Érkezik a listavezető – ELTE BEAC Kosárlabda

Érkezik a listavezető

A 2021-es esztendőt a Sopron Basket elleni mérkőzéssel nyitjuk

Nincs megállás a bajnoki küzdelmekben egyelőre, ami azt jelenti, hogy az óévet is mérkőzéssel zártuk, és az új esztendő első hétvégéjén rögtön újra pályán leszünk.

A Gabányi László Sportcsarnok parkettjén ezúttal az idei évadban eddig veretlen Sopron Basket csapatát látjuk  vendégül. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ez a mérkőzés a klasszikus “országos kettes”, ám ettől még mindkét csapat számára ad lehetőséget a mérkőzés arra, hogy a saját hasznára fordítsa. A vendégekre a jövő héten a Szekszárd elleni rangadó vár, majd januárban újabb Euroliga buborékba utaznak, mi pedig a jövő hétvégén a PINKK ellen lépünk pályára egy nagyon fontos találkozón. A vasárnap délutáni mérkőzést mindezek fényében nyilván mindkét szakvezető a saját csapata céljainak megfelelően használja majd, ilyenkor bizonyos részcélok elérése, adott taktikai elemek gyakorlása lehet a cél.

A soproni csapattal is megmérkőztünk már idén, a karanténba töltött időszak utáni első mérkőzést, meglehetősen tartalékos felállásban, épp a hűség városában vívtunk november közepén. Mezőnyposztokon megfogyatkozva és klasszikus center nélkül, egy félidőn át kifejezetten jól tartottuk magunkat a hazaiaknál szemben, akik a második 20 percben azért gond nélkül érvényesítették a papírformát. Azóta mindkét csapatba tértek vissza sérültek és gyógyultak is, bár minden bizonnyal egyik keret sem lesz teljes, a két csapat közötti differenciát ez aligha befolyásolja majd.

A mérkőzést továbbra is zárt kapuk mögött rendezik majd, de őszintén reméljük, hogy a 2021-es esztendőben hamarosan a nézők is visszatérhetnek majd a lelátókra.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!