IMG 20190621 102201 01 2

A kitartás és a türelem fontossága a sportban

2019. 06. 25.
IMG 20190621 102201 01 2

Életmód rovatunkban ezúttal újdonsült ELTE sportösztöndíjasunk, Varga Rebeka aerobikedzőnk ad pár jó tanácsot ahhoz, hogy a sportban kitűzött céljainkat valóra váltsuk.

Életmód rovatunkban ezúttal újdonsült ELTE sportösztöndíjasunk, Varga Rebeka aerobikedzőnk ad pár jó tanácsot ahhoz, hogy a sportban kitűzött céljainkat valóra váltsuk.

A sportban az első és egyben legfontosabb, hogy tudd mi a célod! Versenyezni, állóképességet növelni, formába hozni magad vagy csupán csak a mozgás adta energiákkal feltöltődni? Ha ezt képes vagy megfogalmazni, jön a nehezebb rész: hogyan érd el mindezt?

Két tényező kiemelten fontos céljaink megvalósításában, a kitartás és a tudatosság. Nem csupán az edzésekről és a diétáról, a feláldozott szabadidőről van szó, hanem egy egész életmódbeli változásról! Mint az élet minden területén, a sportban is rengeteg áldozatot kell hoznunk. Olykor ahhoz is óriási lelkierő kell, hogy lemenjünk az edzőterembe és újból nekiálljunk a munkának, aminek az eredménye nem ma, nem holnap, hanem lehet, hogy csak hónapok múlva mutatkozik meg! De nekünk mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy mit akarunk!

Varga Rebeka Csere Gáspár olimpikontól (b) és Burján Csaba (j) olimpiai bajnoktól vehette át az ELTE Sportösztöndíjat

A másik tényező, ami a sportolók mindennapjait meghatározza, az a türelem. Mikor tudod, hogy jó úton haladsz, egyre jobban teljesítesz az edzéseken, nő az állóképességed, a tükörbe nézel és egyre elégedettebb vagy, de még mindig nincs látványos eredmény! Legyünk tisztában azzal, hogy a sok áldozat és a kemény munka mindig kifizetődik, legyünk türelemmel! Az apró eredményeket is muszáj megbecsülnünk. Legyen az pár centi vagy pár kiló, ezt a változást igenis Te érted el, a Te munkád gyümölcse, melyből minden alkalommal újabb erőt meríthetsz ahhoz, hogy végül igazán jól érezd magad a bőrödben.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech