Lendületes tanévkezdet…

A szeptember 1. az egyetemisták számára olyan, mint másoknak a január 1. – ilyenkor mindenki megteszi újévi fogadalmát. És ahogy télen, úgy ősszel is valószínű a legtöbb fogadalomban benne áll (sok más mellett): idén többet fogok sportolni, fittebb, egészségesebb, szebb, vidámabb leszek!

És mi ennek örülünk!

Örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy idén sem fognak pangani a sportcsarnokok, hogy idén is sok százatokkal együtt mozdulhatunk estéről estére, közösségben, szeretetben, vidámságban!

S tettük ezt már a Sport7-en is! Az érdeklődők tíz óratípust próbálhattak ki a szemeszter első hetében ingyenesen, és kedvezményes áron válthatták meg bérleteiket, melyek korlátlan edzés látogatásra jogosítják fel a szerencsés tulajdonosokat az őszi szemeszter folyamán!

És reméljük, éltek vele! Hogy nem megy-e ez majd a tanulás rovására? Nem! Éppen ellenkezőleg! A heti minimum háromszori edzés a javadat fogja szolgálni! Jobban fog majd az agyad, sokkal hatékonyabb leszel a tanulásban, a munkádban, jobb lesz a kedélyállapotod és energikusabb leszel. Sorra ugrod át az akadályokat, és sikerrel ünnepelsz majd minden ZH és vizsga után. Ja, és megéri tanulnod, mert a sportnak hála hosszú életedben dolgozhatsz majd a tanult szakmádban (mely szerencsés esetben valódi hivatásod lesz)!

Ellenben ha mindig csak tanulsz, tanulsz és tanulsz, ha csak ülsz az asztal mellett, ha már folynak a betűk és a nyakadról leesni készül a fejed… Akkor sem a tanulásod nem lesz hatékony, sem a testi- lelki állapotod nem lesz túl fényes… Lehet, hogy színötössel zárod a vizsgaidőszakokat, aztán majd summa cum laude véded a szakdolgozatodat, és teszed le az államvizsgát, de mire megszerzed a diplomád, mellé egy rakat negatív „ajándékot” is kapsz: gerincferdülés, elhízás, magas koleszterinszint, ízületi merevségek stb. (jó nem törvényszerű, de sanszos…)

Tehát, ha a család és a barátok butaságot kérdeznek, akkor inkább hívd el őket is edzeni!

Az ELTE Aerobik szakosztálya MINDENKIT szeretettel vár!

Tanulj, mozdulj, légy hatékony! Csodás félévet Nektek (Nekünk)!