2016 os bajnok

Újdonságokkal indul a budapesti futsal szezon - nevezz most!

2016. 10. 03.
2016 os bajnok

Negyedik szezonját kezdi a budapesti felsőoktatási intézmények számára szervezett Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság.

Negyedik szezonját kezdi a budapesti felsőoktatási intézmények számára szervezett bajnokság az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a MEFS közös kiírásában. Mostani cikkünkben az új és régi csapatok számára egyaránt felmerülő kérdésekre szeretnénk válaszokat adni, a 2016/2017-es Budapesti Egyetemi Futsal Bajnoksággal kapcsolatban. Kiknek szól a bajnokság, kik indulhatnak, miért érdemes nevezni, mennyibe kerül valójában a nevezés, lehetsz-e válogatott futsal játékos ha BEFB-ben indulsz? Ezekre a kérdésekre adunk rövid válaszokat mostani cikkünkben.

  • Kik nevezhetnek, és kik szerepelhetnek a bajnokságban?
    Minden budapesti, ill. Pest-megyei felsőoktatási intézmény hallgatóiból álló csapat, akik megfelelnek az MLSZ versenykiírásának. Hallgatói jogviszonnyal rendelkező, vagy egy évnél nem régebben diplomázott hallgatók. Mivel MLSZ bajnokságról van szó, a felsőoktatási intézmény, vagy azzal együttműködésben álló sportegyesület igazolt, érvényes sportorvosi engedéllyel bíró sportolói szerepelhetnek a mérkőzéseken.
  • Meddig lehet nevezni, mennyibe kerül a nevezési díj?
    2016. október 14. (péntek), 12 óra a nevezési határidő. Az MLSZ részére (Tao. támogatásnak köszönhetően, 90%-al csökkentve) befizetendő 40 e Ft/csapat a nevezési díj, 1000 Ft éves tagsági díj (ha még nem tagja a nevező egyesület az MLSZ-nek).

  • Milyen egyéb költségek vannak?
    A nevezési, tagsági díjon felül az igazolások kiváltásának van jelképes díja, a terem, játékvezetői stb. költségek mind szerepelnek a befizetett 41 e Ft-ban.
  • Mely felsőoktatási intézmények szoktak részt venni, lehet-e több csapattal is nevezni?
    Eddig az ELTE, BME, TE, PPKE, BCE, ÓE, KGRE, MET, NKE, SE csapatai vettek részt. Igen, lehet több csapattal is nevezni egy intézményből, de egy sportszervezet maximum két csapatot indíthat el a bajnokságban.

A tavalyi bronzérmes ELTE PPK Futsal csapata

  • Milyen lebonyolítás lesz, mikor és hol lesznek a meccsek?
    Az előző évekhez hasonló torna rendszerű lebonyolítás lesz, alapszakaszt követően négyes döntővel dől el a bajnoki cím sorsra. Az alapszakasz lebonyolítása a jelentkező csapatok létszámától függ. A mérkőzések a nagypályás szezonhoz alkalmazkodva, hétvégén a BMTE csarnokban lesznek.
  • Kik voltak az eddigi bajnokok, milyen a bajnokság színvonala?
    A három bajnokságból kettőt a TF, míg egyet a BME Futsal csapata nyert meg. A magyar futsal számára örömhír, hogy több stabil Nb2-es futsal csapat nőtt ki a BEFB-ből, ill. versenyeztet budapesti egyetemi csapatot is, így a színvonal egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb, ami azt is jelenti, hogy új csapatok, a futsallal most ismerkedő labdarúgóknak is helye, lehetősége van a bajnokságban való indulásra.

A tavalyi győztes TFSE csapata

  • Eljuthatok a válogatottságig az egyetemi csapatból?
    A jó hírünk az, hogy igen. Az idei év újdonsága lesz, hogy megalakul a szervező MLSZ, BME Futsal és az ELTE-BEAC kezdeményezésére a Budapesti Egyetemi Futsal Válogatott, melyben a legjobb egyetemi játékosok szerepelhetnek majd. Tervezetten decembertől havi egy összetartás, válogatott edzés lesz, melyet egy elismert, hazánkban dolgozó szakember tart majd a kiválasztottaknak és a következő évben felkészülési meccseken, ill. tornákon fog debütálni a válogatott. A részletek még szervezés alatt, a csapatokat folyamatosan tájékoztatni fogják a szervezők.

A BEFB-el kapcsolatosan minden más kérdésre választ kaphatnak az érdeklődő csapatok, szervezők a nevezési feltételekről, versenykiírásról az MLSZ Budapesti Igazgatóságának honlapján: http://igazgatosagok.mlsz.hu/2016/09/27/budapesti-egyetemi-futsal-bajnoksag/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech