Nem volt kérdés a bajnok sikere – ELTE BEAC Kosárlabda

Nem volt kérdés a bajnok sikere

Közel négy perc kellett ahhoz, hogy első pontjaink megszülessenek a Sopron elleni találkozón – ezalatt a másik oldalon Williams egymaga termelt nyolcat, majd amikor ezt Határ is megtoldotta kettővel, vezetőedzőnk, Balogh Bubu kikérte első idejét (2-10). 7-13-ig sikerült felzárkóznunk az időkérést követően, majd kemény védekezésének és sorozatos labdaszerzéseinek köszönhetően egészen 7-24-ig lépett el a vendégcsapat. A negyed végén Julcsi büntetőivel és Dorci triplájával sikerült 12-24-ig faragni a hátrányon.

Sheq kígyózott végig szépen a védők között a második negyed elején, tíz egységre felhozva ezzel a mieinket. Sajnos az eladott labdáink száma nem csökkent (12-ig jutottunk a félidőig), így a Sopron megint ellépett 15 egységgel, amikor Balogh Bubu ismét magához rendelte a lányokat. Sheq hozott ismét fontos pontokat, majd Timi adott nem mindennapi passzt Julcsinak, és 20-31-nél már Gáspár Dávid kérte ki idejét. El is kezdték a soproniak érvényesíteni Határ magassági fölényét, és egy 3-17-es etappal 24 egységre tornázták fel a különbséget az első félidő végére (23-48).

Zónavédekezéssel jöttünk ki a második félidőre, amit ugyan Varga Alíz elsőre átdobott, de utána sikerült pár labdát csennünk. Ez adott kellő önbizalmat elöl is, így egy 10-0-ás sorozattal sikerült húsz pont alá jönnünk (33-50). Szokatlan szerkezetben, három magyar magas emberrel (Trixi, Judie, Angi) dolgoztunk, de a soproniak kemény védekezésében és hatékony támadójátékban őrlődtünk rendesen. Ismét lendületet kaptak a vendégek, akik Határ, Brooks és Jovanovic pontjaira építve újra meglógtak 26 pontra a záró felvonás előtt (42-68).

Nem változott a játék képe az utolsó negyedre sem, Határ korlátlan úr volt a palánk alatt, így közelebb nem tudtunk férkőzni a bajnokcsapathoz. Ezzel együtt voltak szép megoldásaink, Dorci remekbe szabott triplákat hintett, Dia pedig az utolsó két percre beszállva szorgoskodott össze gyorsan hat pontot – ezekre mindenképpen érdemes emlékezni a mai estéről. A hibákat pedig nyilván elemezni kell és tanulni belőlük, hiszen vannak előttünk még fontos találkozók bőven.

 

ELTE BEAC Újbuda – Sopron Basket 64-92 (12-24, 11-24, 19-20, 22-24)

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 5/3, Boros J. 11/3, Ivanova 4, Mérész 11, Barnai. 6 Csere: Koch 13/9, Joseph 6, Dénes 6, Boros B. 2, Juhász, Orosz, Zsámár.

Sopron Basket: Fegyverneky 5, Jovanovic 11, Williams 10, Varga A. 14/6, Határ 28. Csere: Brooks 15/9, Sitku 5/3, Varga S. 4, Kókai.

Balogh Judit: A szavannán élnek az oroszlánok és az antilopok. Mindenki tudja, hogy az oroszlán enni fog, de az antilopok mégis igyekeznek mindent megtenni, hogy ne ők legyenek az első áldozatok. Pontosan ezt szeretném én is a csapatomtól, hogy legyenek ők is antilopok, akkor is, ha az oroszlán jön. Ma is és Szekszárdon is hiányoltam ezt a küzdést, túl könnyen megadtuk magunkat azzal, hogy jön az oroszlán, úgysem tudunk elfutni. Pedig a kosárlabda nagyon komplex sportág, sok mindent lehet jól csinálni, nem csak pontokban mérve. Vasárnapra remélhetőleg az antilopokból valami nagyobb ragadozóvá válunk.

Gáspár Dávid: Jó ritmusban kosárlabdáztunk védekezésben és támadásban egyaránt, végrehajtottuk, amit elterveztünk. Jó volt látni a játékunkat és a koncentrációnkat. Kemény, szoros mérkőzésre készültünk, úgy gondolom, sokat tettünk azért, hogy ez ne így legyen. A BEAC borzasztó jó formát mutat az idén, komolyan vettük a találkozót a felkészüléstől kezdve, és örülök, hogy egy jó mérkőzést tudtunk játszani. Sok sikert kívánunk a BEAC-nak a továbbiakhoz!

Koch Dóra: Ilyen kemény ellenfelek ellen van lehetőség gyakorolni, ha egyszer sikerül valamit megvalósítani, az már felér egy győzelemmel. Ma nem mindig sikerült, de egy Euroligás csapat, nagy a különbség a két együttes között. Elemeznünk kell a hibáinkat.

Nevena Jovanovic: Komolyan vettük a találkozót, mert a BEAC idén nagy győzelmeket aratott. Az elejétől a végéig igyekeztünk koncentráltak maradni, nem tudtunk ugyan végig úgy játszani, ahogy szerettünk volna, ezeken kell dolgoznunk tovább a következő mérkőzésre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!