Chess

A BEAC nyerte a Budapest Bajnokságot!

2011. 03. 22.
Chess

Szenzációs eredménnyel zárult Budapest sakkéletének legfontosabb versenye, a felnőtt csapatbajnokság. Győzött a BEAC csapata, míg másik együttesünk, a Barcza Gedeon SC végzett a második helyen. A bajnoki címért három osztályban 37 csapat mintegy 700 sakkozója küzdött fél éven keresztül.

Korábban csapatunk 2004-ben végzett dobogós helyen, akkor ezüstérmet nyertünk; a Barcza eddigi legjobb eredményét 2006-ban érte el, akkor negyedik volt a csapat.Néhány nagyszerű egyéni teljesítmény alapozta meg a sikereket: a BEAC csapatában Keschitz György 8 meccsen 7 pontot szerzett; ifjúsági reménységünk Ngo Tan Don 9 meccsen szerzett 7 pontot. Még náluk is több pontot, 7 és felet szerzett Nováky Csaba és Molnár József, előbbi 10 játszmából, utóbbi mind a 11 találkozón játszott.
A Barcza csapatában 10 mérkőzésen 9 ponttal az ifjúsági játékos, Mikulás Ádám bizonyult a legeredményesebbnek. To Nhat Minh 5 mérkőzést játszott, valamennyiben győzött az első táblán. Szamosközi Gábor 6 mérkőzésen szerzett 5,5 pontot. 9 mérkőzésen 7 ponttal ifjabb Ádám György volt a második legeredményesebb a csapatban. A Barcza a 11 mérkőzésből 10-et megnyert, de 7 alkalommal csak szoros küzdelem után, miközben a BEAC 7 győzelméből 6 alkalommal nagy arányban nyert.
Gratulálunk a csapatok összes játékosának!
Ádám György
szakosztályvezető
Csatlakozz te is csapatunkhoz!
Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech