Atl2

5 ELTE-s arany a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság 6 versenyszámában!

2014. 03. 31.
Atl2

Mindösszesen a férfiak 800 méteres síkfutásában nem állhatott fel ELTE-s hallgató a dobogó tetejére – igaz, a legalsó fokára rögvest két diákunk is!

Atlétika: ELTE-dominancia a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság első fordulójában! A BHSE sportlétesítményében rendezett megmérettetésen négy felsőoktatási intézmény, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem, a Budai Sport Akadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 143 hallgatója 6 versenyszámban - 100 méteres síkfutás, 800 méteres síkfutás, rúdugrás - állt rajthoz. Atlétáink egy kivétellel az összes aranyérmet "bezsebelték": a lányok maximális teljesítményt nyújtottak, míg a fiúknál "csak" két elsőségnek tapsolhattunk.

A 100 méteres síkfutásban Végh Nándor csapott elsőként a célba, míg a rúdugrás során Müller Nándornak emelték legmagasabbra a lécet, aki gond nélkül vitte a 320 centimétert. Egyedül a fiúk 800 méteres számában kellett megelégednünk egy - pontosabban két - harmadik helyezéssel: Turbucz Martin és Bodorkós Tamás is hajszálpontosan egyszerre értek célba. A gyengébbik nem leggyorsabb számában Kiss Barbara magabiztos sprinttel diadalmaskodott, míg az ugyancsak ELTE-s Gelencsér Hajnalka a dobogó legalsó fokára állhatott fel. 800 méteren Farsang Evelin hasonlóan könnyed futással végzett az élen. A legszorosabb női versenyszámnak bizonyuló rúdugrás ELTE-s háziversenyt hozott: Gelencsér Hajnalka, Kiss Barbara és Móczó Dóra ebben a sorrendben osztoztak az érmes pozíciókon.

Végezetül említsük meg a hétvége másik fontos atlétikai versenyét is! A veterán atlétikai világbajnokságon az ELTE ADSK edzője, Janecskó András rúdugrásban 220 cm-es teljesítményével a 11. helyet szerezte meg.

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda:

(Amatőr Női NB I. rájátszás) ELTE-BEAC Újbuda – BKG DSE 62-60

(MEFOB) ELTE-BEAC Közgáz SC&DSK

(Budapest Bajnokság) Viharos Szenyórák ELTE-BEAC

Férfi kosárlabda:

(NB II. Közép csoport) Malév SC ELTE-BEAC 69-60 (20-14, 17-10, 18-24, 14-12)

Férfi kézilabda:

(Budapest Bajnokság) Emericus II. ELTE-BEAC 29-29 (16-15)

Női futsal:

(NB I. alsóági rájátszás) ELTE-BEAC – Szombathelyi ESE 1-6

Férfi futsal:

(NB II. Közép csoport rájátszás) Külker SC – ELTE-BEAC

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III.) ELTE-BEAC – Rákosligeti AC 2-2

(BLASZ IV.) THSE Sashalom II. – ELTE-BEAC II. 5-1

Női röplabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC Ráckeve VSE-Ady 3:2 (25:21, 19:25, 17:25, 25:19, 15:11)

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC Emericus KSE

Férfi vízilabda:

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Sportliget SE 6:9 (2-1; 0-3; 3-0; 1-5)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech