A páratlan negyedek döntöttek – ELTE BEAC Kosárlabda

A páratlan negyedek döntöttek

Csak fellángolásaink voltak a Szekszárd elleni idegenbeli mérkőzésen, így a hazaiak simán érvényesítették a papírformát

Mindkét oldalon akadtak hiányzók a mérkőzés kezdetén: a hazaiaknál McCall, Skorics és Szabó Fanni játékára nem számíthatott a szakmai stáb, míg mi a ZTE ellen megsérült Czank Timi nélkül érkeztünk Szekszárdra.

Gyorsan megkezdték a pontgyártást a hazaiak, Goree rögtön jelezte, hogy ki az úr a palánkok alatt, miközben nálunk Trixi volt a pontfelelős. 15-9-nél már 6 ponttal járt előrébb a Szekszárd pár perc után, ám Lana és Julcsi pontjai révén tudtunk fordítani (15-16), így jött a hazai időkérés. Mindkét edző forgatta a csapatát, nálunk már az első negyedben pályára került Alma és Angi is. A negyed utolsó pár perce a fehérmezeseknek sikerült jobban, védekezésben sorra lekéstünk a szekszárdiakról, akik így 9 pontra hízlalták az előnyüket az első 10 perc végére (30-21).

Csupa magyarral jöttünk ki a második negyedre, és Zele kosara után (33-20) egy 0-7-es sorozattal zárkóztunk újra hat pontra (33-27). Utána sajnos elfogyott a lendület, a hazaiak így megléptek 10 ponton túlra (39-27), jött is vezetőedzőnk, Balogh Bubu időkérése. Friskovec triplája után először vezetett 15 egységgel a hazai alakulat (42-27), ám Alma és Julcsi is hintett egy-egy távolit, ezzel pedig visszajöttünk tízen belülre (42-33). Ritkán látott, teljes sorcserét vezényelt vezetőedzőnk, így már a második negyedben pályára került Zsófi és Lili is. A negyed végéig sikerült 10 pont közelében tartani a különbséget, Janae pontjaival kereken tíz volt közte 20 perc után (47-37).

A döntést a harmadik negyed hozta el a mérkőzésen. Zele és Goree centermunkájával, valamint Theodoreán távolijaival nem tudtunk mit kezdeni, miközben nálunk nemcsak hátul, de elől is döcögni kezdett a gépezet. Ez együttesen azt eredményezte, hogy gyorsan nőni kezdett a különbség, ami a negyed közepére már 20 pontra hízott (65-45), a végére pedig közelítette a harmincat is (79-52).

Sajnos a támadójátékunk az utolsó negyed első perceiben sem javult, négy perc telt el dobott pont nélkül – igaz, ebben az időszakban a hazaiaknál is csak Krinjics szállította a pontokat (84-52). Az utolsó hat percre sikerült még életet lehelni a támadásainkba, így végül elértük a hetven dobott pontot, a másik oldalon éppen megúsztuk a száz kapottat (99-70). Nyilvánvaló volt a mérkőzés előtt is, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a szekszárdiakkal – remélhetőleg, az itt tapasztaltakat hasznosítani tudjuk az előttünk álló fontosabb feladatok során.

 

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ELTE BEAC ÚJBUDA 99-70 (31-20, 16-17, 32-15, 20-18)

SZEKSZÁRD: Studer 2, Friskovec 14/12, Miklós 11, Bálint 4, Goree 18. Cs: Renczes, Gereben 9/3, Krnjics 11, Theodoreán 12/12, Zele 18/3, Holcz. .
BEAC: Szabó 5/3, Boros 10/3, Dusanics 9, Mérész 13, Smith 12. Csere: Galántai 5/3, Koch 5/3, Juhász 2, Zsámár 3/3, Laufer 5/3, Orosz 1, Dénes.

Djokics Zseljko: – Sokat dolgozunk a védekezésünkön, de ezúttal is gyengén teljesítettünk, főleg az első félidőben. Nem szerettem volna húsz percnél többet adni senkinek sem, sokat rotáltam, de nem volt egyszerű olyan ötöst feltenni a pályára, amely mindig ütőképes lett volna. Elismerésem a csapatomnak az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért, remélem, a rájátszásban lesz olyan alkalom, amikor végre teljes kerettel tudunk majd kiállni.

Balogh Judit: – Azt szokták mondani, nem az a legény, esetünkben a lány, aki a pofonokat adja, hanem aki állja. Nem gondoltam volna, hogy ennyit kell kapni, de bízom benne, hogy a későbbiekben lesz sikerélményünk is. A potenciál megvan a csapatban, igaz, nem Szekszárd-szintű együttes ellen.

 

Fotó: KSC Szekszárd/ Jantner Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!