Küzdős, hajtós mérkőzésen lett meg a nyolcadik siker – ELTE BEAC Kosárlabda

Küzdős, hajtós mérkőzésen lett meg a nyolcadik siker

Fontos láncszem hiányzott az oldalunkon a PINKK elleni mérkőzésen: csapatkapitányunk, Czank Timi civilben foglalt helyett a kispadon, sérülés miatt.

0-5-tel indított a PINKK, de nem „ijedtünk meg”, válaszul jött tőlünk 9 pont, így a 3. percben már nálunk volt az előny. Mutattunk néhány szép dolgot támadásban, ez pedig a 6. percben, 15-8-as állásnál PINKK időkérést eredményezett. Ezen a ponton feljegyezhettük, hogy mind az öt kezdő játékosunk neve mellett állt már pont. Geri faultos kosara után értük el először a kétszámjegyű különbséget (28-18), ez a differencia Vincze és Julcsi triplaváltása után is megmaradt. A negyed végét viszont egy korai vállalással elrontottuk, így Mujovic hozta tíz pont alá a vendégeket (23-15).

Nem hozott kosáresőt a második negyed első pár perce, így az ötödik percben, 28-18-nál magához hívta a mieinket Balogh Bubu. Nagyon hiányzott Timi a pályáról irányítóban, és elképesztő mennyiséget hibáztunk, főleg a befejezéseknél. Hátul tudtuk tartani a különbséget, de növelni nem tudtuk a rengeteg pontatlanság miatt. Az utolsó PINKK támadásból jó védekezéssel szereztünk labdát, amit egy leindítás végén Trixi váltott pontra – így állt 40-28 az eredményjelzőn 20 percnyi játék után.

Geri pontjai nyitották a második félidőt, aztán főleg Trixi és Julcsi ponterős játékának köszönhetően tudtuk nyújtani a távolságot. A 24. percben jött is a vendégek időkérése. A vendégek büntetőből tudtak csak eredményesek lenni ebben a szakaszban, míg mi két Julcsi kosár után Judie és Trixi szép összjátékával tornáztuk először 20 pont fölé a különbséget (56-35). Ezt sikerült a záró negyedre fordulva is megtartani (60-40).

Két PINKK tripla nyitotta a záró játékrészt Zsilinszki és Szűcs révén (60-46), mi viszont megint elvesztettük a „dobó kezünket”, mert a legnagyobb helyzeteket is elhibáztuk. 3,5 percnyi játék után rendelte magához a lányokat Balogh Bubu – jót tett a rövid pihenő, mert Geri és Dorci révén jött két tripla tőlünk is (66-46). Szűcs távolijára 6 perc után Trixi dobta az első közeli kosarat (68-49). A vendégek sorra távolról tüzeltek, ritkán látni olyat, hogy egy csapat majdnem egy egész negyeden át csak triplából dob pontot – ez a vendégeknek kishíján sikerült is. Bár fogyott az előnyünk, igazán közel nem értek a rózsaszín mezesek. A meccs végére a húsz pont fölé jutó Geri kosara tett pontot, így 77-63-ra győztünk a PINKK ellen.

A mondás igaz, hogy gyakran a kötelezőt a legnehezebb megnyerni, de az is tény, a győzelmet soha nem kell magyarázni. Pláne akkor, ha az a nyolcadik a szezonban!

 

ELTE-BEAC Újbuda – PINKK-Pécsi 424 77-63 (23-15, 17-13, 20-12, 17-23)

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 22/3, Boros B. 5/3, Boros J. 19/6, Mérész 16, Barnai 4. Csere: Joseph 6/3, Koch 3/3, Katona, Orosz, Dénes, Zsámár, Juhász 2.

PINKK Pécsi 424: Mujovic 6, Szücs 8/6, Jáhni 5/3, Vincze 22/18, Davis 11/6. Csere: Tenyér 5, Borbás.

Balogh Judit: Nem áll nekünk jól az esélyesség, a sötét ló szerepe jobban illik hozzánk. Azért jó ennek a csapatnak az edzőjének lenni, mert én magam sem tudom soha, mire számítsak a lányoktól, de cserében ők sem tudják, mire számíthatnak tőlem. Ez segít abban, hogy ne fásuljunk bele. Bár idén ez a nyolcadik győzelmünk, még mindig öröm, tudunk váratlan dolgokat csinálni, és ez a jó!

Gergana Ivanova: Kemény mérkőzés volt, annak ellenére is, hogy volt 20 pont előnyünk is a harmadik negyedben. Jó munkát végeztünk, főleg védekezésben, sikerült 60 pont környékén tartottuk az ellenfelet. A mérkőzés nagy részében magas hőfokon játszottunk, remélem, így folytatjuk tovább.

Kovács Dénes: Gratulálok a BEAC-nak, kemény, fizikális, hajtós mérkőzést játszottunk. Kedden kezdtük el a közös munkát a csapattal, és a segítőimmel úgy döntöttünk, hogy az alapjaitól építjük újra a védekezésünket. Nyilván ez a négy nap kevés volt arra, hogy ezt a tökélyre fejlesszük, de voltak bíztató szakaszok. A harmadik negyedben viszont puhányan jöttünk ki, ott túlságosan elengedtük a hazaiakat. Azt gondolom, jó úton indultunk el a lányokkal, és ez idővel a pályán is meg fog mutatkozni.

Vincze Nikolett: Gratulálok a BEAC-nak! Fizikális mérkőzés volt, nem tudtunk jól reagálni a hazaiak agresszív védekezésére, sok támadólepattanót is engedélyeztünk nekik. Támadásban voltak jó dolgaink, de a harmadik negyedben beragadtunk. Keveset tudtunk együtt dolgozni az edzőváltás óta, és a héten 5-5 ellen sem tudtunk nagyon játszani, ez így alakult, de szerintem jó úton haladunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!