Győzelemmel kezdtük a Play Out-ot! – ELTE BEAC Kosárlabda

Győzelemmel kezdtük a Play Out-ot!

Küzdelmes, harcos mérkőzésen győztük le a PINKK-Pécsi 424 csapatát a Play Out nyitányán

Mindössze egyetlen légióssal, az irányító Vorpahllal soraiban érkezett Budapestre a PINKK az első Play Out találkozóra. Nálunk ismét melegített a társakkal Czank Timi, de a ceglédi találkozóhoz hasonlóan ezúttal is Maci kezdett irányítóban.

Jól kezdtük a találkozót, Trixi pontjaira Vári még válaszolt, de utána 3.5 perc alatt sikerült 10 pontos előnyt felépítenünk (12-2). Ennek ellenére vezetőedzőnk, Balogh Bubu folyamatosan a sebességet hiányolta támadójátékunkból – és valóban, mintha nem pörögtünk volna a kellő hőfokon. Ennek ellenére 16-6-ig őriztük előnyünket, majd Jáhni 5 pontja felette meg ezt az előnyt (16-11). Maci és Julcsi pontjaival tudtuk visszatornázni kétszámjegyűre a különbséget, ám Jáhnira továbbra sem volt ellenszerünk, így 3 pontra zárkóztak a vendégek (21-18). Reklamálásért kapott technikait a PINKK vezetőedzője, Timinek nem remegett a keze a büntetővonalon és a kiharcolt büntetőket is értékesítette (24-18). A negyed végére Vorpahl kosara tett pontot (24-20).

Timi triplája nyitotta a második játékrészt, ám Jáhni és Vári pontjaival 3 megközelített minket a PINKK (27-24). Továbbra is erőlködtünk támadásban, hiányzott a sebesség és a lendület, ezzel pedig esélyt adtunk a PINKK-nek, hogy meccsben maradjon. Sőt, Vári triplájával és Demeter 4 pontjával utol is értek minket (33-33). Jókor jött Janae triplája és Trixi duplája, ám Vorpahl kétszer is a büntetővonalra állhatott, ahonnan nem hibázott, így egyetlen egységre zsugorodott előnyünk az első félidő végére (38-37).

Bár Trixi pontjaival indult a második 20 perc, a PINKK sokkal agilisabban indult neki a második félidőnek. Vorpahlt nem tudtuk tartani, először 40-42-nél vette át a vezetést a PINKK, ettől pedig lendületbe jöttek – 44-51-nél nem is tehetett mást Balogh Bubu, mint magához rendelte a lányokat. Igyekeztünk, de a dobásaink sorra jöttek le a gyűrűről, viszont a védekezésünk mintha kicsit stabilizálódott volna, ezt mutatta, hogy a negyedben innentől már csak 1 pontot kaptunk. Angi öt pontja nagyon kellett, ahogy Dorci és Trixi szép összjátéka is, így kínkeservesen, de egy pontra tudtunk zárkózni az utolsó negyed előtt (51-52).

Maci triplájával vettük vissza a vezetést a záró negyed elején  (54-52), majd Angi ellen fújtak erősen vitatható faultot. Sűrűn harsant a sípszó csarnokban, elsősorban a PINKK-esek ellen, így gyorsan bónuszba kerültünk. Timi és Angi gyűjtötte a pontokat a vonalról, Trixi pedig elképesztő harcosan játszott a palánk alatt, vetődve minden labdára. Csupa magyarral játszottuk végig az utolsó negyedet, és a Trixi-Angi duó kifejezetten szépen dolgozott a festéken belül. A harcosságunk pontokban is megmutatkozott, amivel fokozatosan őröltük fel a vendégek ellenállását, és egy harcos, küzdelmes mérkőzés végén a hatodik győzelmünknek örülhettünk.

A mérkőzés után két embert is köszöntöttünk: a pálya mellett a tegnapi napon nyugdíjba vonuló csapatorvosunkat, Dobos doktort, az öltözőben pedig a 20. születésnapját ünneplő Angit ünnepeltük.

 

ELTE BEAC Újbuda – PINKK-Pécsi 424 70-63 (24-20, 14-17, 13-15, 19-11)

BEAC: Szabó 8/6, Koch, Boros 7/3, Mérész 23, Smith 6/3. Cs: Czank 12/3, Galántai, Juhász 12, Dusanic 2, Zsámár.

PINKK: Vorpahl 19/9, Vári 13/3, Szűcs 5/3, Demeter 6, Kovács 2. Cs: Jáhni 13/3, Zsilinszky 2, Tenyér 3, Horváth.

Balogh Judit: Nem sűrűn fordul elő velünk, hogy mi vagyunk egy mérkőzés esélyesei, nem is tudtuk jól kezelni ezt a helyzetet. Megzavart bennünket az is, hogy a PINKK két légiósa nélkül jött, tisztában voltam vele, hogy általában ez az érintett csapat malmára hajtja a vizet, ez most is így történt. A PINKK magyarjai nagyon jól játszottak, de a mi magyarjaink is remekül teljesítettek. Azzal tudtunk nyerni, hogy a PINKK elfáradt a végére, mi pedig több játékost tudtunk forgatni.

Vanja Miljkovic: Sok problémával, betegségekkel, sérülésekkel küzdünk, de ez sajnos egy ilyen idény, nem csak nekünk, másoknak is. Az egyik játékosunk fél órával az indulás előtt telefonált, hogy nincs jól, így indultunk. Az évad elején elkezdtünk dolgozni ezzel a fiatal társasággal, úgy érzem, jó munkát végeztünk, nyertünk meccseket, tudtunk esélyt teremteni a sikerre többször is. Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyot küzdöttek, és gratulálok a BEAC-nap a győzelemhez, sok sikert nekik a továbbiakban.

Juhász Angéla: Sok hibát vétettünk a mérkőzés során, amit igyekeztünk együtt játszva kijavítani és így sikerült győznünk. Ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphattam volna a csapattól, mint ez a győzelem!

Jáhni Zsófia: Sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, de gratulálok a csapatomnak, mert nagyon szépen játszottunk. Az utolsó negyedben sok faultos fújtak ellenünk, ezzel tudta a BEAC megnyerni a meccset.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!