Ezen az estén semmi sem ment – ELTE BEAC Kosárlabda

Ezen az estén semmi sem ment

Geri triplájával és Trixi szép kosarával villámrajtot vettünk, és tovább is növelhettük volna az előnyünket, ha a megszerzett labdákat pontokra váltjuk. Nem így történt, ez pedig a Vasast hozta lendületbe, akik egy 0-7-es sorozattal fordítottak. Közel 3.5 percet kellett várni a következő pontjainkra, majd Berta triplájával vettük vissza a vezetést (10-7). A nagy tét mindkét oldalon megmutatkozott, sok volt a hiba, mi sajnos a legtisztább helyzetekben is sűrűn rontottunk a palánk közelében. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed vége büntetőpárbajba torkollott (amiben szintén rendre hibázott mindkét csapat), végül a Vasas Tóth dudaszóra esett kosarával tartott előrébb 10 perc után (17-18).

Nem kezdődött kosáresővel a második felvonás sem, 3 percig Tóth kosara árválkodott csak a kijelzőn (17-20). Közel négy perc után Timi triplája ugrasztott bennünket talpra, jött is a Vasas időkérése. Meg is léptek 6 pontra a piros-kékmezesek (21-27), de szerencsére a lányoknak helyén volt a szívük, és villámgyors 7 ponttal visszavették az előnyt (28-27). Az újabb vendégidő után Smailbegovic triplája újra a pasarétieket juttatta előnyhöz (28-30), amit Trixi egalizált, majd miután technikaival együtt faultolta Tóth, még két pontot tett a közösbe (32-30). A negyed végén még Geritől is érkezett egy szép tempó, így egy borzasztóan kemény, küzdelmes, kevésbé látványos első félidő után 34-30-as állás mellett mentek pihenőre a csapatok.

Papp, majd ismét Papp talált be távolról, ezzel pedig visszavette a vezetést a Vasas. Semmi, de semmi nem ment a palánk közeléből, így – jobb híján – elkezdtünk távolról próbálkozni. Geri, majd Julcsi is betalált, de a Vasas közben büntetőket értékesített, így ismét egál volt az eredmény (40-40). Salamon és Pusztai pontjai után viszont 4 pontra elléptek, és mivel ezen a mérkőzésen ez már nagy különbségnek tűnt, ki is kérte idejét Balogh Judit. Smailbegovic triplájával már héttel ment a vendégcsapat, amikor két kisemberünk, Geri és Julcsi fújtak riasztót. Geri két szép egyéni villanással szerzett 4 pontot, majd Julcsi is tett négyet a közösbe, így egyetlen ponttal, de mi várhattuk előnyből a záró felvonást (48-47).

Trixi szerezte a negyed első pontjait, de aztán megint bedeszkázták számunkra a gyűrűt. Papp vezetésével a Vasas ismét lendületet vett, 4 perccel a vége előtt 50-54 állt a táblán, és az embernek olyan érzése volt, gyakorlatilag akármivel próbálkozunk, semmi sem akar sikerülni. Madár Eszter duplája után elúszni látszott a hajó (50-56), és bár Geri triplája még adott némi reményt (53-56), a Vasas egy duplával és egy triplával 1:10-zel a vége előtt bebiztosította a győzelmét (53-61). A vége 56-61 lett, egy olyan mérkőzésen, amin abszolút azt lehetett érezni, hogy a lányok borzasztóan akarják a sikert, ma viszont semmi, de semmi nem akart sikerülni. Az élet ilyen, amekkora öröm volt a múlt heti siker, olyan fájó a mai vereség, de menni kell tovább, mert fontos célok lebegnek előttünk, ehhez pedig bőven van még előttünk tennivaló!

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia  56-62 (17-18, 17-12, 14-17, 8-15)

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 17/12, Czank 8/6, Boros J. 11/3, Mérész 10, Barnai 1. Csere: Joseph -, Koch 1, Boros B. 5/3, Juhász 3/3.

Vasas Akadémia: Bach 9, Papp 15/12, Heljic 2, Pusztai 8, Madár E. 4. Csere: Budácsik 2, Smailbegovic 14/12, Dúl -, Salamon 2, Tóth 6, Madár K. -.

Balogh Judit: Ez egy ilyen játék, csak egy nyerhet, nincs döntetlen. Küzdésben, dinamikában ez egy európai színvonalú meccs volt, más kérdés, hogy nem azok a játékosok játszották, akik az Euroligában játszanak. Mint a Hegylakóban, csak egy maradhat, ezek ma nem mi voltunk, de még leszünk, sőt, már voltunk is, többször is. Nem sikerült pozitívba fordítani a mérleget kilenc forduló után, de így tudunk magunk elé új célokat kitűzni. Eddig parádésan teljesítettünk, úgyhogy kár lenne számonkérni a lányokon idén bármit is, és akkor is szeretjük őket, ha épp nem sikerül nyerni.

Milos Pavlovics: Védekezésben mindent megcsináltunk, amit szerettünk volna, támadásban viszont nagyjából az első tíz percben meg akartuk nyerni a meccset. Egyértelműen a védekezésünkkel nyertük meg a meccset, le tudtuk védeni a BEAC kulcsembereit, tízzel több lepattanót szedtünk, ami ettől a fiatal csapattól mindenképpen nagy teljesítmény. Csapatsiker volt, amire mindenképpen büszkék lehetünk. Most, hogy győztünk, nem tűnik kifogásnak, ha elmondom, hogy Dia folyamatosan küzd a bokájával, Dorka a térdével, Sara most tér vissza sérülés után.  A lányok mindent kitettek a pályára, voltunk fent és voltunk lent, remélem, a végén, amikor innen felállunk és felmegyünk, még mindig mi leszünk a győztesek.

Czank Tímea: Nem mentek a dobások, mindent megtettünk, hogy nyerjünk, de ez ma így sikerült. Tragédia nincs, vannak előttünk bőven olyan meccsek, amiket meg lehet nyerni. Kitettük a szívünket-lelkünket, ma ennyi sikerült, már a következő meccsre koncentrálunk.

Papp Dia: A BEAC jól felkészült belőlünk, a meccs elején meg is fogtak bennünket, de örülök, hogy a második félidőre sikerült kezelnünk a nyomást és sikerült kontrollálni a játékot. A BEAC többször is átvette a vezetést, de a végjátékban sikerült győznünk. Gratulálok a csapatomnak és a BEAC-nak is, nagyon jó formát mutatnak ebben a szezonban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!