Egy félidőt bírtunk Diósgyőrben – ELTE BEAC Kosárlabda

Egy félidőt bírtunk Diósgyőrben

Húsz perc után négy pont volt csak a hazaiak előnye, de a második félidőben felőröltek bennünket a légiósok által vezérelt miskolciak

Hayes pontjaival alapozta meg a vezetést a DVTK, majd Jovanovics és Aho is betalált. Szerencsére nálunk is akadtak bőven, akik feliratkoztak a pontszerzők listájára, így nem engedtünk el nagyon a hazaiakat. 11-11-nél és 13-13-nál is utolértük őket, majd ismét jött Hayes, aki már az első negyedben kétszámjegyű pontot termelt, így 17-13-ra ellógott a DVTK. A padról jött Sheq, és egy távoli, majd Julcsi vette vissza nekünk az előnyt (17-18). A negyed vége azonban a DVTK-é volt, így 23-21 állt a táblán tíz perc után.

DVTK pontokkal indult a második negyed is, de Trixi ezúttal is remek napot fogott ki, így az ő pontjaival igyekeztük tartani a lépést. A negyed közepén aztán jött egy komolyabb DVTK roham, kétszer is átdobták a zónánkat a 6,25-ön túlról, így 38-29-es hazai vezetésnél jött is az időkérésünk. Jól sikerült a rövid szusszanás, elsősorban Berta szemfüles és bátor vállalásaira alapozva, Geri tripláját követően, két pontra zárkóztunk fel (38-36). Egyenlíteni sajnos nem sikerült, és a félidő végére Green dobása is a gyűrűnkben landolt, így 42-38 állt a táblán 20 percnyi játék után.

Nem sikerült jól a fordulás utáni első pár perc – és ez végül innentől végigkísérte a mérkőzés további alakulását. 8-0-ával indított a hazai alakulat, akik ezzel először lépték át a kétszámjegyű különbséget, és ma már tudjuk, nem is adták ezt innen ki a kezükből. Sok volt az eladott labdánk, és a védekezésünk messze volt a szigorútól. Különösen a palánk közeli védelmünk akadozott, amit a miskolci légiós trió, Hayes, Green és Jovanovic remekül ki is használtak (érdekesség, hogy a hazai csapatból csak külföldiek jutottak tíz pont fölé). 15 pontot is elérte a különbség, a záró játékrészt végül 64-51-ről várták a csapatok.

Az utolsó felvonás nem tartogatott már különösebb izgalmakat, és igazság szerint látványos kosárlabdát is csak helyenként.  A negyed közepén három percig mindössze egy büntető esett, ezen túl pedig kosárra kosárral válaszoltak a csapatok, így a különbség sem változott érdemben. A végeredmény 81-66 lett, a DVTK visszavágott a budapesti vereségért, ezúttal csak az első félidőben tudtuk megnehezíteni a dolgukat. Hosszú volt ez a sorozatterhelés a csapatnak, most kell egy kicsit szusszanni és fejben rendezni a dolgokat, hiszen jövő hét szombaton nagyon fontos találkozó vár ránk a PINKK ellen.

DVTK – ELTE BEAC ÚJBUDA 81-66 (23–21, 19–17, 22–13, 17–15)

DVTK: Kányási 9/3, Aho N. 8/6, Hayes 26, Jovanovics 15/6, Kiss A. 5. Csere: Green 12, Tóth F. 2, Bernáth 4. Edző: Völgyi Péter

BEAC: Czank 6/3, Boros J. 12, Mérész 23, Boros B. 8, Barnai 4. Csere: Ivanova 7/3, Koch 3/3, Joseph 3/3, Juhász A.

Völgyi Péter: – Mivel a BEAC kellemetlen ellenfél volt, értékesnek tartom a győzelmet és a különbséget. Kevés időnk volt a felkészülésre, az pedig bosszantott, hogy létszámfölényes szituációink egy részét nem tudtuk értékesíteni, mert eladtuk a labdákat, így ezen mindenképpen javítanunk kell.

Horváth Bianka (mb. vezetőedző): – Kicsit enerváltak voltunk, amit az erőltetett menetnek tudok be. Remekül dobott a DVTK az első két negyedben, de emiatt nem szomorkodunk. Tanulunk a hibáinkból és megyünk tovább, fontos meccsek várnak ránk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!