Hozta a Sopron a kötelezőt – ELTE BEAC Kosárlabda

Hozta a Sopron a kötelezőt

Az első félidőben kapott 51 pont minden kérdést eldöntött, de a második félidőben 26 pontot tudtuk tartani a listavezetőt

 

Gyakorlatilag teljes kerettel érkezett Budapestre a hibátlan listavezető Sopron Basket csapata, koronavírusos megbetegedése után immár a parketten melegített Határ Bernadett is. Nálunk ketten, a csapatkapitány Szabó Dóri és a fiatal Galántai Alma, továbbra is civilben ültek a padon.

4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd jött az első soproni rohanás, 0-7 után 4-11 állt az eredményjelzőn. Timi fújt ébresztőt, majd Janae triplájával 2 pontra jöttünk fel (9-11). Megismétlődött a korábbi forgatókönyv:  a Sopron lépett el egy kicsit (11-16), mi pedig zárkóztunk (16-18). Több labdánk is volt a vezetéshez, de mind célt tévesztették, és Dorci szemfüles kosara után (18-20) nem termett már nekünk több babér a negyedben, a Sopron ellenben 7 pontot is szerzett még, így 9 pont volt az előnyük 10 perc után (18-27).

Beragadtunk a második negyed elején, a Sopron 2 perc alatt 16 pontra növelte a differenciát – mindez azt jelentette, hogy 18-20 után 14 soproni pontra nem érkezett tőlünk válasz. Balogh Bubu időkéréssel igyekezett rendezni a gondolatokat a fejekben. Mindkét szakvezető forgatta a csapatát, nálunk például a második negyed 3. percében már négyen is ültek a kezdőcsapatból. A sípszó meglehetősen sűrűn harsant védőoldalunkon, így a vendégek gyorsan bónuszba kerültek. Támadó oldalon rendre elhaltak kísérleteink a soproni védelem ellen, mindezt jól mutatja, hogy első, és egyetlen mezőnybeli kosarunkat 6 és fél perc után szereztük (20-38). Áttörést ez sem hozott, a soproniak masszívan dominálták a mérkőzést ebben az időszakban, ezt pedig a félidei 24-51-es állás híven tükrözte.

Timi triplával indult a második húsz perc, melynek első 10 percében jóval kisebb hőfokon égtek a csapatok – ezt az is mutatja, hogy a két csapat összességében nem dobott annyi pontot a 3. negyedben (9-14=23), mint a Sopron egymaga a másodikban (24).  Nálunk többször is lejárt a támadóidő, de a vendégek is többet hibáztak mint korábban. Ezzel együtt nyilván magabiztosan őrizték az előnyüket, így 33-65-ről fordultunk a záró játékrészre.

Maradt még bennünk szufla az utolsó negyedre, igaz, a Sopron közben is rotálta bőven a játékosokat. Védekezésben tudtunk még keményíteni, ezzel pedig az utolsó játékrészt sikerült megnyernünk. A második félidőben mindössze 26 pontot kaptunk, ami az első félidő tükrében mindenképp előrelépés volt. A Sopron első félidei teljesítményével minden lényegi kérdést eldöntött, mi pedig holnaptól már csak a PINKK elleni mérkőzésre tekintünk előre. Ezt a mai meccset nem, a jövő szombatig viszont mindenképpen meg kellene nyerni!

 

ELTE BEAC Újbuda – Sopron Basket 52-77 (18-27, 6-24, 9-145, 19-12)

BEAC: Czank 10/3, Small 13, Boros 6, Dusanic 3/3, Smith 12/3. Cs: Koch 2, Zsámár, Mérész 4, Juhász 2.

Sopron: January 8/6, Fegyverneky 8, Varga A 13/3,  Walker 5 , Krajsnik 17. Cs: Williams 7/3, Brooks 12, Varga S 3, Határ 4, Czukor, Varga K.

 

Balogh Judit: Az volt a feladatunk, hogy megnehezítsük a Sopron dolgát, ami az első félidőben egyáltalán nem sikerült. Nyilván, lejárt tejszínhabból habot verni nincs esélyünk, ez a mérkőzés is pont ilyen volt. Mostanra a karácsonyra vett tejszínhabok szavatossága lejárt, jövő hétre igyekszünk újakat vásárolni, lehetőleg több literrel.

Gáspár Dávid: Az első negyedben nagyon jól játszott a BEAC, ezért dicséret illeti őket. A második negyedben sikerült kiküszöbölni az addigi védekezésbeli hibáinkat, kiértünk a dobó játékosokra. Tulajdonképpen a nagyszünetig eldőlt minden. Igyekeztem mindenkinek kellő játéklehetőséget adni, fontos, hogy mindenkit építeni tudjunk folyamatosan.

Czank Tímea: Az első félidőben nagyon puhán védekezetünk, viszont a második félidőben mindössze 26 pontot kaptunk egy Euroligában csapattól, ami miatt azt hiszem, lehetünk egy kicsit boldogok. Mostantól már csak a PINKK mérkőzésre koncentrálunk.

Jelena Brooks: Azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, lehetőleg jó játékkal. Ez sikerült, hasonló folytatást remélünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!