P1740493 2

60 éves a BEAC sakk szakosztálya!

2017. 12. 11.
P1740493 2

December 9-én könyvátadóval egybekötött vacsorával ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a BEAC sakk szakosztálya

December 9-én könyvátadóval egybekötött vacsorával ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a BEAC sakk szakosztálya, valamint 30. születésnapját testvércsapatunk, a Barcza Gedeon SC.

Jakobetz László, sakkozóink mesterének és vezetőedzőjének köszöntőjével vette kezdetét az ünnepi esemény a Rozmaring Vendéglőben, ahol közel 50 sportoló jelent meg a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebb szakosztályi tagokig.

„Két rendkívül nehéz év van mögöttünk, hiszen két oszlopos tagját és szervezőjét vesztette el a BEAC és a Barcza GSC. Ádám György és Ősz Gábor halálával mind a két klub nehéz helyzetbe került. Ugyanakkor a jelen esemény is kiváló példa arra, hogy amikor szükséges, sakkozóink összetartanak, és közösen maradandót tudunk alkotni, mint a most megjelent két minikönyv, ami a klubok történetébe enged bepillantást.”

Rácz Zoltán, a Magyar Sakkszövetség főtitkára elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartják az utánpótlásképzést, melynek zászlóshajói a BEAC és a Barcza Gedeon SC. A szövetség a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz a klubok és az új sakkgenerációk nevelésének támogatásáért.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója kiemelte, hogy a 2017 novemberétől 2018 novemberéig tartó BEAC-120 emlékév egyik jeles állomása a mai könyvátadó. A BEAC és a Barcza történetét bemutató két minikönyv hiánypótló szereppel bírnak mind az egyetemes sakk-, mind a BEAC történetében.

Grimm György és Simon Gábor

Grimm György, a Barcza Gedeon SC elnöke röviden csak azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy reméli, a következő 30 esztendő után is ugyanolyan sikerekről számolhat be a klub, mint ma.

Ezt követően az ünnepségen valamennyi résztvevő egy-egy számozott példányt vehetett át a klubok vezetőitől, az első két kötetet Ősz Gábor és Ádám György felesége számára nyújtották át.

Mellettük Dr. Molnár Emil, a BEAC sakkéletének egyik kiemelkedő, ma is aktív alakja, valamint Csáki Endre az ötvenes évek legendás szakosztályvezetője is egy-egy számozott könyvecske tulajdonosai lettek. A közel fél évszázados klubhűség két megszemélyesítője Vass I. Lajos és dr. Császár Gyula mesterjelöltek is a kitüntetettek között voltak.

A kötetek megjelenését az OTP Bank, valamint a fennállásának 120. évében járó BEAC támogatta.

fotók: Katona Csaba

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech