Megküzdöttünk az újabb sikerért – ELTE BEAC Kosárlabda

Megküzdöttünk az újabb sikerért

Idegesen kezdték a mérkőzést a csapatok, a sok hibát a kihagyott helyzetek és a gombamódra szaporodó faultok jelezték. Az első győzelmére hajtó PINKK nyugodott meg előbb, mi viszont nem találtuk a múltheti ritmusunkat sem elől, sem hátul. Fokozatosan lépett is el a hazai csapat, míg bennünket eleinte Judie, majd Trixi igyekezett meccsben tartani, de az első negyedben eladott nyolc labdánk bizony nem sok jót ígért – vezetett is Tenyér utolsó pillanatos kosarával 23-16-ra a PINKK tíz perc után.

Fél perccel később, Szűcs triplája után már 10-zel járt előrébb a hazai együttes (26-16), sőt a 13. percben 12 pontra hízott a különbség (30-18). Shequila két kosara hozott minket vissza tízen belülre (30-22), de a negyed közepéig minden felzárkózási kísérletünkre érkezett válasz a rózsaszín mezesektől (34-26). Geri triplája jelentette a fordulópontot, hátul sikerült jó védekezéssel több labdát elcsennünk, és amikor Julcsi és Timi pontjai után Zsófi triplája célt ért, egy 9-0-ás roham végén, vezettünk (34-35). Sőt, Judie és Timi kosaraival 34-39-re sikerült meglépnünk, egy összességében 13-0-ás etapot produkálva. Vincze triplája nem esett jól, de Sheq szemfülesen begyűjtött egy faultos lepattanót a dudaszóval egyidőben, két sikeres büntetőjével 37-41 állt a táblán a félidőben.

Bár Tenyér kosara indította a második félidőt, az első két perc nekünk sikerült parádésan: nem csoda, hogy a PINKK edzőjének hangjától zengett nagyjából egész Kozármisleny (39-48). Sorra szereztük a labdákat hátul, kicsit bánhattuk, hogy elől időnként a tiszta ziccerek is kimaradtak. Így is sikerült stabilizálni a kétszámjegyű különbséget, ami a 26. percre egészen 17 pontig hízott (39-56), miután a negyed első és hatodik perce között egy 0-15-ös sorozatot tudhattunk magunkénak. A PINKK hat gyors ponttal tért vissza a meccsbe, de Geri a negyed végén gondoskodott róla, hogy jelentősebb maradjon az előnyünk a záró felvonás előtt (45-58).

Davis és a remekül kosárlabdázó Trixi kosárváltása nyitotta a záró felvonást, majd Shequila pontjaival növeltük újra 17 pontosra előnyünket (49-66). Orosz Zsófitól érkeztek szép megoldások pontok és assziszt formájában, de a palánk alatti stabilitásunk is „sokat hozott a konyhára” (a lepattanócsatát végül 44-28 arányban nyertük meg). A végére mindenki pályára került, a PINKK pedig Révész és Tenyér révén lefaragta a különbséget tíz pont alá (68-77), ám a mérkőzés közepén nyújtott teljesítményünk – nagyjából a 16. és 28. perc közötti időszakban 15-40-es etapot jegyezhettünk fel – meghozta számunkra az újabb sikert. Küzdelmesebb, kevésbé látványos találkozó volt ez, mint a Miskolc elleni, ám tulajdonképpen törvényszerű, hogy egy ilyen siker után egy héttel nem tudtunk ugyanakkora hőfokon égni. Viszont sokkal fontosabb, hogy a szívünk, a küzdőszellemünk és helyenként a játékunk is rendben volt, így a bajnokság 6. fordulója után 3/3-as mérleggel várhatjuk a folytatást. Ennél pedig jelen pillanatban nincs fontosabb.

 

PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 68-77 (23-16, 14-25, 8-17, 23-19)

PINKK: Szűcs 5/3, Révész 9/3, Tenyér 20, Jáhni 8, Smith 10. Cs: Vincze 12/6, Horváth 2, Zsilinszky 2.

BEAC: Ivanova 7/3, Czank 8/3, Boros J 4, Mérész 22, Barnai 13. Cs: Boros B, Koch 1, Joseph 12, Orosz 7/3, Katona 3/3, Zsámár, Dénes.

Vanja Miljkovic: Gratulálok a BEAC-nak. Az volt a tervünk, hogy a mérkőzést jobban kezdjük el, mint múlt héten. Jól is kezdtünk, nem emlékszem, mikor indítottunk utoljára ilyen jól első negyedet. A harmadik negyedben nagy lyukak voltak mind védekezésben, mind támadásban, enerváltak voltunk. A BEAC jobban kezdett védekezni a szünet után, készen kell állnunk rá, hogy a nagyobb agresszivitásra legyen válaszunk. Nem lehetek összességében elégedetlen, a végén újra megmutattuk a karakterünket, nem adtuk fel az utolsó pillanatig, ezt várom el a lányoktól. A jövő heti Vasas elleni meccsen még jobban kell játszanunk, megpróbálunk mindent megtenni a győzelemért.

Balogh Judit: Azt szokták mondani, hogy a szeretetet és a gyűlöletet egy hajszál választja el egymástól. Most azt mondanám, hogy az örömöt és csalódottságot is egy hajszál választja el. Hat meccsből három győzelmünk van, ennek örülünk, máskor előfordult, hogy az egész alapszakaszban volt ennyi győzelmünk, de ez az öröm most nem olyan felhőtlen, mint ma az ég.

Mérész Beatrix: A győzelemnek nagyon örülünk, viszont sajnos az edzésen gyakoroltakat nem sikerült megvalósítani. Jobban oda kell figyelnünk edzésen, hogy ennél magasabb szinten tudjunk játszani.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!