BEAC 2021-2022: Horváth Bianka lett felnőtt csapatunk másodedzője – ELTE BEAC Kosárlabda

BEAC 2021-2022: Horváth Bianka lett felnőtt csapatunk másodedzője

Junior csapatunk vezetőedzője segíti Balogh Judit munkáját felnőtt csapatunk mellett a 2021-2022-es szezonban

A mögöttünk hagyott idényben hazai Nb1-es mérkőzéseinken rendre ketten ültek Balogh Judit mellett a padon: Horváth Bianka, junior együttesünk vezetőedzője, valamint sportigazgatónk, Laklóth Anna. Az előttünk álló szezonban hivatalosan is lesz másodedzője NB1-es csapatunknak, Horváth Bianka személyében.

Tavaly már gyakran láttunk Nb1-es mérkőzéseken a hazai kispadon, mi változik mostantól?

Messzebbről kezdeném a válaszadást. Hat éve tartozom a BEAC kötelékébe, gyakorlatilag már akkor megfogalmaztam azt, hogy szeretnék egyszer a felnőtt csapat mellett dolgozni. Gyakorlatilag azóta látogatom is lehetőségeim szerint az Nb1-es edzéseket. Tavaly év elején jeleztem Bubunak, hogy szeretnék tőle aktívabban tanulni. Nyitva hagytuk a kérdést, hogy miként legyen, aztán némileg az élet írta a forgatókönyvet. Úgy volt, hogy az első hazain, a DVTK ellen Annus ül majd le Bubu mellé, ő viszont sajnos pont akkor lett koronavírusos, így én ültem le a padra végül. Innentől aztán a hazai meccseken Annussal mindketten ott voltunk, idegenbe viszont senki nem ment Bubun kívül a lányokkal, hogy minél jobban csökkentsük az utazó létszámot a vírushelyzetben. Idénre most már hivatalossá tettük, hogy másodedzőként én segítem majd az Nb1-es csapat munkáját.

Lehet már tudni, hogy ebben a szerepkörben milyen feladatok várnak rád?

Csapatépítési kérdésekben már aktívan részt veszek, és az évad során a videós elemzések is a feladatomat képezik majd. A többi majd körvonalazódik menet közben, de az biztos, hogy míg eddig a pályán kívülről szemléltem az Nb1-es edzéseket, ezentúl már belülről fogom tenni mindezt.

Nem fogsz unatkozni, hiszen jövőre is te viszed majd a junior csapatot is. Mikor kezdődik a munka a csapatoknál?

Az Nb1-nek egész nyáron voltak fakultatív edzések, heti három alkalommal, de az alapozás jövő héten indul majd. A junioroknál ezen a héten már belevágtunk a munkába, úgyhogy mondhatjuk, számomra már véget ért a pihenés és megkezdődött az aktív munka időszaka.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!