Nem jutottunk be a Play-Off-ba – ELTE BEAC Kosárlabda

Nem jutottunk be a Play-Off-ba

Az első pillanatokat leszámítva szinte végig a TFSE-MTK csapata vezetett az alapszakasz utolsó mérkőzésén, ami a Play Off-ba jutásról döntött. A „szomszédvárban”, Pasaréten a Vasas legyőzte a BKG-t, így 10 ponton belüli vereség is belefért volna. A 37. percben 65-61-nél még úgy tűnt, miénk lehet a nyolcadik hely, ám a végjátékot a TFSE uralta, és az utolsó két percben maguk javára fordították a találkozót. A 79-67-es végeredmény azt jelenti, lemaradtunk az idei Play Off-ról és az alsóházban folytathatjuk. Hat mérkőzés vár ránk a Cegléd, a PINKK és a BKG csapatai ellen a folytatásban.

 

A mai mérkőzés részletes beszámolója a wbasket.hu jóvoltából:

Mérész Beatrix büntetőivel és Elly Pavel duplájával indult a mérkőzés. Az óriási tét rányomta a bélyegét az első percekre. Idegesen kezdtek a csapatok. A TFSE-MTK 6-6 után Király Andrea triplájával került előnybe, majd Dúl Panka is betalált. 11-6 után azonban Boros Berta tripláját követően 13-12-re felzárkózott a BEAC. Innen Király Andrea és Dúl Panka révén ismét elszakadt 19-12-re a TFSE, de a negyed végjátéka a BEAC-nak sikerült jobban. 10 perc után így 21-19-re felzárkózott Balogh Judit együttese. A TFSE 15-ből 9-et, míg a BEAC 13-ból 5-öt értékesített mezőnyből. A második negyed elején Elly Pavel volt eredményes, de Boros Berta négy pontja 23-23-nál egyenlítést hozott a BEAC-nak.

Hullámzó mérkőzés kerekedett, hiszen 23-23 után ismét a TFSE került fölénybe. Egészen pontosan 7-1-es sorozattal 30-24-es előnyre tettek szert Magyar Bianka tanítványai. A félidő utolsó két percéhez érkezve Juhász Angéla határozott játékával zárkózott fel a BEAC. 30-27 után 34-27-nél, majd 37-29-nél viszont ismét megugrott a házigazda. A félidőt az ekkor már 11. pontját szerző Mérész Beatrix duplája zárta, amivel 37-31-re módosította az állást. A harmadik negyed elején Dúl Panka büntetője után Mérész Beatrix és Boros Julcsi hozta közelebb a BEAC együttesét, így 38-35-nél teljesen nyílt lett az összecsapás. A harmadik szakasz igencsak pontgazdag játékot hozott. Szép triplákat jegyezhettünk fel Boros Julcsitól, Chanise Jenkins-től. A különbség 5-7 pont között látszott állandósulni. A BEAC-nak 45-42-nél akadt egy újabb felzárkózása. Erre azonban Király Andrea triplával válaszolt.  A TFSE 48-42-es előnyénél hosszú percekre befagyott az eredményjelző. Bár Ja’Tavia Tapley büntetőivel 8 egységgel megugrott a hazai együtt, de erre azonnal válaszolt a BEAC.

Úgy nézett ki, hogy marad ez az 5-7 pontos különbség a felek között. A harmadik szakaszt azonban 54-49 után Theodoreán Alexandra dudaszós triplája zárt, amivel 57-49-re alakította az eredményt. Ez lélektanilag is kulcspillanatnak tűnt. Ekkor egyértelműen a TFSE-nél volt a momentum és így Németh Alma találatával a negyedik etap elején 59-49-nél elérte a 10 pontot a differencia. Mivel ekkor már meggyőző különbséggel vezetett a Vasas a BKG ellen, így tudta a TFSE, hogy 10 pont feletti győzelemmel kerülhet a rájátszásba. A BEAC is tudta, hogy 10 pontot kell védenie. A negyedik etap középső szakasza egyértelműen a vendégeknek sikerült jobban, akik előbb 59-56-ra, majd 61-58-ra, végül Boros Julcsi hármasával 65-61-re felzárkóztak. Ekkor még három perc volt hátra és úgy tűnt, hogy lélektanilag ismét megfordult a meccs. Jött azonban Chanise Jenkins és Németh Alma, majd Dúl Panka triplája, amivel 72-61-nél először ezen az estén 11 ponttal ment a TFSE. A rájátszást érő különbséget innentől végig tartották a hazaiak. Görcsösen játszott a BEAC, így végül nem tudott 10 pont alá jönni. A TFSE készülhet a rájátszásra.

 

TFSE-MTK–ELTE BEAC ÚJBUDA 79–67 (21–19, 16–12, 20–18, 22–18)

TFSE: Ch. Jenkins 10/6, Theodoreán 9/3, Burján, Németh A. 19, Pavel 8. Csere: Dúl P. 14/3, Király A. 12/12, Süle 1, Tapley 6. Edző: Magyar Bianka

BEAC: Koch, Czank 13/3, Boros J. 15/9, Mérész B. 19, Barnai 5. Csere: BOROS B. 12/3, Juhász A. 3, Katona B., Ivanova.

 

Magyar Bianka: – Harmadik éve vagyunk élvonalbeliek, és kialakítottuk a győztes karakterünket. Sohasem adjuk fel, most is úgy jöttünk ide a meccsre, hogy nyerni szeretnénk. Nekem vannak a legfantasztikusabb játékosaim, nagyon büszke edző vagyok most, ez igazi csapatmunka volt!

Balogh Judit: – Nyilván szerettünk volna belül maradni a szükséges tíz ponton, illetve megnyerni a meccset, de ez nem sikerült, ám nincsen semmi baj! Amit soha nem vehetnek el tőlünk, hogy három olyan csapatot győztünk le az alapszakaszban, amelyek az éremért fognak harcolni a bajnokságban.

Barnai Judit : Nem tudnám a fáradtságra fogni, inkább fejben estünk most szét és egyszer nem csináltuk azt meg, amit kért tőlünk az edzőnk. Sajnos most már mindegy ez a 6 meccs, én azért kicsit borúsabban látom ezt a helyzetet, mert jó lett volna a legjobb 8-ban lenni, ezért küzdöttünk egész szezonban. Most nyilván szomorúak vagyunk, mert ezt mi rontottuk el.

Fotó: TFSE-MTK/Hunbasket 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!