Holnaptól Magyar Kupa a Gabányiban! – ELTE BEAC Kosárlabda

Holnaptól Magyar Kupa a Gabányiban!

Bár sajnos csapatunk idén nem érdekelt a kupaküzdelmekben, egy kicsit mégis „részesei lehetünk”, hiszen otthonunkban, a Gabányi László Sportcsarnokban rendezik holnaptól a Magyar Kupa nyolcas döntőjét

 A lassan Magyarországon is egy éve tartó koronavírus-járvány sok mindent átírt már a mindennapokban és a sportéletben egyaránt, ez alól pedig az idei Magyar Kupa küzdelmei sem jelentenek kivételt. A megszokottól merőben eltérően, szerda-péntek-vasárnap ritmusban bonyolítják a nyolc mérkőzéses kupát, annak érdekében, hogy így – elkerülve egy újabb „buborékot” – a legkevesebb érintkezéssel, találkozással, és a lehető legbiztonságosabban legyen lebonyolítható az év egyik kiemelkedő eseménye. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által rendezett eseménynek a csapatok döntése alapján a Gabányi Sportcsarnok ad otthont, a szövetség munkáját a kupa ideje alatt a MAFC Baskettel szorosan együttműködve szakosztályunk munkatársai segítik.

Szakosztályunk részéről technikai vezetőnk, Sándor Ádám koordinálja a teendőket. „Őszintén sajnáljuk, hogy az idei Magyar Kupa küzdelmeiben a parketten nem lehetünk ott, ugyanakkor jó érzés, hogy vendégül láthatjuk a tabella első nyolc helyezettjét. Bár nyilván a semlegesség szólt elsősorban mellettünk, mindenképpen megtisztelő, hogy a csapatok döntő többsége az itteni rendezés mellett tette le a voksát és ennek megfelelően igyekszünk mi is mindent megtenni azért, hogy a szövetséggel együtt jó házigazdái legyünk a rendezvénynek.”

Az MKOSZ munkatársai több helyszíni bejárást és egyeztetést is folytattak az elmúlt két hétben, hogy mindent előkészítsenek a Kupára.

„A szövetség és a MAFC munkatársaival részletesen átbeszéltünk minden teendőt, a múlt heti, PEAC elleni bajnoki mérkőzésünk előtt a televíziós közvetítéshez optimális LED fal elrendezést, a mérkőzés után a sajtótájékoztatóhoz szükséges technikát próbáltuk ki. A főpróba rendben volt, remélhetőleg az előadás is minden tekintetben sikeres lesz, és a szurkolók, ha már a helyszínen nem – illetve az MKOSZ által hirdetett játék keretében, virtuálisan – buzdíthatják a csapatukat, a képernyők előtt mégis átélhetik a kupa hangulatát.”

A zárt kapus mérkőzéseket az első napon a MindiGo, pénteken és vasárnap pedig az M4 Sport közvetíti majd. A kupáról minden információ megtalálható az esemény weboldalán:

https://nmk.hunbasket.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!