Erőnlét-, és fitnesz szakosztály

Bemutatkozás

Kedves érdeklődő! Nézd át edzéslehetőségeinket és válaszd ki a hozzád illőt. Ha nem vagy biztos választásodban írj nekünk és szívesen segítünk. Várunk edzéseinken a hét minden napján!

Szakosztályunk 2014 decemberében alakult, azóta erőfejlesztő és fitnesz edzések szervezésével és lebonyolításával foglalkozunk. Sportfoglalkozásainkon már több mint 300 ember mozdul meg heti rendszerességgel. Edzéstípusaink közé tartozik a Kettlebell, TRX, TRX Rip Trainer, Funkcionális köredzés, Cross Training, Erőemelő edzés és a Saját testsúlyos edzés. Jelenleg 3 helyszínen találkozhatsz edzéseinkkel, az ELTE-BEAC sportcsarnok 4-es pályáján, és tükröstermében, a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium tornatermében, és az ELTE PPK Izabella utcai tornatermében.

Edzéseink:

FUNKCIONÁLIS TRÉNING

A funkcionális edzés során számos eszközzel dolgozunk, ennek lényege, hogy az eszközök és a saját testsúly ötvözésével eredményesebben és hatékonyabban tudjuk megmozgatni a testet. Ezt az edzésformát azok számára ajánljuk, akik szeretik a pörgős, változatos edzéseket. Az edzésen a kezdőtől a haladóig bárki részt vehet, mert mindenkivel külön foglalkozunk és az adott képességeihez mérten adunk feladatokat.

TRX

A TRX edzések kis csoportos családias légkörben zajlanak. Egy csoportban maximum 12 fővel dolgozunk egyszerre. Az edzéseken a TRX eszközt használjuk főként, mely egy funkcionális edzés eszköz. Ez egy felfüggesztett Y-alakú heveder, amely a saját testsúlyodat felhasználva fejleszti az izomerődet és állóképességedet is, valamint nem utolsósorban formálja az alakodat. Ezt az edzésformát kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánljuk.

TRX RIP TRAINER

A TRX RIP Trainer a TRX legújabb fejlesztése ez egy élsportolók és gyógytornászok által kifejlesztett és tesztelt, hordozható és könnyen telepíthető tréning eszköz, mely teljesen új megvilágításba helyezi az ellenállásos edzést. A Rip egy olyan funkcionális edzés eszköz, mely aszimmetrikus terhelést ad a felhasználónak. Ez azért lényeges különbség más eszközökhöz képes, mert így sokkal nagyobb és hatékonyabb core erő fejlesztés történik, mint más eszköz esetében! A TRX RIP Trainer egy változó ellenállású hevederből és a hozzá kapcsolódó rúdból áll. A RIP 1,5 méter hosszú gumi hevedere 5 méter hosszúra tud megnyúlni, ami rendkívüli mozgásszabadságot biztosít a statikus gyakorlatoktól, a lépéseken át egészen az elszökkenésekig.

KETTLEBELL

Az edzéseken egy vagy több öntöttvas súlyzóval végzünk különböző statikus és ballisztikus gyakorlatokat, melyek segítségével nagyon hatékonyan tudjuk fejleszteni az erőt, állóképességet és különböző mentális képességek működését. A kettlebell programja emellett rendkívül eredményes alakformáló képességgel is bír, de ez csak egy másodlagos tulajdonság, elsősorban erőedzést végzünk.

A kettlebell rendszere a testet egészként kezeli és egészként edzi. Edzésprogramunk során megerősödik a törzs, mobilisabbá válik a váll- és csípőízület, hangsúlyosabbá válik a has, fenék és combok munkája a mozgásban és kiemelkedő ideg-izomkapcsolat fejlesztése megtanít az erőnk tudatos használatára. Ha pedig ez nem volna elég, ez az oly sok kiemelkedő sportoló és a kondicionális képességek mestereinek munkájában kulcsfontosságú szerepet betöltő eszköz hozzásegít az alkatodhoz illő legsportosabb forma eléréséhez! Várunk mindenkit, aki tudja mit jelent a kemény, de céltudatos erősítés!

CROSSTRAINING

Ha sportot választ az ember, tegye értelemmel. Lelje benne örömét, élvezze pozitív élettani és pszichológiai hatásait, végezze azt olyan csapattal és sporttársakkal, akiket kedvel, de hajtják és közösen csalják elő egymásból a maximumot.

Ha azonban beleszeret az illető a sportba, akkor élvezi annak a képességnek a fejlődését, amelyhez szüksége van az előrelépéshez. Ez nálunk a CROSSTRAINING. Ezen edzést a kondicionális képességfejlesztés valódi szerelmeseinek ajánljuk, akik a teljesítményért és a kiemelkedő sikerek eléréséért harcolnak. Ezen foglalkozásokon kettlebell, sajáttestsúlyos, erő- és súlyemelő gyakorlatok segítségével fejlesztjük a kondicionális képességeket, speciális edzésporgramunk segítségével. Az órákon tapasztalt, komoly testedzési jártassággal rendelkező sportolókkal dolgozunk. Csatlakozz, ha kiemelkedő célokat szeretnél elérni!

Megjegyzés: csatlakozni vagy min. 5 hónapos bármelyik másik edzésünk aktív tagságával vagy előzetes szintfelmérővel lehet. Az 1 hónapos betanulási időszak után, mely a használt gyakorlatok kivitelezésének megtanulásával jár, lehet beszállni az edzés menetébe.

ERŐEMELÉS

Ez a sport az abszolút erő legjobban tükröződő megjelenési formája. A guggolás, fekvenyomás és felhúzás gyakorlatok legnagyobb súllyal történő szabályos végrehajtása olyan egész testet igénylő, egy irányba összpontosító erőkifejtésre kényszerítő kihívás, amely igazi fanatikusok számára lett kitalálva. Ha érdekel, mekkora erő rejlik Benned, csatlakozz hozzánk és derítsük ki együtt!

EDZŐTÁBORAINK

Amennyiben aktívan résztveszel az edzéseinken, a közvetlenül vizsgaidőszak után rendezett, évente tartott edzőtáborainkat se hagyd ki, amely napi 3 edzésével igazán átmozgatja a testet és állít mindennapos kihívást 3-7-10 napon át! A balatoni környezet, a jó társaság és a reggeli testébresző edzés igazán különlegessé teszi a nyarad!

csop4

Adatok

Edzőink:

Répási Károly (szakosztályvezető)
Diplomás Rekreációszervező, és Egészségfejlesztő (2014), TRX és TRX-Rip Trainer oktató. 5 éve dolgozik edzőként, 5. éve BEAC keretein belül

Gölöncsér Dániel Márk (vezetőedző)
Diplomás Erőemelő edző és diplomás Sportszervező (2013), Hivatalos Kettlebell és Barbell oktató. Több mint 4 éve edző, 4. éve a BEAC keretein belül.

Virág Tünde (Sportösztödíjas segédedző)
Sportszervező és Fitneszedző hallgató

Barátosi Levente (Sportösztöndíjas segédedző)

Elérhetőségeink:

Répási Károly (Karesz) 06-30/ 392-20-16

Gölöncsér Dániel (Dani) 06-70/773-54-31

Facebook oldal: ELTE - BEAC Erőnlét-, és Fitnesz Szakosztály

Facebook csoportjaink: Funkcionális köredzések a BEAC-on, Kettlebell a BEAC-on, Kettlebell a KCSSK-ban, Crosstraining a BEAC-onELTE-BEAC TRX (kedd&csütörtök Karesszel)

E-mail: [email protected]