Beac női kosár

A nagy mumus TFSE állta női kosarasaink útját a bajnoki döntőben

2014. 05. 19.
Beac női kosár

Második helyezést szereztek Balogh Judit tanítványai az amatőr női NB I.-es bajnokságban, miután a két nyert mérkőzésig tartó döntőben a fővárosi rivális TFSE ellenében maradtak alul.

Női kosárlabda: Túl nagy falatnak bizonyult Balogh Judit lányai számára a fővárosi rivális a bajnoki döntőben! A finálé második felvonásán hölgyeink eredménykényszerben léptek pályára, ugyanis a két nyert mérkőzésig tartó sorozat első találkozóját a BEAC Sportcsarnokban a TFSE gárdája nyerte. A pályaelőny visszaszerzéséért ádáz csata dúlt a TF pályán: villámrajtot vettek Farkas Péter tanítványai, ám a kissé enerváltan kezdő hölgyeinknek az első negyed végére sikerült három pontosra csökkenteni a hátrányukat. A folytatásban sem változott sokat a játék képe: több szerzett és kevesebb eladott labdával operált együttesünk, ám a lepattanók számában elmaradtunk ellenfelünktől. A második félidőben a TFSE okosan őrizte megszerzett előnyét, sőt az utolsó negyedre összecsipegetett 10 pontos fórjuk miatt a mieink egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek. Az idény korábbi szakaszában ilyenkor mindig alaposan megrázták magukat lányaink, azonban a bajnoki döntő mintha némiképp béklyót kötött volna kezeikre. Végül a záró dudaszó pillanatában a TFSE lányai borultak örömittasan egymás nyakába, míg az idény korábbi időszakában parádésan teljesítő hölgyeink a második helyen futottak be.

(Amatőr Női NB I. bajnoki döntő) TFSE – ELTE-BEAC Újbuda 64-57 (16-13, 19-15, 13-10, 16-19)

ELTE-BEAC: Guti , Brixel , Szamosi , Horváth Sz. , Csicsai Csere: Mozsolics , Szász , Horváth B. , György , Horváth E., Bakó, Tóth

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

1265240_155198998021372_305724527_oFérfi kosárlabda: Zsebben a bajnoki bronz férfi kosarasaink számára! Az NB II. Közép csoportjának legutóbbi fordulójában Szabari Krisztiánék abban a tudatban léptek a BEAC csarnok parkettjére, hogy szentendrei ellenfelük két vállra fektetésével már az utolsó forduló előtt bebiztosíthatják harmadik helyezésüket. A találkozó első negyed némi meglepetésre a mieink szellős védekezését hozta, így a tabella utolsó harmadában tanyázó vendégek még bőven látótávolságon belül tudtak maradni. A második etapban már megmutatkozott a tudásbeli különbség is, így a kifejezetten eredményesen támadó hazaiak szép játékkal őrülték fel ellenfelüket és dolgoztak ki 16 pontos fórt a szünetre. Fordulás után mit sem változott a játék képe: a bajnokság egyik legkiválóbb hazai mérlegével büszkélkedő fiaink jutalomjátékot mutattak be, a hátralevő két negyed is magabiztosan nyerték meg, így a végére 31 pontossá duzzadt a két fél közötti különbség. Ez a siker egyben azt is jelenti, hogy a hazai, Monori SE elleni szezonzáró eredményétől függetlenül fiaink már biztosan az NB II. Közép csoport dobogójának legalsó fokára lépnek fel.

(NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC Szentendrei KSE 93-62 (24-22, 23-9, 28-19, 18-12)

Női kosárlabda:

(Budapest Bajnokság) BEAC-MAFC Újbuda Kosárlabda Akadémia – ELTE-BEAC 37-55 (7-11, 12-15, 8-16, 10-13)

TFSE – ELTE-BEAC 63-49 (19-17, 15-15, 8-10, 21-7)

Tollaslabda: Vasárnap rendezték meg a Kispesti Tollaslabda Hétvégék amatőr versenysorozat májusi fordulóját, amelyen az ELTE csapatát hét játékos képviselte. A megnyitó után az egyéni számokkal kezdődtek a küzdelmek: a női kategória mellett a férfiak – játéktudásuk szerint – A és B kategóriába nevezhettek. Utóbbiban 2 éremnek is örülhettek játékosaink, hiszen Szabó Dániel 2., Gálik Krisztián pedig 3. helyezést ért el. Az erősebb A kategóriában Varga Miklós 3 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a középmezőnybe küzdötte magát, míg Tóth Richárd holtverseny után a dobogó 1. fokára állhatott fel. A hölgyeknél a verseny fő esélyese, Graber Brigitta veretlenül fejezte be a tornát, megszerezve ezzel a legfényesebb érmet, ugyanitt Megellai Emese 3. helyezést ért el.

kispesti_tollaslabda_hetvekekA délutáni program a páros versenyszámokkal folytatódott, ahol a vegyes páros indulókkal „tarkított” férfi páros kategóriában hármas holtverseny alakult ki az élmezőnyben, így a szervezők a szettarányokat vették figyelembe. Ez alapján Tóth Richárd és Cseh Anita a dobogó 3. fokára állhatott fel. A vegyes páros kategóriában örülhettünk az igazán szép sikereknek: az előbb említett Tóth – Cseh duó 100%-os teljesítménnyel megnyerte a versenyt, mögöttük Varga Miklós – Graber Brigitta, illetve Szabó Dániel és Megellai Emese végeztek. Az érmeket az OSC tollaslabda szakosztályának vezetőitől, Kemény Erzsébettől és Csanda Lajostól, a verseny főszervezőjétől vehették át a díjazottak. A versenysorozat június közepén folytatódik majd, ahol női egyéniben Graber Brigitta – előzetes számítások alapján – már ranglistavezetőként léphet pályára, így egyre nagyobb eséllyel küzdhet majd a 2014-es bajnoki címért.

Férfi kézilabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Külker SC 31-27 (14-13)

Női futsal: Női NB I-es csapatunk utolsó mérkőzését játszotta a hétvégén az Univerzum csapata ellen a BEAC csarnokban. A mérkőzésnek egy különleges apropója is volt az egész futsal szakosztály számára, hiszen – előre láthatólag - utolsó mérkőzését játszotta Szőllősi Julcsi az ELTE-s női futsal csapatának alapítója. Julcsi 14 éve egy nagyot álmodott, és egy női kispályás csapatot egészen az NB I.-ig repített. Így fel volt adva a lecke a lányoknak, hogy…

A kezdés sajnos nem sikerült jól, hiszen rögtön a középkezdés után, Hargas Hugi (aki az utolsó két fordulóban a létszámhiány miatt kapusból mezőnyjátékossá avanzsálódott) egy hatalmas ollózós gólt rúgott a mieink hálójába. A gól nem fogta meg a csapatunkat, a harmadik percben Szőllősi passzából Juhász Adri egalizálta az eredményt. Rögtön meg is fordíthattuk volna a meccset, de Szőllősi Julcsi kapura tartó lövéséről sajnos lemaradt Baksai a hosszún. A félidő második felében az Univerzum átvette a mérkőzés irányítását. Bagdi és Ganczer góljával 1-3-ra módosították az eredményt. A félidő vége előtt még Tatai Kriszti és Farkas Móni is faraghatott volna a vendégelőnyből, de a vendégek kapusa mind a kétszer a helyén volt.

A második félidő első fele, kiegyenlített játékot hozott, Univerzum a pontrúgásokra az ELTE pedig a gyors kontrákra épített. A meccs képe a 28 percben változott meg, amikor az NB1-ben első meccsét játszó Tatai egy gólosra faragta hátrányunkat. A 32. percben egy labdaszerzést követően ismét Kriszti iramodott meg a vendégek kapuja felé, de hosszúra lőtt labdáját Farkas nem tudta a hálóba juttatni. Öt perccel a vége előtt viszont már nem hibázott Móncsi, amikor egy hosszú indítást követően, szemtelenül átemelte Deczkit a vendégek hálóőrét. Utolsó mérkőzésünkön sikerült otthon tartanunk az egy pontot, ami azért is kiváló eredmény, mert elég sok hiányzónk volt és két-eddig NB II.-ben pallérozódó – játékos is bemutatkozhatott az élvonalban.

(NB I. alsóági rájátszás) ELTE-BEAC – Univerzum 3-3

NB II-es együttesünk utolsó mérkőzését a Közterület SK ellen játszotta Soroksáron. A bajnokság utolsó fordulójára nem sok kérdés maradt eldöntetlenül a másodosztályban: az első három helyezett sorsa már hetek óta nyilvánvaló volt, a bajnokság hátsó régiójában pedig a 8. hely kérdése volt még nyitott. Nem kellett nagyon számolgatnia lányainknak: ha megnyerik utolsó mérkőzésüket, akkor megelőzik a Közterületet és ezzel övék a 8. pozíció.

A mérkőzés jól indult hölgyeink számára, irányították a játékot, hatalmas helyzeteik akadtak, de sajnos nem tudták őket kihasználni, és ahogy ilyenkor lenni szokott a hazai csapat a semmiből szerezte meg a vezetést: a 10. percben Ország Anita talált közelről a kapunkba. Szerencsére nem tartott sokáig a hazai előny, Horváth-Bors Betti a jobb szélről kiváló labdát adott Ignácz Blankának, aki közvetlen közelről nem hibázott. Sajnos ismét a hazai csapat percei következtek, több nagy helyzetük is akadt, de Hajdun tegnap is nagyon nehezen lehetett kifogni. A 15. percben egy szilveszteri gólösszefoglalóba is beillő gólt kaptak a mieink, ami kicsit meg is fogta a társaságot, de az időkérés után rendeztük sorainkat, és letámadásra álltunk át. Papp Dóri 8 méteres lövését még a hazai kapus hárítani tudta, de Gladity kiváló ütemben érkezett a kipattanóra, és közvetlen közelről egalizálta az eredményt.

A második félidő a félév legszebb támadásával indult, amit az év legeredményesebb 5 perce követett. A lányok gyönyörű futsalos gólokat rúgtak. Öt perc alatt Fóris és Papp egyszer és Béres kétszer talált a hálóba, amivel eldöntöttük a mérkőzést. Sajnos az utolsó percekre kiengedett csapatunk és nagyon magunkra húztuk a hazaiakat, de a sorsdöntő pillanatokban Móczik a helyén volt és átsegítette a csapatot a nehéz időszakon.

(NB II.) Közterület SK– ELTE-BEAC 5-6

Férfi futsal:

(NB II. Közép csoport rájátszás) ELTE-BEAC – Cső Montage BFC Újbuda 4-3

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III. ) BVSC – ELTE-BEAC 2-0

(BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Csepel II. 7-4

Női röplabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Tüker M.S.C 3:0 (25-23, 25-19, 25-15)

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) Masita Sunburst Cider II. – ELTE-BEAC 3:1 (25-15, 24-26, 25-22, 25-23)

Vízilabda:

(Budapest Bajnokság alsóházi rájátszás) ELTE Vízilabda DSK – 1427 Vízilabda SE 7-9 (1-3; 0-2; 3-1; 3-3)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech