Egyéni képzéssel a továbbfejlődés útján – ELTE BEAC Kosárlabda

Egyéni képzéssel a továbbfejlődés útján

Heti rendszerességgel, Vajda Nusi vezetésével, egyéni képzések keretében dolgoznak utánpótlás játékosaink a Tüskecsarnokban. Belestünk hozzájuk az egyik hétfő délután, Nusit pedig arról kérdeztük, milyen munka is zajlik ilyenkor.

Öt játékos, négy edző – szokatlan felállás ez egy kosárlabda edzésen. Kivéve hétfőnként, amikor Nusi vezetésével és Akadémiánk edzőinek közreműködésével dolgoznak utánpótlás játékosaink az egyéni edzés keretében.

„Év elején felmértük a lányokat, megnéztük, milyen területekre koncentráljunk annak érdekében, hogy a fejlődésüket minél jobban elő tudjuk segíteni. Kialakult egy általános kép, de azt, hogy milyen feladatokatcsinálunk, folyamatosan egyeztetjük a kollégákkal, hiszen a csapatedzéseken, mérkőzéseken ők látják azokat a hibákat, amiknek a kijavításán ilyenkor tudunk hatékonyan dolgozni.”

A közös, koordinált munka azért is fontos, mert az egyéni képzésen tanultak elmélyítésére, begyakorlására hétközben nyílik lehetőség. Ugyanakkor a személyre szabott munka kulcsfontosságú, hiszen nem mindenkinél ugyanazok a fejlesztendő területek. „Előfordul, hogy hasonló probléma többeket is érint, de gyakran van olyan is, hogy például egy-egy mozdulat rosszul rögzül valakinél, ezt ilyenkor tudjuk korrigálni. Ezeken az edzéseken elsősorban a dobótechnika, a labdabiztosság javítása a cél, illetve a passzkészség fejlesztése mellett próbálunk hangsúlyt fektetni a reakcióidő lerövidítésére, és a helyes döntéshozatalra is.   Mivel ezeknek az edzéseknek célja az egyéni képzés, így limitált számú játékos jön, hogy mindenkire jusson kellő idő és figyelem.  Az a célunk, hogy ezáltal váljanak jobbá, ügyesebbé a lányok.”

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!