Boros Julcsi bronzérmes és All Star csapattag a debreceni U19-es világbajnokságon! – ELTE BEAC Kosárlabda

Boros Julcsi bronzérmes és All Star csapattag a debreceni U19-es világbajnokságon!

Történelmi sikert ért el a magyar U19-es leány válogatott a Debrecenben rendezett korosztályos világbajnokságon! Nemzeti együttesünk, egyetlen európai alakulatként került be a legjobb négybe, ahol a papírformának megfelelően alulmaradt a későbbi világbajnok Egyesült Államok csapatával szemben (75-42), ám a bronzmérkőzésen magabiztos sikert ért el Mali ellen (88-67). Ezzel a magyar kosárlabda sportág első világbajnoki érmét szerezték a lányok az U19-es korosztályban.

A lányok a torna során a csoportkört két győzelemmel (Taipei, Argentína) és egy vereséggel (Oroszország) zárták, a 16 között Olaszországot, a 8 között pedig Csehországot győzték le. Az elődöntőben az Egyesült Államok állta útját Cziczás László hölgykoszorújának, akik a bronzcsatában remekül ellensúlyozták a mali lányok magassági fölényét, és végül 21 pontos sikert aratva léphettek fel a világbajnoki dobogó harmadik fokára.

 

Az együttes egyik alapembere volt felnőtt csapatunk játékosa, Boros Júlia, aki remek formát mutatva a válogatott egyik húzóembere volt a világbajnokságon. Julcsi a tornán 29 perc alatt 15 pontot, 3.6 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. A bronzmérkőzésen 35 perc alatt 25 pontot (közte 5 triplát), 6 asszisztot és 3 lepattanót jegyzett.

Julcsi tornán mutatott teljesítménye (forrás: Fiba.Basketball):

 

A bronzmérkőzés részletes beszámolója az MKOSZ oldalán itt olvasható: http://hunbasket.hu/hir/54218/tortenelmi-siker-vilagbajnoki-bronzermes-noi-u19-es-valogatottunk

A magyar válogatott vb bronzérmes kerete:

Boros Júlia
Dombai Réka
Gyöngyösi Janka
Holcz Rebeka
Aya Kéita
Krasovec Lili
Madár Eszter
Miklós Melinda
Rakita Lili
Rozmán Lilla
Sitku Zsuzsanna
Telegdy Zsófia

Szövetségi kapitány: Cziczás László
Edzők: Horváth Zsófia, Laczka Miklós
Masszőr: Fekete Krisztián
Csapatvezető: Fűzy András
Technikai vezető: Sarkadi Nagy Ágnes

Gratulálunk mindenkinek!

Fotók: FIBA.Basketball, wbasket.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!