Triathlon

A Polythlon az egyik legnagyobb csapat a Budapesti Triatlon vb-n

2010. 09. 08.
Triathlon

A BEAC-pálya és az ELTE Lágymányosi Campus-ának tőszomszédságában a héten zajlanak az egyik legdinamikusabban fejlődő olimpiai multisport, a Triatlon Világbajnokság futamai. Az Egyetem hallgatói, oktatói és vezetői egyaránt kiveszik részüket az eseményből…

2010. szeptember 8-12-én Budapest ad otthont annak a több ezer triatlonosnak, akik az Elit és az Amatőr (age-group) futamokban mérik össze tudásukat. A fő szám vasárnap, az olimpiai táv lesz: 1500 m úszás a Lágymányosi Öbölben, 40 km bringa az ELTE körül (az Eliteknek a belvárosban is), 10 km futás a Clark Ádám tér – Bazilika környékén, befutó a Roosevelt téren. Akinek ez sok lenne, az választhatta szombaton a fele ilyen hosszú sprint távot, vagy szerdán az aquatlont (úszás-futás), illetve a VIP csapatváltót.

Az ELTE hivatalos partnere a VB-nek, így az egyetemi klubból indulók névsora igen látványosra sikeredett. Az amatőr (age-group) futamokban láthatjuk a hosszú távú specialista Kis Gyulát, aki az amatőr dobogóra is felkerülhet, az Ironman OB-n korosztályos dobogós Nyári Józsefet, Pálmafy Mariannát és Massányi Kingát. Velünk indul Pálfy Máté, a nőtincsi Tereptriatlon OB ezüstérmese, Koronika Judit, Veleczki Viktória és Szabó Gyula, akik az Olimpiai távú OB amatőr dobogósai.

Külön öröm, hogy sokan a VB miatt kerültek közelebb a triatlonhoz, Mindszenty Andrea professzorasszony, Pogátsa Zsuzsanna az Egyetem korábbi sportfőnöke, vagy Kovácsik Rita, aki az ELTE Cheerleaderek vezetője. A triatlonversenyek előtt Zöld Csapatváltóra is sor kerül. A két oktatói VIP-váltó névsora is impozáns: professzorainkat (Zentai László, Borhy László, Michaletzky György) a rektori vezetés tagjai hívták ki (Keszei Ernő, Seifert Tibor, Fábri György).

Mindenki rajtvonalhoz áll és át fogja élni azt a felejthetetlen borzongást, amit egy ekkora világversenyen való részvétel jelent. Világbajnokságon indulni amatőr sportolóként nem elérhetetlen álom többé, amit hallgatók, doktoranduszok, oktatók, cheerleaderek és alumnusok igazolnak.

Szurkolj az ELTE-BEAC csapatának a Cheerleaderekkel!

Dátum

Rajt-cél

Futam

Helyszín

szept. 8.,
szerda

11:00-13:00

Aquatlon Age-Group Kopaszi gát

15:00-16:00

Zöld Csapatváltó
szept. 9. csütörtök

17:30-18:30

Felvonulás, ünnepélyes megnyitó Kopaszi gátról Zöld Pardonig
szept. 11., szombat

6:55-10:00

Sprint Age-Group Kopaszi gátról Roosevelt térre
szept. 12., vasárnap

6:40-11:00

Olimpic Age-Group

Hajrá, Magyarok! Hajrá ELTE-BEAC!

További információ a szakosztályunk aloldalán: itt!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech