1

A negyeddöntő jelentette a végállomást futsalosainknak a XXVIII. ELDK-n

2017. 12. 01.
1

Csíki-csuki Székelyudvarhelyen: a Young Boys emelte magasba az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa Vándorkupáját! Egyetemi csapatunk a legjobb 8 között búcsúzott, a másik finalista ellen búcsúzott a további küzdelmektől

Szakítva az utóbbi évek hagyományával, még az adventet megelőző, november 25-26-i hétvégén rendezte meg az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége az XXVIII. Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A helyszín idén sem változott, a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok adott otthont a mérkőzéseknek.

Az elmúlt 10 évben a kárpát-medencei egyetemi sport egyik kiemelkedő eseménye lett az ELDK, több magyarországi egyetemi-főiskolai csapat - közöttük az ELTE-BEAC - részvételével. Idén is 20 csapat nevezett (Budapest, Debrecen, Brassó, Kolozsvár, Marosvásárhely, Csíkszereda és Székelyudvarhely): az együttesek négy ötös csoportban játszottak egymással. A pénteki sorsolást követően szombaton reggel hét órakor már pályára léptek a játékosok.

A csoportkörből szinte kivétel nélkül minden nagy esélyes továbbjutott, ám már ezeken a küzdelmes mérkőzéseken kirajzolódott, hogy a végelszámolásnál több együttessel is számolni kell. Közéjük tartott egyesületünk megfiatalított gárdája is, amely a MaSapi és a Törpördögök kiütésével, a későbbi bronzérmes Kolozsvári Góbék elleni döntetlennel és a finalista Shörlock elleni szűkös vereséggel abszolválta a nyitónapot.

A vasárnap reggeli nyolcaddöntők párosítása viszonylag egyértelmű párharcokat hozott, hiszen mindösszesen három olyan meccs akadt, ahol mindkét fél kapuba tudott találni – igaz, ezeken az összecsapásokon egy gól döntött a továbbjutás sorsáról. Az ELTE-BEAC előbbi kategóriába tartozott: magabiztos játékot mutattak be és felnégyelték az Insomnia együttesét.

A negyeddöntőktől nyílt sisakos csatákat láttak a csarnokba kilátogató tömeg, de már a címvédő F.R. Ady nélkül. Így a legnagyobb esélyessé az előző évi döntős, a csíkszeredai Young Boys együttes vált, akik a tornán addig veretlenül masírozó Kamikázét ütötték el a folytatás lehetőségétől. Mindeközben az ELTE-BEAC rosszkor volt rossz helyen: az utukba a csoportmeccsek során már feltérképezett Shörlock csapata került - és ismételten megoldhatatlan feladványt jelentett. De ez a 2-1-es vereség már a végállomást jelentette Sajben Marcellék számára.

Amíg az elődöntőkben és a fináléban nagy taktikai csata dúlt a pályán, a bronzmérkőzés igazi adok-kapok mérkőzésbe torkollott. Erről a gólok száma is árulkodik: a nagy téttel bíró három összecsapás mindösszesen 8 gólt hozott, míg a kisdöntő egymaga 7-et. A döntőben a favorittá előlépő csíkiek a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem jutottak dűlőre a marosvásárhelyi Shörlock csapatával, így a büntetőkre hárult a döntés. Az orosz rulett végül a Young Boys sikerét hozta, vagyis Csíkszeredára került az ELDK vándorkupája.

A kárpát-medencei egyetemi sportesemények következő állomása a budapesti KEK lesz, amelyet az ELTE és a BEAC szervez.

Helyezések

1. Young Boys

2. Shörlock

3. Kolozsvári Góbék

4. Óbudai Egyetem

5-8. MaSapi, ELTE-BEAC, Tifosi 2010, Kamikáze

9-16. Orange Buffaloes, Sinter FC, 69′ SixtyNine, Insomnia, CsemerPeccs, Sic-la, MÜTF, F.R. Ady

17-20. In-Team, Kóma-szutra, Lici FC, T. Törpördögök

XXVIII. ELDK – Egyéni díjak

Legjobb kapus: Vieru Dumitru (Shörlock)
Legjobb hátvéd: Lakatos László (Young Boys)
Legjobb játékos: Györffy Dávid (Shörlock)
Gólkirály: Gergely Alpár (Young Boys)
Legtechnikásabb játékos: Gergely Tamás (Kolozsvári Góbék)
Legígéretesebb játékos: Bodor Szilárd (Orange Buffaloes)
Legszebb gól: Györffy Dávid (Shörlock)

XXVIII. ELDK – Csapatdíjak

Éjszaka bajnoka: F.R.Ady (Marosvásárhely)
Legsportszerűbb csapat: MÜTF (Székelyudvarhely)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech