Mpb

A fogyatékos hallgatók sportolási lehetőségeinek fejlesztési irányai a felsőoktatásban

2016. 06. 03.
Mpb

Speciális odafigyelést és támogatást igényel a fogyatékos egyetemi és főiskolai hallgatók sportélete, amelynek érdekében a Magyar Paralimpiai Bizottság, az ELTE és a BEAC együttműködésében június 14-én szakmai tanácskozásnak ad otthont a BTK Gólyavár.

A fogyatékos egyetemi és főiskolai hallgatók – beleértve minden fogyatékossági és sportszakmai területet, mint: a Speciális Olimpia, mozgáskorlátozottak, látássérültek, hallássérültek, szervátültetettek, értelmi fogyatékosok, versenysport, szabadidősport stb. – sportélete speciális odafigyelést és támogatást igényel minden szereplő részéről (felsőoktatási intézmények, sportszakmai szervezetek, fogyatékosügyi szervezetek stb.).

A terület egyaránt kiemelt fontosságú a befogadó társadalom szélesítése és a sport, mint kiemelt stratégiai ágazat célkitűzésének megvalósítása szempontjából. Az eddigiek során a fogyatékos egyetemi és főiskolai hallgatók sportja kevesebb figyelmet és támogatást kapott, ezért szükséges ennek megváltoztatása.

Ezen célkitűzés megvalósítása érdekében, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) együttműködésében szakmai tanácskozást rendezünk.

A részvételi szándékot a [email protected] e-mail címen szükséges jelezni.

Időpont: 2016. június 14. (kedd) 12:00 – 14.00 óráig

Helyszín: ELTE BTK Gólyavár, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4.

Program:

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech