Ez igazi csapatmunka volt, a TF legyőzésével ott leszünk a Magyar Kupán! – ELTE BEAC Kosárlabda

Ez igazi csapatmunka volt, a TF legyőzésével ott leszünk a Magyar Kupán!

Komoly tét mellett léptünk pályára, hiszen a két elveszített mérkőzés azt jelentette, hogy mindenképp győznünk kellett ahhoz, hogy a nyolc között fordulva kvalifikáljuk magunkat a Magyar Kupa mezőnyébe.

Ezúttal csupa magyar lány került a kezdő ötösünkbe, Dorci és Berta is ott volt a meccs kezdetén a pályán. Trixi kosara után a TF vette magához az előnyt, és 1-2 ponttal előrébb  tartottak (8-10). Aztán jött Trixi,  majd Timi triplája és rögtön nálunk volt a vezetés (14-10). Geri a harmadik triplánkat is elhelyezte nem sokkal később, 19-14-nél Magyar Bianka ki is kérte első idejét. Néhány kosárváltás után a negyed vége azonban nekünk sikerült jobban, és Geri újabb triplájával 26-19-re vezettünk 10 perc után.

Kosáresőt hozott a második negyed eleje, egyik csapat sem a védekezésre helyezte a hangsúlyt ebben a szakaszban. A TF egészen 28-25-ig zárkózott, mikor magasembereink, Judie és Trixi vették hátukra a csapatot, és a 14. percre 10 pontos előnyt építettünk fel (35-25). Judie újabb kosarával 12 is volt közte, de aztán hosszabb kosárcsend következett a mi oldalunkon. Szerencsére hátul, védekezésben jól dolgoztunk, így tudtuk őrizni az előnyt, ami tíz egységnyi maradt a félidőre (45-35).

A félidőben az ihletett formában játszó Trixi 18 pontnál járt, mellette Judie is 10 pontot szorgoskodott össze. A lepattanózásban viszont a TFSE járt előrébb, és különösen bosszantó volt, hogy sok támadólepattanót engedélyeztünk nekik.

A két magasember, Judie és Trixi kosarai indították a második félidőt (49-35), de a TFSE nem hagyta leszakítani magát.  A támadólepattanókat értékesítve, Király triplája után 50-42-re jöttek vissza. Jókor jött Julcsi dudaszóban bevágott triplája, de ebben a szakaszban egyértelműen a TF dominált – vissza is jöttek ismét lőtávolba (53-48). Julcsi két büntetője kellett, mint egy falat kenyér, majd jött újra Trixi és Geri egy jó büntetője után megint megvolt a tíz közte (58-48). Ezt sikerült őrizni a záró felvonás előtt (63-53).

0-4-gyel indított a TF, rögtön ki is kérte idejét Balogh Judit. Küzdöttünk elől, büntetőkkel loptuk a távolságot, és Trixi második távolija után 5 perccel a vége előtt újra megvolt a tíz közte (70-60). Nem dőlhettünk azonban hátra, egy vendég időkérés után két triplát is elsüllyesztettek Magyar Bianka tanítványai, majd Pavel kosara után kettőre olvadt az előnyünk (70-68). Geri kosara húzott ki minket a kátyúból, majd miután a TF pad technikait kapott reklamálásért, Timi büntetőjével jutottunk újra lélegzetvételnyi előzhöz (73-68). Tapley egy büntetőt bedobott (73-69), az utolsó percbe érve viszont a meccs abszolút gólkirálynője, Trixi kígyózott végig a parketten és szerezte 75. pontunkat. Innen már nem volt visszaút a vendégek számára – a végére visszaállt az oly sokszor kiharcolt 10 pontos előny (79-69), ezzel pedig sikerült megszakítani a rossz sorozatunkat és megszereztük az ötödik sikerünket az évadban!

Mindez azt is jelenti, hogy az alapszakasz felénél a legjobb nyolcban zártunk, kvalifikálva ezzel magunkat a Magyar Kupa mezőnyébe! Döcögősebb út volt ez, hiszen papíron a legnehezebb ellenfelet vertük meg ehhez, de a legfontosabb, hogy a lányok visszataláltak a csapatként járt útra, ez pedig mindenképpen óriási erőt adhat a folytatáshoz!

ELTE-BEAC ÚJBUDA – TFSE-MTK 79-69 (26-19, 19-16, 18-18, 16-16)

ELTE-BEAC Újbuda: Koch 3/3, Czank 12/3, Boros B. 2, Mérész 29/6, Barnai J. 15. Csere: Joseph 2, Ivanova 9/6, Orosz, Boros J. 7/3, Zsámár.

TFSE-MTK: Theodoreán 12/6, Tapley 7, Jenkins 9/3, Király 3/3, Dúl 17/9. Csere: Baa 7, Pavel 5, Németh 9, Burján.

Balogh Judit: Nem készültünk erre a mérkőzésre külön, mert az elmúlt két találkozó után úgy éreztem, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk. Buttás Pali bácsit is bevonva a csapat életébe, egészen nagy pálfordulás következett be a héten. Az a baj, hogy nem tudom, mitől játszanak nagyon jól és mitől nagyon rosszul – ha tudnám, nagyon jó edző lennék. Valóban próbáltuk titkolni a meccs tétjét, de nyilván nem ostobák a játékosok, ők is látják a tabellát. De ma tényleg mindenki, egytől egyig, akár a pályán volt, akár a padon, nagyon akarta ezt a győzelmet, és ez az egész heti munkájukon is meglátszott. Soha nem szoktam megdicsérni őket, mert akkor rögtön nem úgy megy, ahogy azt szeretnénk – de most nem tehetem, hogy nem dicsérem meg őket. Úgyhogy most jár nekik a dicséret, azzal a feltéttellel, hogy mostantól már nem is érvényes!

Magyar Bianka: Gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez és a kupaszerepléshez is. Belülről kicsit úgy éreztem, hogy ha holnapig játszanánk, akkor sem tudnánk győzedelmeskedni. A BEAC igazi csapatjátékot játszott, nekünk viszont védekezésben komoly kihagyásaink voltak, míg támadó oldalon a centereink rengeteget hibáztak. Ami nagy gond volt még, hogy Mérész Beatrixot pedig nem tudtuk megállítani, fantasztikusan játszott ma, neki külön is gratulálok. Megérdemelten lehet a BEAC boldog ma este, szépen dolgoztak, és jár nekik a gratuláció.

Mérész Beatrix: Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert az elmúlt két mérkőzésen, komoly tét mellett nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Bár Bubuék nem beszéltek róla, mindannyian tudtuk, mi a tét, és ezzel együtt is úgy tudtuk kezdeni a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Voltak hibáink, de 40 percen át küzdöttünk és hajtottunk egymásért, ez pedig meghozta az eredményt!

Theodoreán Alexandra: Gratulálok a BEAC-nak! Számítottunk rá, hogy megkettőzött akarattal fognak pályára lépni a tét miatt. Sajnálom, hogy nem tudtuk kellőképpen felvenni a harcot velük. Sok hibával játszottunk, ez nem volt kellőképpen ma a helyén. Jó meccs volt, csak kár, hogy a másik irányba dőlt el.

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!