A Vasas ellen folytatnánk a jó sorozatot – ELTE BEAC Kosárlabda

A Vasas ellen folytatnánk a jó sorozatot

Lányaink a bravúros győri győzelem után örök fővárosi riválisukat, a Vasas Akadémiát fogadják 

Mi tagadás, kevesen fogadtak volna arra, hogy sikerül elhozni a két pontot múlt héten az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonából. Arra pedig, hogy mindez 22 pontos különbséggel történik majd, talán senki. Mégis így történt, és mi tagadás, a siker mindennél jobban esett a lelkünknek, hiszen az újabb bravúr olyan előkelő helyre repített minket a tabellán – az 5. helyen állunk – ahol emberemlékezet óta nem voltunk. Az örömködésre ugyanakkor nem volt sok idő, hiszen szombat délután újra egy nagyon komoly feladat vár ránk, méghozzá a Vasas Akadémia elleni mérkőzés. Azon túl, hogy a két csapat csatája minden évben komoly presztizsmeccs, a Vasas is szállított egy nem mindennapi bravúrt a múlt hétvégén, hiszen a DVTK Arénában győzték le a miskolci alakulatot (59-60). Ezzel sorozatban második sikerüket aratták a pasaréti lányok, a válogatott szünet előtt a PINKK gárdáját múlták felül magabiztosan.

Nem titok, szeretnénk megszakítani jó sorozatunkat, a magunkét pedig tovább nyújtani, ám egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. A Vasas a nyáron a tavalyi bajnokságban bravúros 6. helyet elérő alakulat együtt tartásán dolgozott, ez pedig a magyar játékosokat tekintve sikerült is nekik, hiszen a kulcsemberek közül Bach Boglárka, Budácsik Dorottya, Madár Eszter, Madár Kata, Papp Klaudia és Tóth Orsolya is piros-kékben pattogtat idén. Két, évek óta Pasaréten játszó „légiós”, a sérülése után felépült Heljic Sara, és a DVTK elleni győztes kosarat jegyző szerb Smailbegovic Nadja is maradt a Vasas kötelékében. Új igazolásként érkezett az évekig nálunk nevelkedő Pusztai Petra, mellette pedig tehetséges fiatalok kerültek fel a Vasas nevelőműhelyéből az első csapathoz. A légiósválasztás idén nem sikerült olyan jól, mint korábban, a két évig Pasatéren kosarazó Brianna Fraser Sepsiszentgyörgyre távozott, a helyére igazolt amerikai játékostól pedig még a bajnokság előtt elköszöntek. Mindezzel együtt a Vasas egyre jobb formát mutat a bajnokság előrehaladtával, így a hagyományoknak megfelelően nagyon komoly összecsapásra van kilátás holnap délután.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik, a találkozót követően, 17.30-tól a MAFC csapata fogadja a Salgótarjáni KSE együttesét a Gabányiban.

A hatályos járványügyi szabályok értelmében a mérkőzések továbbra is kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók, és a nézőtéren KÖTELEZŐ a MASZK viselése!

Vigyázzunk egymásra!

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!