Vissza kell rázódnunk a ritmusba – ELTE BEAC Kosárlabda

Vissza kell rázódnunk a ritmusba

Egy negyedig egálban voltunk, ám a DVTK 13 perc alatt megtörte az ellenállásunkat a mai miskolci találkozón. A mérkőzés pozitívuma, hogy fiataljaink ezúttal sok percet tölthettek a parketten

Magas szerkezetben kezdtük a találkozót, hiszen a kezdőben Janae és Trixi mellett Angi is helyet kapott. Az első pontokat mi szereztük, majd 5-5 után rendre a DVTK tartott előrébb. Tudtuk azonban a lépést tartani, Timi triplája után 11-10 állt a táblán. A palánk alatt a magasemberekkel harcoló Angi sajnos már a 3. faultját gyűjtötte be az ötödik percben, így Gabi érkezett a helyére. A hazaiak percei jöttek, akik egy 8-0-ás sorozattal 9 pontra hízlalták előnyüket (20-11).  Szerencsére nem hagytuk magunkat, Janae triplájával, Trixi faultos duplájával és Lana ziccerével visszazárkóztunk egy pontra (20-19). A negyed végére Maci dudaszós duplája tett pontot és maradt az egy egységnyi hátrányunk az első 10 perc végére (24-23).

Gabi remek két dobását jegyezhettük fel a mi oldalunkon, míg a másik oldalon Mokango volt többször is eredményes. A n egyedelső pár percében sikerült egál környékén tartani az eredményt (32-32), innen sajnos azonban a DVTK vette át a mérkőzés irányítását, és a Hayes-Kiss duó pontjaira építve egy 12-0-ás sorozattal tíz pont fölé tornázták a különbséget (44-32). Timi még visszahozott minket egyszámjegyű különbségre, ám a félidő vége a hazaiaké volt, akik Pusztai utolsó pillanats duplájával 15 pontra növelték előnyüket (50-35).

Pusztai nyitotta a második félidei pontgyártást is, és gyorsan elérte a 20 pontos különbséget a differencia (59-39), ami folyamatosan hízott tovább. Innentől kissé más fókuszba került nálunk is a találkozó, sorra bejöttek a fiatalok, a sérüléséből visszatérő  Alma, és az eddig csak pillanatokat kapó Zsófi, az utolsó negyedben pedig Dia is a pályára került és mindannyian minőségi perceket tölthettek a pályán. A második félidőt szinte teljes egészében a magyarok játszották végig, ami nyilván megmutatkozott az eredményen. Főleg a palánk alatt váltunk súlytalanná, de a DVTK kisemberei is szorgosan termelték a pontokat. Egy-két szép megoldás nálunk is akadt, ezzel együtt a második félidő eredményét tekintve ránk nézve nem túl hízelgő, de azt a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy más súlycsoportot képvisel a két csapat. Az biztos, hogy vissza kell rázódnunk újra a bajnokság légkörébe a hosszú szünet után – reméljük, a hétközi, PEAC elleni találkozón már szebb arcunkat tudjuk mutatni a ZTE elleni, jövő szombati hazai találkozó előtt.

 

ALUINVENT DVTK–ELTE BEAC ÚJBUDA 108–65 (24–23, 26–12, 34–16, 24–14)

DIÓSGYŐR: Medgyessy 2, Kányási 9, Pusztai 19/6, Hayes 23/3, Kiss A. 12. Csere: Aho N. 5/3, Mokango 15, Vukov 4, Tóth F. 14/3, Vég-Dudás, Bacsó, Frindt 5/3. BEAC: Czank 19/9, Koch, Mérész 16, Juhász A. 2, Smith 6/3. Csere: Dusanics 3, Zsámár, Laufer 6, Szabó II D. 4, Dénes D. 1, Galántai 5/3, Orosz 3/3


Földi Attila: 
– A pályán megcsináltuk azokat az elemeket, amelyeket a meccs előtt megbeszéltünk. Az első negyed végén rossz volt a védekezésünk, de ezt leszámítva minden a terveink szerint ment. Ezután következnek a fontos összecsapásaink, úgyhogy ezen a mérkőzésen a soron következő feladatainkra hangolódtunk.
Balogh Judit: – A két csapatnak különböznek a céljai, a játékosállománya és a lehetőségei, s ez meg is mutatkozott a pályán. Az öthetes szünet nekünk rosszul jött, olyan helyzetbe kerültünk, mint a nyári felkészüléskor, amikor azt vártuk, hogy játszhassunk. Annak azért örülök, hogy a fiataljainknak sok lehetőséget adhattam. Remélem, hasznukra válik.

 

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!