2021, így voltál kerek: kiütéses siker a PEAC ellen! – ELTE BEAC Kosárlabda

2021, így voltál kerek: kiütéses siker a PEAC ellen!

Mennyi? (Egy híján) harminc! 

Mindkét oldalon akadt hiányzó a naptári év utolsó mérkőzésén: nálunk Boros Berta betegség miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót, míg a másik oldalon Chelsea Nelson maradt távol sérülés miatt.

Remek ritmusban kezdtük a találkozót, másfél perc után 7-0 állt a táblán, amikor Csirke Ferenc ki is kérte első idejét. Timi toldotta meg 9-0-ra a vezetésünket, az első pécsi pontok 3 perc után Marshalltól érkeztek. Az ötödik percben, 11-4-es állásnál Geri vált ki a játékból, miután letapadt a lába, de szerencsére nem tűnt komolynak a sérülés. Továbbra is remekül pörgött a támadójátékunk, ami egészen 17-4-es állásig repített minket. Marshall fújt ismét riadót, 4 pontjával és Selcova triplájával 17-11-re zárkózott fel a pécsi csapat. Julcsi támadólepattanóból szerzett kosarára Brajkovic felelt, majd Judie 1.2 másodperccel a negyed vége előtt dobta át védőjét, beállítva ezzel a 21-13-as negyedbeli végeredményt.

Dudasová tempója nyitotta a második játékrészt, ám gyorsan újra átvettük a kezdeményezést: Judie továbbra is hibátlanul dobott, Bogi egy szép triplát engedett el a sarokból, és Dorcitól is érkezett egy bátor középtávoli, így 28-15-nél ismét kétszámjegyű volt az előnyünk. A pécsiek válogatott magasembere, Kiss a második negyed közepén szerezte első pontjait, ám Sheq remekül szállt be a meccsbe, és 4 perc alatt szerzett 8 pontja új lendületet adott nekünk. A negyed utolsó kosarát Geri szerezte triplából, ami azt jelentette, hogy a félidőben nem kevesebb, mint 16 pont volt az előnyünk (41-25)!

A két csapat közötti különbséget a statisztika hűen mutatta: azon túl, hogy dobószázalékban a pécsiek előtt jártunk, 27-11-re vezettünk a lepattanócsatában, ami markáns különbséget jelentett.

Tripla zárta az elsőt, majd tripla nyitotta a második félidőt, ezúttal Dorci volt eredményes távolról. A másik oldalon a Marshall-Kiss duó vállalta a pontgyártást, de szerencsére nálunk ezúttal is dominált a csapatmunka! A lányok remekül dolgoztak elől és hátul egyaránt, így a 25. percben, Sheq faultos duplája után nem kevesebb, mint 20 pont volt a differencia (51-31)! Aki jött, mindenki hozzátett a meccshez, a pécsieken egyértelműen látszott a fáradtság, mi viszont bírtuk, sőt, diktáltuk a tempót! A negyed végén Trixi csent labdát, és ezzel 24 pontos előnnyel fordultunk a záró tíz percre (59-35)!

Az utolsó negyed első két perce nem hozott pontot, a legnagyobb helyzeteink is kimaradtak – és bár az idő múlása nekünk kedvezett, Balogh Bubu megelégelte a látottakat, és magához rendelte a lányokat. Jól öltük az időt, és amikor kellett, mindig volt valakinek pont a kezében! Hogy nyerhetünk egy fáradt PEAC ellen, az benne volt a pakliban. Hogy nyerhetünk közel 30 ponttal a tabella harmadik helyezettje ellen – hát, ezt talán a legmerészebb álmainkban sem reméltük. A BEAC krónikásai már jelentették: a 2015-16-os feljutásunk óta 14 mérkőzést játszottunk a pécsiek ellen, 13 vereség után ma született meg az első sikerünk a mecsekaljaiak ellen!

Ebben az idei évadban annyi csodát éltünk át, hogy lassan tényleg elhisszük, hogy nincs lehetetlen! 2021, felejthetetlen őszt hozták nekünk – kicsit nehezen is engedünk el, de reméljük, 2022 hasonlóan emlékezetes pillanatokat tartogat számunkra!

ELTE BEAC ÚJBUDA – NKA UNIVERSITAS PEAC 74–45 (21–13, 20–12, 18–10, 15–10)

BEAC: Ivanova 11/9, Czank 7/3, Boros J. 6, Mérész. 11, Barnai 12. Csere: Koch 7/3, Katona B. 3/3, Joseph 13/6, Zsámár 2, Juhász A. 2, Orosz Zs.
PEAC: Szűcs R., Dudasová 7/3, Wentzel 6/3, Marshall 14, Kiss V. 11. Csere: Selcova 5/3, Brajkovics 2

Balogh Judit: Kiszakadt a fék a BEAC vonatból, ami nagyon-nagyon jó. Iszonyú jó ez a száguldás, és nem is akarunk lelassítani. Most már pozitív a mérlegünk, több a győzelmünk, mint a vereségünk, és nem a Play Outban vagyunk – ez pedig nem fordult elő velünk az elmúlt években. Csak fék nélkül!

Csirke Ferenc: Gratulálok a BEAC-nak, abszolút megérdemelt a sikerük. Jöhetnék a statisztikával, de értelmetlen. Azt láttam, hogy egy friss csapat játszott egy abszolút fásulttal. Látszanak a problémák, a legfontosabb, hogy edzenünk kéne. Nagyon keveset tudtunk az utóbbi időben edzeni és ez ide vezet. Amikor egy ilyen jó csapat lendületet kap, nagyon nehéz visszakapaszkodni. Dolgozni kell, vasárnap fontos rangadó vár ránk Diósgyőrben, úgyhogy össze kell szedni magunkat. Ritmustalanok voltunk, rossz döntéseket hoztunk. Tisztában vagyok a problémáinkkal, így szemrehányást sem tudok tenni a lányoknak, dolgozunk tovább és megpróbálunk kijönni ebből a mérkőzésből.

Shequila Joseph: Csapatként játszottunk ma, nagyon akartunk! Nem volt karácsonyi szünetünk, így volt időnk arra, hogy csapatként építkezzünk. Erős ellenféllel találkoztunk, és ellenük tudtunk győzelmet aratni.

Kiss Virág: Először is gratulálok én is a BEAC-nak, az összes hibánkat kihasználták. Eddig minden mérkőzésen, ahol rosszul kezdtük, kiemeltük utána, hogy vissza tudtunk kapaszkodni. Most ez nem sikerült, és úgy tűnik, minden eddigi ilyen mérkőzés most ütközött ki. Úgy gondolom, ez kellő pofon volt a diósgyőri mérkőzés előtt. Mindannyiunknak el kell gondolkodni azon, hogy milyen hibákat vétettünk ma. Biztos vagyok benne, hogy ez most mindenkinek egy nagyon fájó pont, megyünk tovább és tanulunk ebből a mérkőzésből is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!