Országos 6. helyezett lett serdülő csapatunk! – ELTE BEAC Kosárlabda

Országos 6. helyezett lett serdülő csapatunk!

Országos Serdülő Bajnokság, „A” döntő

2022. május 26.– május 29. Sopron, Novomatic Aréna

Május 26.,

BEAC Újbuda KA/A  –   Atomerőmű-KSC Szekszárd 75-50 (34-13, 15-11, 13-13, 13-13)

BEAC: Gréts 5, Barna 15/9., Jánosi 12, Horváth 2, Blaskovits 9, Bugovics 11, Balogh 4, Cs. Molnár 6, Jáger 2, Dinnyées 5, Sági R. 2, Medvei 2.

Hamar vezetést szerzett a BEAC, három és fél perc után már két számjegyű fővárosi előnyt jegyezhettünk fel, amely a játékrész vége előtt elérte a húsz egységet is. A második negyedben már kiegyenlítettebb játék zajlott a pályán, azonban a BEAC továbbra is őrizte a magabiztos vezetését. A nagyszünet után sem változott a játék képe, a Szekszárd próbált közelebb férkőzni ellenfeléhez, a BEAC-nak viszont mindenre volt válasza, így kényelmes helyzetből vághatott neki az utolsó negyednek. Két szoros küzdelmet hozó periódus után a záró tíz percben sem adta alább a BEAC, akik így győzelemmel kezdhették a tornát.

Hegyi Hanna : Örülök, mert sikerült olyan elemeket gyakorolnunk, amelyekre nagyon koncentráltunk az utóbbi hetekben. Több olyan könnyű kosarat szereztünk a mérkőzés elején, amelyek megadták a lendületet a csapatnak. A Szekszárdnak is gratulálok, mert harcosak voltak, és egy jót játszottunk ellenük.

 

Vasas Akadémia/A   –      BEAC Újbuda KA/A 53-47 (9-8, 23-17, 9-10, 12-12)

BEAC – Újbuda KA/A:  Jáger 3, Barna 6, Horváth 6, Jánosi 3, Blaskovits. Csere: Cs. Molnár 4, Limpek 8/6, Sági 4, Gréts 7, Bugovics 6, Dinnyés, Medvei.

Kemény küzdelem zajlott a pályán az első perctől kezdve, a nyitó játékrész feléhez érve mindössze öt pontot jegyezhettünk fel, mindet a Vasas szerezte. Ezután megkezdte a pontgyártást a BEAC is, azonban nem tudott közelebb férkőzni a Vasashoz, akiknek mindenre volt válaszuk, a negyed végére viszont utolérték ellenfelüket, mindössze egy ponttal járt előrébb a Vasas tíz perc után. A második felvonásban két büntetővel át is vette a vezetést a BEAC, sőt, egy triplával két kosárnyi előnyre tett szert. Óriási csatát vívott egymással a két fővárosi alakulat, nem sokkal később már ismét a Vasasnál volt a minimális fór, amelyre még rá tudtak tenni egy lapáttal, már nyolc egységgel vezettek, az utolsó percekben azonban megint feljött a BEAC, egészen három pontig zárkóztak. Ezután a Vasas két gyors kosárral ismét eltávolodott, így hétpontos vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre. A fordulás után meglépett tíz egységgel a Vasas, de a BEAC nem adta fel, és visszakapaszkodtak hat pontra a záró etap előtt. A negyedik negyedben a BEAC mindent megtett, hogy kiegyenlítsen, öt perccel a mérkőzés vége előtt pedig már csak négy pont volt a különbség a felek között. Ezután feljött kettő pontra is a BEAC, ennél közelebb azonban már nem jutottak ellenfelükhöz, akik így behúzták a budapesti rangadót.

Hegyi Hanna: Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Vasas ellen. Hiányosságot a lepattanók terén láttam, azokban mindenképpen javulnunk kell, azzal akár meg is tudjuk fordítani ezt az eredményt. Úgy gondolom, hogy mindent kitettünk a pályára, és egy nagyon jó mérkőzést tudtunk játszani. Gratulálok a Vasasnak!

 

Május 27.

BEAC Újbuda KA/A   –     DVTK Akadémia/A 51-60 (9-18, 17-11, 15-17, 10-14)

BEAC Újbuda KA/A : Jáger 6/3, Barna, Bugovics 7/3, Jánosi 9, Blaskovits 2. Csere: Cs. Molnár 1, Limpek 3, Sági 3, Balogh 5/3, Gréts 2, Horváth 3/3, Dinnyés 10.

A DVTK számára indult jobban a találkozó, néhány perc játék után már 7-2-re is vezettek, az első negyed végén pedig már kilenc egységgel jártak előrébb. A második játékrészben már tíz pont felett is volt a diósgyőri vezetés, azonban a nagyszünet előtt visszakapaszkodott három pontra a BEAC. A fordulás után kezdetben ismét a DVTK akarata érvényesült, a negyed végére viszont visszakapaszkodott a BEAC, és mindössze öt pont volt a különbség a felek között a záró etapra kanyarodva.

Hegyi Hanna : Szomorú vagyok a vereség miatt, mert ennél sokkal több van bennünk. A vereséget a sok kimaradt dobásnak köszönhetjük, és annak, hogy ismét alulmaradtunk lepattanózásban. Ennek ellenére azt tudom mondani, hogy egy jó mérkőzést játszottunk. Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez és a továbbjutáshoz, mi pedig igyekszünk összeszedni magunkat, és az utolsó két meccsen kihozni magunkból azt, amit eddig nem sikerült.

 

Május 28., szombat

Keresztjáték az 5.-8. helyért

BEAC ÚJBUDA KA/A – NKA PÉCS/A 95-49 (27-12, 19-8, 24-13, 25-16)

BEAC Újbuda KA/A: Cs. Molnár 12, Limpek 11/3, Balogh 15/9, Gréts 3, Jánosi 9/3. Csere: Jáger 10, Sági 12/3, Horváth 2, Bugovics 4, Dinnyés 8, Medvei 4, Blaskovits 5.

Villámrajtot vettek a fővárosi lányok a torna harmadik napjának nyitó mérkőzésén, így már a 4. percben időt kellett kérnie a pécsi kispadnak (11-2). Az edzői ébresztő jót tett a sötét mezeseknek, akik visszajöttek 6 pontra (13-7). A negyed második felében azonban ismét a BEAC akarata érvényesült, ellenfelük enerváltan kosárlabdázott (27-14). A játék képe lényegesen nem változott, a fehér mezesek a félidőben 26 ponttal jártak előbbre riválisuknál (46-20). Hamar elérte a különbség a 30 pontot (55-25), majd a záró negyedben már a 40-es különbségről tanúskodott az eredményjelző (80-40). Becsülettel mentek előre a harcosabb felfogásra váltó pécsiek, de a BEAC más szintet képviselt és ilyen különbséggel is megérdemelten hagyta el győztesen a parkettet. 

Hegyi Hanna : Örülök, hogy sikerült a tegnapi vereséget követően egy nagyobb arányú győzelmet aratnunk, és annak is, hogy minden egyes játékos, aki pályára került, hozzá tudott tenni a csapat játékához, és nem csak pontokban, hanem más játékelemek tekintetében is. Gratulálok a Pécsnek is, megyünk tovább előre!

 

Május 29., vasárnap

Az 5. helyért

BEAC ÚJBUDA KA/A – CSATA DSE 47-66 (6-21, 21-14, 3-14, 17-17)

BEAC Újbuda KA/A: Barna 1, Limpek 4, Balogh 5, Dinnyés 3, Blaskovits. Csere: Jáger 8/3, Cs. Molnár 3, Sági 7/6, Gréts, Horváth, Bugovics 12/3, Jánosi 4.

A Csata kapta el jobban a ritmust a mérkőzés elején, az első negyed végén tizenöt egységgel vezettek. A folytatásban kezdett belelendülni a BEAC, a nagyszünetre megfelezték a hátrányukat. A második félidőre már nem tudta átmenteni ezt a lendületet az Újbuda, a záró etap előtt már húsz egységnyi előnyben is volt a Csata, akik ezt még meg is tudták fejelni az utolsó tíz percben, és végül nagy arányú győzelemmel szerezték meg az ötödik helyet.

Hegyi Hanna : Büszke vagyok a csapatomra, mert mi vagyunk az ország hatodik legjobbja, ez mindenképpen megsüvegelendő. Meg kell tanulnunk, hogyan tudunk ilyen döntő helyzetekben is játszani, és a dobószázalékot javítani, mert három fontos mérkőzésen is alacsony volt. Ennek ellenére nagyon köszönöm a lányoknak az egész éves munkát, büszke vagyok rájuk. Gratulálok a Csatának a győzelemhez.

A BEAC Újbuda KA/A hatodik helyezett serdülő csapata:  Andrási Dóra, Balogh Enikő, Barna Mikolt, Blaskovits Anna, Bugovics Júlia, Cs. Molnár Lili, Dinnyés Petra, Gréts Zoé, Horváth Anna,  Jáger Zsófia, Jánosi Flóra, Limpek Lilla, Medvei Csenge, Sági Bettina, Sági Regina.

A csapat legjobbja: Cs. Molnár Lili

Hegyi Hanna: Izgatottak voltunk a döntő minden percében, hiszen nem volt még tapasztalatunk ilyesmiben. Az év utolsó megmérettetése volt, és bár a korábbi fordulókban is volt nyomás rajtunk, mindenkin érződött az, hogy ez most más. A lányok az utóbbi hetekben és a döntő alatt is mindent megtettek, és kitettek magukért, amiért nagyon büszke vagyok rájuk és amiért nagy dicséret illeti őket! Sajnos a döntőn egy könnyebb meccsel kezdtünk, ami után nehéz volt két hajtós és küzdős meccset játszani. Nem is jött ki nekünk a lépés, hiszen azok, amik eddig működtek, mélyen bennünk maradtak és nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna. Ehhez hozzáadódott az alacsony dobószázalékunk is. Nagyon sajnálom, hogy pont ebben a „fordulóban” blokkoltunk le és nem mellénk állt a szerencse. Ennek ellenére, ha az egész évet nézzük, okoztak jó értelembe meglepetéseket a lányok és a fordulók eredményeit senki sem veheti el tőlük. Emellett én úgy gondolom, hogy az, hogy kimondhatjuk, hogy mi vagyunk az ország hatodik legjobb csapata, büszkeséggel kell, hogy eltöltsön minket! Köszönöm a lányoknak az egész éves munkát, nagyon gratulálok Nekik!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!