnepelni, ezért minden eddiginél nagyobb szeretettel várjuk valamennyi karról az ELTE Diplomás focistáit egy nosztalgia játékra. Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja – focizni és immár futni is éppúgy, mint a többi változatos Alumni rendezvényre 2019-ben is. Addig is Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője

Legjobb játékos: Kulcsár Zoltán (Acrab)

Legjobb kapus: Páli István (Régi idők focija)

A góllövőlista élcsoportja:

1. Gólkirály: Villányi Gergő (Elhagyott Tanegység) - 10 gól

2. Vadászi Edwárd (Régi idők focija) és Kulcsár Zoltán (Acrab) - 6 gól

3. Oross András (ELTENDABLES) - 5 gól

Végeredmény:

1. Régi idők focija (ELTE BTK)
2. Elhagyott Tanegység (ELTE TFK - IK - BTK)
3. Acrab (ELTE TTK)
4. FC Laby (ELTE BTK - ELTE TFK)
5 -6. SS. Ratio (ELTE ÁJK) és ELTENDABLES (ELTE BTK - ÁJK)
7-8. EC DC (ELTE TTK) és Körömpassz (ELTE ÁJK-TTK-BTK)
9-10. PPK Old Boys B (ELTE PPK) és Az élet tanítómesterei (ELTE TÁTK - BTK - TTK)

A cikket készítette: Simon Krisztián és Sajben Marcell

Fotó: Csomós Attila (ELTEOnline)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech