Nincs miért szégyenkeznünk – ELTE BEAC Kosárlabda

Nincs miért szégyenkeznünk

Bár a Győr végül simán nyert, az első félidő végén még vezetett a gyakorlatilag csak mezőnyemberekkel felálló csapatunk

Erősen tartalékos felállásban, döntően mezőnyemberekkel és csak magyar játékosokkal, mindössze kilencen vártuk a feldobást a Győr elleni halasztott bajnokin. A túloldalon a légiósok közül a vb selejtezőn érdekelt Razheva hiányzott, amúgy teljes kerettel és a visszavágás céljával érkeztek a vendégek.

Mindezen előzmények tükrében az, hogy a félidőben 35-32-es állást jegyezhettünk fel, tulajdonképpen csodaszámba ment. Az is, hogy a teljes első félidőben a Győr mindössze 8-9-nél tudott vezetni, onnantól kezdve végig nálunk volt az előny. Az első negyedben Timi büntetői után, 18-12-nél jegyezhettük fel a legnagyobb vezetésünket, és bánhattuk hogy a negyed utolsó momentumaiban Julcsi tiszta ziccere lepördült, míg Oroszova triplája célt ért, így 18-17-ről jött az első szünet.

Julcsi pontjai jelentették a második negyed elején azt, hogy rendre vissza tudtuk verni a vendégek felzárkózási kísérleteit. Elképesztő energiákat mozgósítva küzdöttünk, és a 15. percben, Timi tripláját követően 10 pontos előnyünk volt (33-23)! Csapatkapitányunk valódi vezére volt a csapatnak, de nyugodtan mondhatjuk, mindenki, aki pályára lépett, minden energiáját odatette a parkettre. Rosszkor jött, hogy Timi harmadik faultja után a kispadra kényszerült, ezt és a félidő végére jelentkező fáradtságunkat pedig kihasználta a Győr, és a tíz pontos előnyünket háromra olvasztotta a félidőre. De, vezettünk, és erre talán kevesen számítottak a feldobás előtt!

Bár Angi szépen átdobta Mompremiert a második félidő elején, mégis: az öltözőben maradtunk. A Győr 3 perc alatt fordított és 4 pontos előnyre tett szert (37-41), kellett is az időkérés Balogh Bubutól. Ahogy az várható volt, nagy tempót diktálva és a palánk alatti játékot erőltetve vette át a vezetést a vendég együttes. 42-49 után még vissza tudtunk zárkózni kettő pontra (49-51), miközben időnként hajmeresztő bírói ítéleteken bosszankodott a pad és a csarnok közönsége. A negyed végét ismét megnyomta a csak ebben a 10 percben 27 egységig jutó zöldmezes alakulat, így tíz pontos előnnyel várhatták a záró felvonást (49-59), miközben a negyed utolsó pillanatiban az amúgy is szűkös rotációnkból még Zsófit is elveszíttettük.

Érezhetően elfáradtunk a fizikális küzdelemben, ezt pedig könyörtelenül kihasználta a kilókban, centikben és forgatható emberek számában egyaránt jobban álló Győr. Csupa kisemberből álló csapatunk, bár küzdött, egy idő után gyakorlatilag esélytelen volt a párharcokban, így a vendégek végül érvényesítették a meccs előtt borítékolhatónak mondható papírformát. Bár a vége 21 pont lett – mi 22-vel győztünk az odavágón 🙂  – , szégyenkezni nincs okunk, mert kilenc emberrel, meghatározó magas embereink nélkül is volt tartásunk, és meg tudtuk nehezíteni a győriek dolgát.

A jövő héten a Magyar Kupa negyeddöntője vár ránk a Szekszárd ellen, majd a bajnoki alapszakasz zárása következik.

ELTE BEAC Újbuda – UNI Győr MÉLY-ÚT 58-79  (18-17, 17-15, 14-27, 9-20)

ELTE BEAC Újbuda: Koch 6/3, Czank 20/12, Boros B 7, Boros J. 14, Juhász 5/3. Csere: Katona, Orosz 2, Dénes 2, Zsámár 2.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 10, Dubei 15/3, Varga 6, Oroszova 14/3, Dombai 4. Csere: Rozmán 2, Nagy 6/3, Weninger 12/6, Török, Baffy, Mompremier 10.

Balogh Judit: Amikor a győri vezetők megkerestek a halasztási kéréssel, biztos voltam benne, hogy ez nekik lesz jó, és így is lett. Ők gyakorlatilag teljes csapattal tudtak kiállni, mi pedig folyamatosan fogyatkoztunk az eredeti meccsidőpont óta. Sajnos úgy érzem, hogy a nagy hal változatlanul megeszi a kis halat, és ez nem csak a pályán érvényes, hanem a pályán kívül is. Nem szoktam ezzel foglalkozni, de az első meccs alapján, ahol 22 ponttal győztünk, megérdemelt volna ez a találkozó egy tapasztaltabb játékvezetői hármast. Nagyon büszke vagyok a törpcsapatomra, Aprajafalván most is minden szép és jó – tudtuk, hogy ez lesz a mai meccs végkifejlete, ennél többet ebből nem lehetett ma kihozni. Gratulálok mindkét csapatnak.

Iványi Dalma: Mindkét csapatnál klasszikus, hosszú kihagyás utáni első mérkőzés volt ez, itt is, ott is akadtak kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Fontos volt, hogy egy viszonylag nehézkes felkészülés után megtaláljuk a ritmusunkat, ez az első félidőben nem sikerült, a másodikban annál inkább, ennek köszönhető a győzelmünk. Gratulálok mindkét csapatnak, jó ritmusú, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk.

Czank Tímea: Gratulálok a Győrnek, de gratulálok a saját csapatunknak is, mert amíg bírtuk erővel, addig küzdöttünk. A végén szétestünk, de ebből is kell tanulni a következő meccsekre, ha fáradtak vagyunk, akkor is harcolni kell. De amit tudtunk, azt ma kitettük a pályára.

Jordin Canada: Lassan kezdtük az első félidőt, engedtük, hogy ellenfelünk agresszívan játszon és azt tegyék, amit szeretnének. A második félidőre helyretettük, hogy rajtunk, a védekezésen, személy szerint rajtam is múlik a siker, agresszívabbá váltunk és védekezésben, valamint támadásban is megtaláltuk a lehetőségeinket.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!