Nincs kérdés: magabiztos siker és jövőre is Nb1! – ELTE BEAC Kosárlabda

Nincs kérdés: magabiztos siker és jövőre is Nb1!

Az első perctől az utolsóig kézben tartottuk a ZTE elleni találkozót, a félidei 20 pontos előny a végére közel 40 lett, ezzel pedig immár matematikailag is bizonyos: jövőre is az élvonalban szerepelhetünk!

Gyászszünettel kezdődött a találkozó. Életének mindössze  45. életévében elhunyt Kis Balázs, korábbi játékvezető, a szövetség ellenőre, junior játékosunk édesapja. Egyperces főhajtással rá emlékeztünk, emlékét tisztelettel őrizzük.

Pontatlan dobásokkal telt el a mérkőzés első másfél perce, majd Julcsi osztott asszisztot először Trixinek, majd Janae-nak, ezzel lett 2 perc után 4-0. Harcosan jöttünk ki, és bár a távoli kísérleteink nem sültek, ezúttal jobban működött a csapatjáték, így 7-0-nál a ZTE mestere, Ambrus Péter kikérte első idejét. Maci szállt be remekül a meccsbe, négy pontjával kétszámjegyű lett a különbség (11-0). 7 és fél perc telt el, mire Mányoky büntetőből megszerezte a vendégek első pontjait (13-2). Maci és Trixi továbbra is nagyon élt támadásban, a negyed végén így 22-6 állt a táblán.

Trixi 11. pontja, majd Lili és Alma összjátéka után a második negyed elején elérte a 20 pontot a különbség (26-6). A ZTE felmérte, hogy a palánk alatt nem terem számukra babér, ezért távolról kísérleteztek, ebben a szakaszban ráadásul nem is rosszul: Saad, majd Tuchscherer két triplája is a gyűrűben landolt, ezzel 28-15-re jöttek vissza. Ki is kérte idejét vezetőedzőnk, Balogh Bubu, aki elsősorban a kommunikáció hiányát kérte számon a lányokon. Büntetőkkel növeltük pontjaink számát, kár, hogy többször is hibáztunk a vonalról. Dorci két egymás után bevágott triplája jókor jött, ismét 20 pont fölé kúszott ezzel a különbség, ez pedig nem is változott a félidőig: 38-18-nál mehettek a csapatok pihenőre.

Egészen más habitussal jött ki a ZTE a második félidőre. Úgy tűnt, az első félidőt “megölte” számukra az a tét, hogy megszerezzék első győzelmüket, míg 20 pontos hátrányban sokkal harcosabbá váltak. Légiósaik, Saad és Dzombeta révén kezdték faragni a különbséget – szerencsére nálunk viszont Trixi folytatta a pontgyártást. 46-29-nélkül Balogh Bubu ki is kérte idejét, mert bár a különbség nem csökkenti le drasztikusan, érezni lehetett, hogy a játékunkba több hiba csúszik elől és hátul is. Jót tett Dorci 3. triplája, amivel visszaállt a 20 pontos differencia. Szabó majd Tuchscherer szereztek vendégpontokat (49-32), Dzombetánál pedig elszakadt a cérna, amit technikai el jutalmaztak a játékvezetők. Janae pontjai – köztük egy nem mindennapi allé-hop Julcsival – zárták a harmadik negyedet, aminek végén 24 ponttal vezettünk (56-32).

Timi hasznos pillanataival indult a záró etap – faultos kosár, labdaszerzés és újabb kiharcolt fault került a neve mellé egy perc alatt. A Zalaegerszeg érezhetően elfáradt a kapaszkodásban és a nagy hátrányban, mi pedig ezúttal tényleg remek csapatjátékos nyújtottunk. Mindenki pályára került a záró játékrészben, a lányok pedig ügyeltek arra, hogy mindenki pontot is szerezzen a magabiztos sikert hozó találkozón.
A vége majdnem negyven pontos siker, a sorozatban szerzett harmadik győzelem pedig azt jelenti, hogy jövőre is az élvonalban szerepelhetünk!

ELTE BEAC Újbuda – ZTE NKK 83-45 (22-6, 16-12, 18-14, 27-13)

BEAC: Czank 4, Koch 9/9, Boros 4, Mérész 17, Smith 12. Cs:  Szabó D 7/3, Galántai 3, Zsámár 2, Juhász 7, Dusanic 11, Laufer 5, Dénes 2.

ZTE: Dzombeta 10, Mányoky 8/6, Kulcsár, Szabó P 8, Tuchscherer 11/6. Cs: Saad 8/6, Horváth Fr., Horváth Fa, Dömötör.

Balogh Judit: Készültünk is, meg nem is, jól is játszottunk, meg nem is, támadtunk is, meg nem is, védekeztünk is, meg nem is. Mi ilyen furfangos kis csapat vagyunk. Hihetetlen győzelmi sorozatban vagyunk, reméljük, sosem szakad meg.

Ambrus Péter: Szerettük volna megszerezni az első sikerünket, ez pedig nagyon görcsössé tette a lányokat. A második negyedtől kicsit javult a játék képe, de a negyedik negyedre elfáradtunk a folyamatos kapaszkodásban, és teljesen szétestünk. Nem tett jót nekünk a plusz egy hét szünet, megtörte a lendületünket. Kicsit visszatértünk az alapszakasz elejéhez, akkor játszottunk ilyen különbségű meccseket.  Remélem, sikerül visszatalálnunk a tavasszal mutatott formánkhoz.

Czank Tímea: Ma nem igazán sikerült a berendezést eltalálnom, így igyekeztem máshol hasznossá tenni magam. Ebből is látszik, hogy nem mindig a pontdobás a fontos, a legfontosabb pedig, hogy nyertünk. Innen is ismét boldog szülinapot kívánunk Zsámár Lilinek.

Tuchscherer Deanna: Ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de van még öt mérkőzés hátra, reméljük, sikerül megszereznünk az első sikerünket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!