Az újonc otthonában folyatjuk – ELTE BEAC Kosárlabda

Az újonc otthonában folyatjuk

Szokatlan időpontban, vasárnap este mérkőzünk meg a BKG csapatával Szigetszentmiklóson

Lassan feléhez érkezik az idei bajnoki sorozat alapszakasza, az utolsó előtti fordulóban látogatunk az újonc BKG PRÍMA Akadémia otthonába. Gedei Tibor együttese az eddigi fordulók során egy győzelmet gyűjtött be, a PINKK-Pécsi 424 otthonában, ezzel pedig a tabella 11. helyén állnak.

A kék-sárga együttes kerete nagyban épül a tavalyi feljutó csapatra, hiszen maradt Raus Vivien, Solanch Aldazabal, Suppán Anna, Bodnár Fanni, és Varga Anna, valamint az amerikai légiós Camesha Davis. Melléjük igyekeztek NBI-es rutinnal rendelkező játékosokat igazolni, így érkezett a Csata nevelésű irányító, Angyal Barbara, az évekig a PINKK-et erősítő Vári Zita, valamint korábbi játékosunk, a TFSE mezét kék-sárgára cserélő Kovács Vanessza. Az évad közben csatlakozott hozzájuk Benke Sára is. A meglévő Davis mellé érkezett még két másik légiós: a montenegrói irányító Sofija Zivaljevic és az amerikai center, Sierra Campisano. Utóbbi egyértelmű húzóembere lett a szigetszentmiklósiaknak, 16,5 pontos és 7 lepattanós átlagával az egyik vezére az újoncnak. Mellette a mérkőzések többségében Angyal Barbara és Zivaljevic nyújtott kiemelkedőt, így az első számú feladatunk nyilván az ő megállításuk lesz.

A lányok a héten igyekeztek maguk mögött hagyni a Vasas elleni vereséget, és teljes erővel arra koncentrálnak, hogy sikerrel vívják meg a vasárnap esti találkozót. A heti „menübe” az edzések mellett egy kis csapatépítő program is belefért, remélhetőleg, ez is hozzájárult ahhoz, hogy újult erővel induljanak „csatába”. A cél az ötödik siker, amiért várhatóan nagyon meg kell majd küzdeni, de abban biztosak lehetünk, hogy ahogy minden idei meccsen, a lányok ezen is a szívüket-lelküket kiteszik majd a pályára.

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!