Fontos lépés a nyolc felé vezető úton – ELTE BEAC Kosárlabda

Fontos lépés a nyolc felé vezető úton

Három légióssal a kezdőben állt fel a vendégcsapat, nálunk csak magyarok futottak ki a feldobáshoz. Megfogadtuk azt, hogy az első pillanattól maximális koncentrációval lehet csak parkettre lépni – 2.5 perc után már 11-2 állt a táblán, ki is kérte első idejét Gedei Tibor, a vendégek mestere. Főleg magasembereink éltek, Judie a 4. percben már hat pontnál járt, és Timi büntetői után egészen 17-4-ig „nyúltunk el”. Zsivaljevic fújta az ébresztőt a túloldalon, öt pontjával zárkózott az újonc (17-9). A centereink pontjai mellett ezúttal a távoli kísérleteink is ültek, az első negyedben négy is célt ért, így magabiztos, kétszámjegyű előnnyel zártuk a nyitó játékrészt (29-17).

Jól kezdtük a másodikat, Geri triplája és Judie büntetői után kétszer annyi pontnál jártunk, mint ellenfelünk (34-17). Innen viszont érezhetően fonalat vesztettünk, a BKG pedig megérezte ezt, egy 1-10-es rohanással visszazárkóztak 8 pontra (35-27). Kellett is nálunk az időkérés, hogy egy kicsit sikerüljön rendet tenni a fejekben. Vári büntetőjére Angi triplája érkezett válaszul, majd Berta büntetői állították vissza a 10 pontos differenciát (40-30).  Sőt, Timi harmadik triplája (csapatunknak ez volt a hetedik!) és Trixi büntetői ismét 15 pontos vezetést eredményeztek – a félidő végeredményét végül Angyal duplája állította be (45-32).

Zivaljevic duplájára Berta két remek triplája jött válaszul a harmadik negyed elején (51-34), ám ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, ismét kapkodni kezdtünk. Ezzel újra magunkra húztuk a vendégeket, akik egy 0-9-es etappal zárkóztak fel (51-43). Időkérésünk után Trixi szerzett fontos duplát, de még mindig túl sok kapkodás jellemzett bennünket elől és hátul is, így egy sportszerűtlen fault után egészen négy pontig engedtük vissza a szigetszentmiklósiakat (53-49). Angi tett vissza egy lecsorgó labdát és Timi dobta be negyedik tripláját, amivel a záró negyed előtt 58-49-re állt a mérkőzés.

Kapkodással és pontatlanságokkal indult a záró játékrész, amiben 2,5 percig nem esett kosár egyik oldalon sem. Egy időkérés után a vendégek mozdultak el a holtpontról, 58-53 után nagyon kellettek Trixi pontjai. Angyal szerzett újabb pontokat, majd Aldzabal rosszulléte miatt hosszú percekig állt a játék. Kérdés volt, hogy négy perccel a vége előtt ebből ki jön majd ki jobban. Most már tudjuk: az a csapat, akinek volt a végjátékra egy Boros Julcsija! Tempót, ziccert, triplát és büntetőt értékesített, és 11 pontot szórt a mérkőzés utolsó négy percében! A vége 74-65 lett, ezzel pedig egy lépéssel közelebb vagyunk a célunkhoz, azaz a legjobb nyolcba kerüléshez. Hogy ehhez mire lesz pontosan szükség, az még több eredménytől függ, de az biztos, a mai siker az egyik legfontosabb lépés volt a nyolcba vezető úton!

ELTE BEAC Újbuda – BKG PRIMA Akadémia 74-65 (29-17, 16-15, 13-17, 16-16)

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 15/12, Koch 3/3, Boros J. 15/3, Mérész 14, Barnai 8. Csere: Ivanova 6/6, Bors B. 8/6, Juhász 5/3.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Zivaljevic 17/9, Campisano 4, Angyal 16/3, Aldazabal Berroa 9/3, Vári 7. Csere: Suppán 3/3, Raus 3/3, Benke 2, Kovács 2.

Balogh Judit: A hullámvasút, amin ültünk egész évben, lassan a végéhez közeledik, még nem tudjuk, hogy az alján vagy a tetején landolunk-e. Bár a tetejéről nagyobbat lehet esni, de mégis, jobb érzés lenne onnan indulni, mint az aljáról. Ennél is fontosabb, hogy szeretném megköszönni mindenkinek, aki kilátogatott ma és hozzájárult az Age of Hope Alapítánnyal közös gyűjtésünkhöz. Jó érzés, hogy a sportvilág így összefogott, rengeteg csapat szervez gyűjtést, és igyekszik támogatást nyújtani. Ez jellemző erre az országra, hogy képesek vagyunk összefogni fontos ügyekért. Mi is ilyen csapat vagyunk, vár ránk még egy fontos feladat, amit igyekszünk abszolválni.

Mérész Beatrix: Nagyon sok hullámvölgy volt a játékunkban, többször is hagytuk visszajönni a BKG-t. Örülünk a győzelemnek, de jövő héten vár még ránk egy fontos feladat.

Gedei Tibor: Gratulálok a BEAC-nak, az első negyedben átrobogtak rajtunk, sok kommunikációs hibát vétettünk. Kétszer is felzárkóztunk, de amikor közelebb érhettünk volna, mindig jött a BEAC-tól egy extra villanás. Sajnos nálunk nem voltak igazán kiemelkedő teljesítmények ma, elvesztettük a lepattanócsatát, ezek nélkül nehéz meccset nyerni. Vannak hiányzóink, és menet közben is kivált játékosunk, ezt fizikálisan nem bírtuk el. Remélem, fogunk tudni még idén teljes csapattal meccset játszani.

Sofia Zivaljevic: Kicsit keserű a szánk íze a mai meccs után. Nagyon elrontottuk a meccs elejét, ami után kapaszkodni kellett. Ahányszor visszajöttünk, a BEAC mindig talált egy extra dobást, vagy egy második esélyből szerett kosarat. Van még hátra hét meccsünk a szezonban, dolgozunk tovább és remélem, tudunk még győzelmeket szerezni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!