Szép ajándék a fa alá: fontos siker a Cegléd ellen! – ELTE BEAC Kosárlabda

Szép ajándék a fa alá: fontos siker a Cegléd ellen!

Lányaink végig vezetve arattak 13 pontos győzelmet Albertirsán ma este, így ezúttal a pályán is sikerült legyőznünk a ceglédi alakulatot

Két hiányzónk is akadt a mai estén: Dorci a TFSE ellen szenvedett agyrázkódást, mellette Zsófi játékára sem számíthatott a szakmai stáb. Csupa magyar kapott ezúttal is helyet a kezdő ötösben, és ezúttal a Boros lányok együtt futottak ki a feldobáshoz. Jól indult számunkra a találkozó, Timi triplájával, majd Trixi pontjaival ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést. Különösen irányítónk élt, aki hibátlan dobóstatisztikával jutott el 10 pontig az első negyedben. Szirony pontjaival kezdte a zárkózást a Cegléd, ám a negyed derekára 4/4-es triplamutatóval tíz pont fölé tornáztuk a különbséget. Sőt, az első játékrész végére, Sheq büntetője után a 15 pontos előnyt is elértük, végül 12-25-nél ért véget a nyitó játékrész.

Egy támadólepattanót megkaparintva szerezte a második negyed első pontjait Trixi, majd 12-27-nél hosszú időre befagyott az eredményjelző. Mindkét oldalon az eladott labdák és a pontatlan dobások gyűltek – az „állóháborút” vezetőedzőnk, Balogh Bubu unta meg és rendelte magához a lányokat. Az egyperces szünet azonban a Ceglédnek adott lendületet, főleg Rakita talált magára, vezetésével egy 9-0-ás rohammal jött fel hat pontra a hazai csapat (21-27). Judie vette hátára csapatunkat, büntetőből, majd ziccerből volt eredményes, ezzel 9 pontra növelve előnyünket (21-30). Bosszankodtunk Rakita második tripláján, de a negyed végére még Judienak is volt egy kosara, így bár a második negyedet a Cegléd nyerte, az előnyünkből nyolc pont megmaradt a félidőre (24-32).

Két remek tripla – Trixi és Berta – nyitotta a második játékrészt, így 26-40-nél újra biztonságosnak tűnő távolságban volt tőlünk a hazai gárda. Lankadt azonban a koncentrációnk, és megsokasodott az eladott labdáink száma, ezzel pedig élni tudott a Cegléd. Holisenka kapott erőre, és 8 szerzett pontjára építve, egy 11-0-ás etappal mindössze egy triplányi távolságba került tőlünk a kék-sárga alakulat (37-40). Kellett az újabb időkérés, majd Geri kosara és Trixi büntetői, ezekkel sikerült újra kissé elhúzni (37-44). Katona, Judie és Baugh kosárváltása után 5 pont volt a különbség (41-46) – a legjobbkor „varázsolta elő” a kalapból második tripláját csapatkapitányunk, Timi, így 41-49-ről várhattuk a záró felvonást.

Ezt pedig, legnagyobb örömünkre, Trixi-show nyitotta! Tripla, dupla – Berta hetedik (!) gólpasszából – majd újabb dupla került a neve mellé, és amikor Timi is elcsent egy labdát, majd a gyűrűig robogott vele, egy 9-0-ás rohanást jegyezhettünk fel, nomeg azt, hogy 41-58-as előnyre tettünk szert! A ceglédi időkérést Judie 10. pontja követte (41-60), ez pedig azt jelentette, hogy 37-40-es állást követően egy 4-20-as sorozatot sikerült „repesztenünk”. A lényegi kérdések eldőlni látszottak, a ceglédiek a sokasodó faultjaink nyomán kiharcolt büntetőkből tudtak csak eredményesek lenni. A végére lefaragták a 19 pontos hátrányt 13 egységnyire, ám a találkozón 40 perce alatt végig nálunk volt az előny, így nem férhetett kétség a megérdemelt sikerünkhöz! Bár rengeteg hiba tarkította a találkozót, a szívünk ezúttal is a helyén volt, ezzel pedig 6. sikerünket könyvelhettük el az idén 12 forduló alatt, ami mindenképp megsüvegelendő teljesítmény!

 

VBW CEKK Cegléd – ELTE BEAC Újbuda  51-64 (12-25, 12-7, 17-17, 10-15)

VBW CEKK Cegléd: Katona 2, Baugh 6, Holesinska 14/6, Rakita 8/6, Szabó Fl. . Csere: Szabó P. 2, Szabó D. 9/3, Kobolák 3, Szabó Fa. -, Szirony 5/3 , Laufer -.

ELTE BEAC Újbuda: Czank 15/9, Boros B. 6/6, Boros J. 2, Mérész 23/6, Barnai 12. Csere: Joseph 1, Katona -, Ivanova 2, Dénes -, Zsámár 3/3, Juhász -.

Sandro Orlando (Cegléd):  A mérkőzés megmutatta, hogy mi a gond a csapattal. A két napnyi közös munka még nem volt elegendő, hogy minden hibát megértsek, és kijavítsuk azokat. A csapat szépen és keményen dolgozik az edzéseken, így biztos vagyok benne, hogy ezeket a hibákat sorban ki tudjuk javítani majd a jövőben. A játékvezetőknek pedig gratulálok, mert nagyon jól vezették a mérkőzést.

Balogh Judit (BEAC): Most már kabalánk, hogy ha nem készülünk egy meccsre, akkor sokkal jobban játszunk. Erre a meccsre most az edzőváltás miatt nem nagyon tudtunk készülni, nem tudtuk, hogy mi várható, de úgy látszik, ez bejön. Ha már a Mikulást odaajándékoztuk az ellenfélnek, most úgy döntöttünk, a karácsonyt megpróbáljuk hazavinni.

Szabó Dóra (Cegléd): Először is gratulálok a BEAC-nak. Személy szerint nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyerni. Azt gondolom, rossz ritmusban kezdtük el a meccset, sok helyzetben kapkodtunk, elhamarkodott döntéseket hoztunk, rossz dobásokat választottunk. Utána megpróbáltunk visszakapaszkodni, de úgy érzem, hogy egy kicsit elfáradtunk a meccs végére.

Czank Tímea (BEAC): Az első negyedben úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtünk. A második negyedben a Cegléd agresszívabb lett és erre nem találtuk a fegyvert, de utána azt gondolom, hogy az egész meccset kézben tartottuk. Nagyon örülünk, hogy nyertünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!