Megbosszulta magát a rengeteg hiba – ELTE BEAC Kosárlabda

Megbosszulta magát a rengeteg hiba

Három negyeden át gyakorlatilag egál mérkőzést játszottunk a Vasas Akadémiával, majd az utolsó negyed első két percében gyakorlatilag eldöntötte a házigazda a találkozót 

Mindkét csapat számára fontos lett volna a siker a mai estén, nem csoda, hogy mindkét oldalon mindenki játékra jelentkezett. Visszatérő centerünk, Judie pontjai vezették fel a találkozót, melynek első negyedére egyértelműen rányomta a tét a bélyegét. Mindkét oldal nagyon igyekezett figyelni a védekezésre, közben viszont az első pillanattól rengeteg volt a hiba támadó oldalon. Nálunk főleg a magasemberek éltek, első negyedbeli 14 pontunkból 12-t a Judie-Trixi páros szerzett. Egállal zárult az első játékrész (14-14).

Az egy oda-egy ide játék a második negyed elején is folytatódott, majd Bach sportszerűtlen hibája után, és egy Geri-Timi összjátékot követően, 19-24-nél először volt egy kicsit nagyobb az előnyünk. Kezdett harcosabbá válni a találkozó, megnövekedett a faultok mennyisége, amit mindkét oldalon rengeteg reklamáció kísért. Berta adott szép labdákat a magasembereknek, majd 21-28 után a félidő hátralévő része szó szerint büntetőpárbajjá fajult. Mindkét oldalon gyűltek a faultok, nálunk négyen is 3 faulttal álltak a nagyszünetben. Ami bosszantóbb volt, hogy a megítélt büntetőkkel borzasztó rosszul bántunk, sorra maradtak ki a dobásaink a vonalról, és bár a Vasas is hibázott ebben a műfajban, nálunk kevesebbet, így a félidő végén, Julcsi hosszú idő után esett mezőnykosarával tudtunk csak egyetlen ponttal vezetni (32-33).

Trixi vette a hátára a csapatot a második félidő elején, három kosarának köszönhettük, hogy újra megléptünk hat ponttal (33-39). Nem tudtunk nagyobb és tartósabb előnyt kialakítani,  azon felül, hogy a Vasas sűrűn felénk kerekedett a lepattanócsatában, a mezőnykosaraink is nagyon hiányoztak. Sajnos a büntetőzésünk a szünet után sem javult fel, a Vasasnál pedig Madár Eszter nagyon elkapta a fonalat a negyed végén, ezzel pedig fordított a hazai csapat, és négy ponttal elléptek (48-44). Judie faultos kosara hozott vissza minket egy pontra a záró felvonásra (48-47).

Nem indult jól a negyedik negyed a mi szemszögünkből. Papp 45 másodperc alatt két triplát vágott be, jött is az időkérésünk. Sajnos azonban a hazaiak még négy ponttal toldották meg az előnyüket, ezzel pedig először a találkozón, két számjegyű előnyre tettek szert (58-47). Próbálkoztunk, de távolról az egész mérkőzésen nem találtunk be, és a sajátos játékvezetői felfogásban sorra pontozódtak ki a kisembereink – Geri, Berta és Julcsi is idő előtt hagyta el a játékteret. A Vasas gyakorlatilag az utolsó negyed első két percében eldöntötte az ideges csapatok görcsös találkozóját, a végén már nem volt reális esélyünk a felzárkózásra. Abban bízhatunk, hogy a rémes dobóformát ezzel a meccsel letudtuk, és akármilyen fájó is a vereség, a sebeket nyalogatni most nincs idő, hiszen a verseny a Play-Offért még mindig nincs letudva!

VASAS AKADÉMIA–ELTE BEAC ÚJBUDA 69–57 (14–14, 18–19, 16–14, 21–10)

VASAS: Papp K. 15/6, Pusztai P. 3, TóthO. 4, Madár E. 11/3, Heljic 8/3. Csere: Budácsik 3, Bach 15/6, Salamon 5, Szmailbegovics 3, Radócz, Szerencsés 2, Dúl T.

BEAC: Czank 6, Boros B., Boros 6, Mérész B. 17, Barnai 16. Csere: Ivanova 4, Juhász A. 4, Koch, Katona B 4, Orosz Zs., Zsámár.

Milos Pavlovics: – Túl nagy teherként éltük meg a nyomást a mérkőzés elején, hiszen mindenki tisztában volt vele, milyen fontos mérkőzés ez számunkra. Talán ennek volt köszönhető az első félidőben tapasztalható görcsösség és rengeteg hiba. Legjobb játékosaink is sok büntetőt hagytak ki, ami szintén annak volt a jele, hogy nagy a feszültség a játékosokban. Félidőben tehát az volt a legfontosabb, hogy lenyugodjunk és fejben a feladatokra koncentráljunk. Nagy dicséret jár a lányoknak, hiszen a szünet után elkaptuk a ritmust és át tudtuk venni a vezetést. Gratulálok a csapatomnak.

Balogh Judit : – Mindig nagyon nehéz itt játszani, hiszen a pálya is nagyon furcsa, ráadásul úgy érzem, hogy a játékvezetés sem volt túl következetes. Mindkét csapatnak nehéz volt alkalmazkodnia ahhoz, hogy éppen mit szabad és mit nem. Igazán a Vasasnak volt ez élet-halál harc a legjobb nyolcba jutásért, de természetesen mi is a play off-ért küzdünk. Vannak szomorúbb dolgok is most a világban, mint hogy kikapott a BEAC.

Barnai Judit : Lelkileg és fizikailag is nagyon kemény küzdelem volt a mai. Főleg az első negyedben tudtuk a saját játékunkat játszani, aminek köszönhetően viszonyleg hamar kézbe vettük az irányítást. A folytatásban hullámvölgybe kerültünk, rossz döntéseket hoztunk, az ellenfél két sikeres kinti dobása után már nem tudtuk a saját szisztémánkat játszani. Sajnálom, hogy így alakult, de fontos mérkőzések várnak még ránk, úgyhogy fel a fejjel.

 

Fotó: Vasas Akadémia

Iratkozzon fel hírlevelünkre!