Ismét gödörbe léptünk – ELTE BEAC Kosárlabda

Ismét gödörbe léptünk

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Csata, a második perc végére már két Csata triplát is feljegyezhettünk és 2-10 állt a táblán. A magasemberek, Judie és Trixi révén próbáltunk „belépni” a meccsbe, de sajnos ezúttal is elmaradt az agresszív kezdés, védőoldalon különösen, így gyorsan kialakult a 10 pontos különbség. Faragtuk ötre, de rögtön jött a Csata-válasz, és mivel Tursics Krisztián tanítványai ezúttal is extrán dobtak távolról, már az első negyed végén 12 ponttal előrébb tartottak (18-30).

Sőt, Lelik harmadik távolijával már 15 volt oda a második negyed elején. Különböző felállásokat próbált Balogh Judit, hátha megtalálja a működő ötöst a pályán, de a védekezésünk sehogy sem akart összeállni és ez hozta magával, hogy dobószázalékban is rettenetesen elmaradtunk a kékmezesektől. Állandósult a különbség 15 pont körül, majd a szünetre 20 pontra hízott  (30-50). A statisztika hűen tükrözte a táblán látottakat, minden mutatóban a Csata járt jóval előrébb.

A második félidő kérdése az volt, van-e bennünk annyi tartás, hogy szorosabbá tudjuk tenni a találkozót. Küzdöttünk, de a Csata pontosan azzal a két fegyverrel élt remekül, amit előzetesen is várhattunk: remekül egy-egyeztek és jól dobtak távolról. Nekünk ezzel szemben a tiszta dobóhelyzetekkel is gondunk akadt, és ez érezhetően az önbizalmunkat is egyre jobban rombolta. Nem sikerült a harmadik negyedben sem igazán változtatni a játék összképén, így a vendégek kényelmes, 19 pontos előnyből várhatták a záró felvonást (50-69).

Sheq jó pillanataival indult a záró felvonás, ám sokkal több örömre már nem akadt okunk ezen a találkozón. A Csata végig kontrollálta a meccset, remek dobóformát mutatva, míg nálunk gyakorlatilag semmi sem akart sikerülni ezen az estén. Tragédia nem történt, bár kétségkívül többet reméltünk ettől a találkozótól – a válogatott szünet három hetében lesz idő és lehetőség rendezni a sorokat.

ELTE BEAC Újbuda – Ludovika-FCSM Csata 61-86  (18-30, 12-20, 20-19, 11-17)

BEAC: Ivonava, Czank 10, Boros J 7/3, Mérész 18, Barnai 15.  Cs: Boros B, Koch 2, Orosz 3/3, Katona, Joseph 6/3.

Csata: Horváth 22/12, Lelik 17/9, Toman 2, Carey 10, Hegedűs 12/3. Cs: Balogh, Simon 10/6, Angyal, Gyöngyösi 8, Böröndy 5.

Balogh Judit: Ha elmegyünk a boltba és veszünk húst, krumplit, zöldséget, az sem főződik meg magától, azért is erőfeszítést kell tennünk, hogy étel legyen belőle. Nagyjából ez történt velünk. Török Kati néni örökbecsű mondását idézve, aki hétközben csak firkálgat, az hétvégén sem tud szépen írni. Most szépírásból megbuktunk, de a gödrök azért vannak, hogy kimásszunk belőlük. Volt már gödör, amiből kimásztunk, ez egy újabb gödör, egy újabb feladat. Lehet, hogy az életben több a gödör, mint az egyenes út, de nagy gödörmászók vagyunk, úgyhogy ígérjük, hogy ebből is ki fogunk mászni.

Czank Tímea: Ma nem találtuk a ritmust, a védekezésünk egyáltalán nem működött, ezt pedig a Csata az elejétől remekül kihasználta. Kilenc hárompontost dobtak az első félidőben, megadták az alaphangot, így csak rohanni tudtunk utána. Kicsit hullámvölgybe kerültünk, de a szünet után ebből szeretnénk kimászni.

Tursics Krisztián: Készültünk a BEAC-ból, mert jó formát mutatott az elmúlt mérkőzéseken. A legfontosabb az volt, hogy mentálisan rendben legyünk, az első perctől úgy domináltuk a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Annak kifejezetten örülök, hogy jól működött a támadójátékunk, ezt a húsz kiosztott gólpassz mutatja. A védekezésünk is rendben volt, tovább tudtuk vinni azt az agresszív védekezést, amit hétközben az orosz csapat ellen mutattunk. Meg tudtuk oldani mindkét feladatot, ez eredményezte a könnyebb győzelmünket.

Horváth Bernadett: Negyven percig nagyon agresszív védekezést nyújtott a BEAC, de sikerült kontrollálnunk a találkozót végig. A dobás jól ment, jó mérkőzést tudtunk játszani.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!