Büszkeség, hogy minden A döntőben ott lehetünk – interjú sportigazgatónkkal, Laklóth Annával – ELTE BEAC Kosárlabda

Büszkeség, hogy minden A döntőben ott lehetünk – interjú sportigazgatónkkal, Laklóth Annával

A hétvégi magabiztos junior sikerrel eldőlt, hogy rég látott, sikeres szezonnal büszkélkedhet akadémiánk: minden korosztályban kvalifikáltuk magunkat az országos „A” döntőbe! A tegnapi nap pedig további örömöt tartogatott számunkra, hiszen női egyetemi csapatunk is bebiztosította szereplését az ország legjobb négy csapata között. Sportigazgatónkat, egyben női MEFOB csapatunk vezetőedzőjét, Laklóth Annát kérdeztük a „sikerek titkáról”. 

Elsőként hadd gratuláljak az egyetemi csapat sikeréhez, hiszen az a legfrissebb. Mondhatjuk, hogy elvárás volt ez az eredmény?

Azzal indultunk neki a lányokkal az évnek, hogy apró lépésekkel szeretnénk elérni, vagy ha lehetséges, akár fel is múlni a tavalyi eredményünket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ezzel a mostani, nagyobb lépéssel közelebb kerültünk a célunk megvalósításához. A négy között már sok minden múlik a sorsoláson, persze, tény, ha bajnokok akarunk lenni, mindenkit le kell győznünk. Azért örülnénk neki, ha megismétlődhetne a tavalyi döntő, vagyis a TF csapatával csak a végjátékban találkoznánk.

Beszéljünk arról, hogy rég történt meg, hogy minden korosztályban tud A döntős csapatot adni az egyesület. Azt gondolom, ezt mindenképpen sikerként kell elkönyvelnünk.

Mindannyiunk számára nagy öröm, hogy a serdülő, a kadett és a junior együttesünk is kvalifikálni tudta magát az ország legjobb nyolc csapata közé. A Nemzeti Akadémiák előrelépésével ez szerintem különösen komoly eredmény minden egyesület életében. Elképesztően büszkék vagyunk a lányokra, és nagyon szurkolunk minden csapatunknak, akármilyen eredményt is érnek majd el. Azt sosem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy utánpótlás versenyekről beszélünk, ahol természetesen fontos az eredmény, de talán még lényegesebb a játékosok egyéni, személyes fejlődése, amiből aztán tovább tudják építeni a jövőjüket.

Elsőként a kadettek mérettetnek meg az országos döntőben, mit várhatunk tőlük?

Nagyszerű játékosok alkotják az idei kadett együttest, kiváló versenyszellemmel, amit ékesen bizonyít, hogy az évközbeni nehézségek ellenére magabiztosan abszolválták a keresztjátékot, és jutottak be a legjobb nyolc közé. Innentől kezdve, azt gondolom, nincs semmiféle teher rajtuk, élvezni kell a kínálkozó lehetőséget. Azt remélem, hogy a lányok is így gondolják majd, és tényleg mosolyogva lépnek majd pályára a döntő során. Fiatal csapatunk van, sokan első éves kadettek, ráadásul kifejezetten alacsony szerkezetű együttesről van szó. Mindezek fényében tényleg nagy siker, hogy ott vannak a legjobbak között, minden más már csak a ráadás.

Májusban elsőként a juniorok, majd a hónap végén a serdülők döntőjére kerül sor. Velük kapcsolatban milyen megérzéseid vannak?

Mindkét csapatra igaz az, ami a kadettekre, vagyis, hogy alacsony szerkezettel rendelkezik, sajnos, híján vagyunk a valódi magas embereknek. Ez nyilván megnehezíti a dolgunkat minden korosztályban. A serdülők szép eredményekkel érkeznek a döntőbe, meglátjuk, hogy a lelkesedésük, küzdeni akarásuk a legjobbak mezőnyében is tudja-e majd ellensúlyozni a centikben és kilókban meglévő hátrányunkat. A junior együttes egy döcögősebb első és egy nagyon magabiztos második mérkőzést játszott a keresztjátékban, öröm volt látni őket a hazai találkozón. Én azt kívánom nekik, hogy a sors adjon vissza valamit abból nekik, amit a tavalyi döntőn, az első helyosztón elvett tőlük. Sokak számára ez lesz az utolsó utánpótlás megmérettetés, remélem, hogy örömjátékkal és egy szép eredménnyel tudják lezárni a pályafutásuk ezen szakaszát.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!