Ez gyönyörű alapszakasz-zárás volt, lányok!! – ELTE BEAC Kosárlabda

Ez gyönyörű alapszakasz-zárás volt, lányok!!

Három negyedet megnyerve, csapatként küzdve és a végjátékban higgadtan büntetőzve idegenben legyőztük a Cegléd együttesét, ezzel ötödik sikerünket gyűjtöttük be az évadban!

Ahogy felvezetőnkben írtuk, a Cegléd számára volt kulcsfontosságú a találkozó, hiszen számukra kötelező volt a győzelem a nyolcba jutáshoz. Légiósaik, Ortiz és Sotiriou révén 5-2-re vezettek is a hazaiak a mérkőzés elején, ám Trixi pontjai és Dorci triplája révén nem sokkal később már 5-9 állt a táblán. Az első negyed egyértelműen nekünk sikerült jobban, ami főleg a remek csapatjátéknak volt köszönhető – ezt is bizonyítja, hogy 7 asszisztot adtak a lányok egymásnak az első 10 perc alatt. Egy-egyben is szépen bontottuk a ceglédiek védekezését, és Janae vezetésével a lecsorgó labdákat is jól szedtük hátul, így az első negyed után 7 ponttal vezettünk (11-18).

Lana szerezte első támadólepattanónkat a második negyed elején – sajnálhattuk, hogy a kiharcolt büntetőkből csak egyet értékesítettünk (11-19). Dorci második triplája után 8 egység volt a differencia a javunkra (14-22), ám sajnos jött két hazai távoli, és rögtön a nyakunkon voltak a sárgamezesek (20-22). Ki is kérte első idejét vezetőedzőnk, Balogh Bubu, ám a következő támadásból Sotiriou rögtön kiegyenlített (22-22). Hátul kevésbé voltunk jók a kizárásban, elől pedig eléggé akadozott a gépezet, így a Cegléd ebben a szakaszban magához ragadta a vezetést. Szerencsére nem céloztak pontosan, és jobbára egyéni megoldásokra építettek, így nem tudtak ellépni tőlünk (32-28 volt a legnagyobb előnyük). A negyed végén a Timi hiányában kezdő irányítóként pályára lépő Maci verte meg szépen védőjét, ezzel pedig 32-30 állt a táblán 20 perc után.

Bár Kobolák kosara indította a második felvonást, nem maradtunk adósak a válasszal: egy 0-10-es sorozattal ismét sikerült hat pontos előnyre szert tennünk (34-40). Bosszúságra adott okot közben, hogy a kifejezetten kevés faultot fújó játékvezetők a 27. percben ráfújták Macira a negyedik hibát, aki így a kispadra kényszerült. A védekezésünkre nem lehetett panasz, hiszen 7 perc alatt mindössze öt pontra futotta a hazaiaktól, csak azt sajnálhattuk, hogy elől nem tudtunk pontosabbak lenni, és ezzel növelni az előnyt. Ortiz egy értékesített büntetője után (37-40) Sotiriou egyenlített távolról, ám Dorci válaszul bevágta a harmadik tripláját, így 40-43-ról fordulhattunk a záró játékrészre.

Ahol Dorci abbahagyta, ott Alma folytatta, triplájával újra 6 pontra hízott az előnyünk (40-46). Négy pontig tudott visszazárkózni a Cegléd (44-48), amikor Dorci és Maci ismét megrázták magukat, utóbbi öt pontja után kétszámjegyűre hízott az előnyünk (44-55)! A ceglédiek továbbra is erőltették az egyéni megoldásokat, ezek azonban nem vezettek jelentős sikerre – őriztük az előnyünket, ami két perccel a vége előtt is hét pont volt (48-55). Érezvén a bajt, a ceglédiek azt a taktikát választották, hogy tüzeltek távolról, majd rögtön faultot ütöttek védekezésben. Bár két triplájuk beesett, lányainknak nem remegett meg a keze a büntetővonalon, ezzel pedig a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatva, legyőzték a Cegléd csapatát (54-61)! A mieink öröme mellett Pasaréten is ünnepeltek az eredmény láttán, ugyanis sikerünkkel a Vasas került a legjobb 8-ba, mi pedig ismét megküzdhetünk a Cegléddel – valamint a PINKK-kel és a ZTE-vel – a jövő hétvégén kezdődő PlayOutban.

Előtte azonban élvezzük még egy kicsit ennek a mai sikernek az ízét – ez tényleg mesteri CSAPATmunka volt, csajok!!

 

VBW CEKK CEGLÉD–ELTE BEAC ÚJBUDA 54–61 (11–18, 21–12, 8-13, 14–18)

CEGLÉD: Ortiz 6/3, Gorjanácz, Révész L. 5/3, Szotiriou 12/6, T. Moore 9. Cs: McBryde 2, Kobolák 12/6, Ruják N. 5/3, Szirony 3/3.

BEAC: Szabó D. 11/3, Koch 17/9, Boros J. 10, Mérész 10, Smith 9. Cs: Dusanics 1, Galántai 3/3, Juhász, Laufer, Zsámár.

 

Kosztasz Keramidasz: – Ismét nagyon rossz százalékkal dobtunk, a büntetőkből is csak minden harmadikat értékesítettük. Hiába védekeztünk jól, ha támadásban szinte minden dobást kihagytunk, idegesen játszottunk.

Balogh Judit: – Minden nő csodálatos, de a legcsodálatosabbak az én játékosaim, ez biztos. Akkor is szeretjük őket, ha nem nyernek, és akkor is ugyanúgy szeretjük őket, ha nyernek. Kezdődik a playout, mindenkinek sok sikert kívánok, és ahogy Balogh Judit nevű barátnőm mondta, aki nem én vagyok, hajrá kicsik!

Kobolák Cintia: Gratulálok a BEAC-nak, sajnos ők ma jobban akarták a győzelmet, mint mi. Tudtuk, hogy mi forog kockán és sajnos megremegett a kezünk.

Koch Dóra : Egy nagyon nagy csatát sikerült megnyernünk. Szerettünk volna egy erősebb ellenfelet is megverni még az alapszakaszban és erre most volt az utolsó lehetőségünk. Nagyon összeszedettek voltunk és nagyon akartuk ezt a győzelmet. Úgy gondolom, hogy abszolút csapatmunka volt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!