Mert a lehetetlen tényleg nem létezik: LEGYŐZTÜK A DVTK-t!!! – ELTE BEAC Kosárlabda

Mert a lehetetlen tényleg nem létezik: LEGYŐZTÜK A DVTK-t!!!

Az évadban először álltunk fel teljes kerettel a mérkőzésre, miután a múlt héten debütáló Shequila Joseph mellett a Sió Kupán szerzett bokasérüléséből felépülve először lépett pályára az NBI-ben, rögtön kezdőként, a nyáron visszatért Barnai Judit.

Nyoma sem volt a múlt heti, soproni megilletődöttségnek a lányokon, akik alaposan bekezdtek az első negyedben. Bár Jovanovic jegyezte a mérkőzés első pontjait, nagyon szép összjátékokkal és egy Julcsi triplával 3,5 perc után 11-4-re vezettünk – jött is Földi Attila időkérése. Nem álltak meg a lányok, Geri triplája után már 16-4 állt a táblán! Medgyessy és Kiss hoztak össze gyorsan 5 diósgyőri pontot (16-9), ám Geri második triplája visszaállította a tíz pontos differenciát (19-9).  Bátor játékkal tartottuk ezt a kiharcolt előnyt, az első negyed 26-17-es állásnál ért véget.

Berta remek lepattanós kosarával indult a második negyed (28-17), majd hosszú időre befagyott az eredményjelző. Egy Medgyessy elleni ítéletnél elszakadt a húr Földi Attilánál, a DVTK vezetőedzőjénél, aki a félpályáig rohant reklamálni – a megítélt technikait Timi magabiztos kézzel értékesítette, majd egy duplát is hozzátett a támadáshoz. Amikor Shequila tempója is célt ért, 33-17-nél kikérte idejét a negyedben még pont nélkül álló DVTK. A 16. percben, Green révén születtek az első miskolci pontok a negyedben, ám Judie remek kosara után közel jártunk a 20 pontos különbséghez (39-20)!!  A negyed vége sajnos az éledő DVTK-nak sikerült jobban, Aho dudaszós triplája nem is esett jól a lelkünknek, de a félidőre így is 12 pontos előnnyel mehettünk (43-31).

Kányási pontjaival indult a második félidő, ám Judie büntetőivel tartottuk a távolságot. Visszatérő centerünk egészen parádés napot fogott ki, a negyed közepén sorozatban szerzett hat pontjával ugrasztotta talpra a csarnokot, magabiztos lepattanózásával már ekkor dupla-duplánál járt, mi pedig 15 ponttal vezettünk (54-39)! Kapaszkodott a DVTK, de mindig volt válaszunk: Aho triplájára például Timó hintett egy távolit, és bár tudott faragni a hátrányból a miskolci alakulat, 10 pont előnyünk megmaradt a záró felvonásra (59-49).

Idén többször fordultunk már előnnyel az utolsó negyedre, nagy kérdés volt, sikerül-e ezúttal a remek játékot győzelemre is váltani. Trixi kosarával kezdtünk, majd a DVTK percei jöttek, Kiss és Jovanovics kosarai után 7 pontra jöttek fel, ki is kérte idejét vezetőedzőnk, Balogh Judit (61-54). Julcsi vette hátára a csapatot, és mutatta meg, miért is tartják a magyar kosárlabda egyik legnagyobb ígéretének. Nem remegett meg a keze sem a körtéből, sem a triplavonalon túlról, így 66-56-nál újra visszaállt a kétszámjegyű különbség. Sok volt még az idő, igyekeztünk hosszan járatni a labdát a DVTK letámadása ellen, ám eközben nem jöttek a támadó figurák – a másik oldalon viszont Jovanovics és Medgyessy is bedobott egy-egy távolit, ezzel pedig vészesen közel értek hozzánk (69-66). A felzárkózási kísérletben sokasodtak a DVTK faultjai, Dorcinak nem remegett a keze a büntetőnél (71-66), majd Julcsi szerzett ismét nagyon fontos pontokat – ezzel 73-66-ra módosítva az állást! 1:14-gyel a vége előtt a DVTK mestere kikérte utolsó idejét, Kányási dobott is egy villámgyors triplát (73-69),  ám a végjátékban Julcsi majd Trixi értékesített három büntetőt, így hiába üldözött minket a DVTK, nem ért utol – 79-73-as óriási DIADALT arattunk!!

Érett ez már nagyon, a lányok bebizonyították, hogy igazi, nagybetűs CSAPATot alkotnak, és sikerült egy nem mindennapi skalpot begyűjteniük! Nem csoda, hogy az ezúttal is remek hangulatot teremtő közönség vastapssal, állva ünnepelte őket, a lányok pedig egymás és a stáb nyakába ugorva, nevetve-könnyezve ünnepelték a győzelmet.

Aki itt volt, biztosan hosszú időre viszi magával az élményt, remélhetőleg, a lányok számára tényleg nincs megállás és a jövő héten a PINKK ellen is hasonló remek csapatmunkát tesznek majd ki a pályára.

 

ELTE BEAC ÚJBUDA – DVTK 79-73 (26-17, 17-14, 16-18, 20-24) 

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 10/6, Czank 10/3, Boros J. 18/6, Mérész 7, Barnai 18. Csere: Joseph 8/3, Koch 2, Orosz, Boros B. 6.

DVTK: Green 14, Kányási 11/3, Medgyessy 8/6, Kiss 15, Jovanovic 10/3. Csere: Bogicevic 2, Aho 7/6, Tóth 6, Bernáth.

Balogh Judit: 16 éve várok egy ekkora diadalra, türelmes ember vagyok, de remélem, a következőre nem kell újabb tizenhatot várni. Abban bízom, hogy ha egy szekér beindul, akkor azt nehéz megállítani. Pár éve egy francia edzőnek azt mondtam, hogy a lehetetlen nem létezik. Valójában nem gondoltam komolyan, de most szembesültem vele, hogy de, létezik. Innentől, remélem, nincs megállás és bízom benne, hogy ezt a lányok is így gondolják!

Földi Attila: Először is gratulálok a BEAC-nak, a teljesen megérdemelt győzelemhez. A vereség oka egyértelműen a kezdés, ahogy belementünk ebbe a mérkőzésbe. Annak ellenére volt ez így, hogy az Európa Kupa mérkőzés óta folyamatosan arról beszéltünk, hogy az agresszivitás a mérkőzés elején perdöntő lehet. Muszáj elgondolkodnom azon, hogy miért nem sikerült átadnom a lányoknak ezt, ahhoz, hogy kellően komolyan vegyék ezt a feladatot. A második félidőben korrektül játszottunk, nyilván a hátrány miatt kapkodtunk, de ez természetes. Át kell gondolnom, mi az oka annak, hogy nem tudok kellően hatni a csapatomra.

Barnai Judit: Álomszerű volt a visszatérés sérülés után, hogy így tudtam segíteni a csapatot és ezt megkoronáztuk egy ilyen gyönyörű győzelemmel. Nagyon nagyot küzdöttünk a pályán és nagyon jó mérkőzés volt. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy kijöttek és így bíztattak minket, ez is nagyon sokat számított a pályán. Remélem, megyünk tovább, ugyanígy!

Kiss Angelika: Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani. Az első félidő megpecsételte a sorsunkat, utána tudtunk faragni a hátrányunkon, de valóban nem tudtuk megvalósítani azt, amit a vezetőedzőnk kért. Az első félidőtől kezdve csak rohantunk az eredmény után. Gratulálni szeretnék én is a BEAC-nak, nagyon szívós és kemény mérkőzést játszottunk. Most egy kicsit pihenünk, összeszedjük fejben a gondolatainkat, és megpróbálunk felállni minél gyorsabban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!