Atletika1

A BEAC ismét ott volt a legjobbak között

2010. 06. 23.
Atletika1

Kijelenthetjük, hogy az időjárás minden erejével a verseny ellen dolgozott. Ezt a megmérettetést elvileg május 16-án kellett volna megrendezni, de a viharos erejű szél miatt a rendezők példátlan módon kénytelenek voltak elhalasztani június 13-ára. Akkor még azt gondolhattuk, hogy jó, hogy nem a szokatlan májusi hidegben, szakadó esőben kellett lefutni a távot…

Azt azonban nem hittük volna, hogy a természet ennyire viccet űz velünk. A miatt is aggódhattunk, hogy az árvízzel elöntött rakpartokon hogyan rendeznek versenyt, de szerencsére még időben levonult az ár, és betört a kánikula, hőségriadót is elrendeltek. 35 fokban, a déli órákban elég megterhelő versenytempóban futni, de a küzdeni akarásunkat ez még csak erősítette.

Idén a Minimaraton váltón (3x2,1 km) is érdekeltek voltunk, ahol Richter László volt a kezdőember, akit két gyermeke, Dóra, és Bence követett. Az első kört követően a 6. helyen állt a csapat. Dórának sikerült egy helyet javítani és így az utolsó körben ötödikként váltotta Bencét, aki remek tempójú futással biztosította be a csapat és a szurkolók számára nagy örömet okozó helyezést. A csapatverseny mindig egy különleges esemény, amely plusz erőt ad az egyéni számokhoz képest. A csapatért futni megtisztelő érzés. A BEAC már a korábbi években is megmutatta, hogy megvan az egység nálunk. Az idei maraton váltón (6x7,032 km) minden eddiginél erősebb csapatunk volt. Pontban 11 órakor lőtték el a startpisztolyt. Gyurcsó Gergő meggyőző teljesítményt nyújtva futotta az első 7 kilométert, a 23:46-os idejével a 6. helyen adta át a váltóbotot Kriván Andrásnak. Andris sokszor holttérben futott, de ennek ellenére jó pozícióban adta át a botot, tartotta a pozíciónkat.

A 3. emberünk Muzsnay Péter volt, aki már beérte a mezőny végét, így a tömegben előzgetve rótta a kilométereket. Nem előzte le senki, de szorosan a nyomában volt a későbbi 4. helyezett csapat, egyéni csúcsot (24:58) futva adta át a botot Boross Gábornak. A nagy meleg kihatott Gábor teljesítményére, de leelőzte az addig előttünk levő, későbbi győztes senior váltót. Az 5. ember - a Dani Áron (aznap délután 3000 m akadályt futott, így nem tudott indulni) helyett beugró - Czabán Máté volt, aki hasznos tagja volt csapatunknak, kiváló idővel váltotta befutó emberünket, Csere Gáspárt. Gazsi hozta a Tőle elvárhatót, csapatunk legerősebb embereként (22:40) megelőzte az addigi bronzérmest, így Neki köszönhetően a BEAC csapata felállhatott a dobogóra! Az idei mezőny erős volt, szép csaták alakultak ki. Külön elismerés, hogy versenyzőink ebben a hőségben is ilyen jó teljesítményre voltak képesek. Gratulálunk! (Forrás: http://beacatletika.atw.hu/ )

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech