A harmadik negyedben átrobogott rajtunk a Csata – ELTE BEAC Kosárlabda

A harmadik negyedben átrobogott rajtunk a Csata

A félidőben 12 pontos hátrányban voltunk, ám az elejétől remekül triplázó Csata a harmadik negyedben „szétdobott” bennünket, így komoly vereséget szenvedtünk

 Jól kezdtük a találkozót, látványos támadások után 2-6 állt a táblán. Gyorsan jöttek sajnos a sikeres távoli Csata-triplák, így pillanatok alatt fordult 11-8-ra az állás. Igyekeztünk partiban maradni, Ieshia pontjai után a vezetést is visszavettük (14-15), de csak időleges lehetett az örömünk, mert a Csata gyorsan fordított az álláson (18-15). A negyed vége Angyal és Hegedűs révén a hazaiaknak sikerült jobban, mi büntetőkkel próbáltunk versenyben maradni, és 6 pontos hátrányban voltunk 10 perc után (28-22).

Az ígéretéhez híven agilisan játszó Julcsi pontjai nyitották a második negyedet, de utána sajnos ismét a hazaiak kerültek fölénybe. Távolodtak a hazaiak és 39-29-nél először volt kétszámjegyű a különbség. Sajnos nem tudtuk védekezésben megoldani a távoli kísérletek blokkolását, a Csata pedig már a félidőben hét értékesített triplánál járt – az utolsót Böröndy helyezte el gyűrűnkben a félidő lefújása előtt nem sokkal. Az 51 kapott pont mutatta védekezésünk gyengeségét, és bár a statisztikai mutatókban ekkor még nem rajzolódott ki döntő különbség, érezhetően a Csata uralta a mérkőzést (51-39).

Egész biztos, hogy az öltözőben nem az a taktikai utasítás hangzott el, hogy „maradjunk bent még egy kicsit”, mégis mintha nem érkeztünk volna időben a második félidő elejére. Nem hogy faragni nem tudtunk a különbségen, nagyon gyorsan 20 pont fölé ért a Csata előnye. Sem elől, sem hátul nem volt bennünk kellő keménység és pontosság, a remekül dobó hazaiak pedig kíméletlenül használták ki hiányosságainkat.

Innentől kezdve a mérkőzés további része már csak formalitás volt, a végeredmény pedig egy komolyabb vereség lett (106-66), reméljük, ennél csak jobb formát látunk majd a lányoktól a következő mérkőzéseken.

 

Ludovika-FCSM Csata – ELTE-BEAC ÚJBUDA 106-66 (28-22, 23-17, 34-12, 21-15)

 Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 6/6, Mányoky R. 16/6, Lelik 14/6, Hayes 19, Zempare 11. Csere: Hegedűs 8, Böröndy V. 8/6, Angyal N. 4, Toman 4, Angyal B. 16/12.

ELTE BEAC Újbuda: Czank 6, Smith 13, Mérész 6, Small 8, Boros J. 15/6 Csere: Szabó D. 5/3, Dusanic 13/9, Koch, Laufer, Juhász, Zsámár.

Tursics Krisztián: A szombati Ceglédi elleni rosszul sikerült meccset követően rendet kellett tenni a fejekben, frissíteni próbáltunk. Az első félidei védekezéssel nem vagyok továbbra sem elégedett, rengeteg pontot kaptunk. Várható volt, hogy valamikor kiszakad a gólzsák és beesnek dobásaink, hiszen az elmúlt mérkőzéseken rossz százalékkal dobtunk. Ma szinte minden mutatóban sikerült kijavítani a szombaton látottakat. Külön örülök annak, hogy a kispadról nagy energiával szálltak be cseréink, így tudtuk pihentetni a kulcsjátékosokat és megfelelően elosztottuk a játékidőt. Örülök annak, hogy Laklóth Anna edzőként is bemutatkozhatott az A csoportban.

Laklóth Anna: Sajnos semmilyen szinten nem tudtunk ellenállást kifejteni ellenfelünkkel szemben, hagytuk a Csatát azt játszani, amiben erősek. A találkozó előtt nem ezt beszéltük meg, nem erre készültünk, emiatt picit csalódott vagyok.

Horváth Bernadett: A szombati meccshez képest sokkal jobban játszottunk. Örülök, mert mindenki tudott érvényesülni, és annak is, hogy végre eltaláltuk a gyűrűt és estek be kosaraink is. Ezt a dobóformát kellene továbbvinnünk.

Boros Júlia: Nem úgy védekeztünk, ahogy kéne, mert a Csata rengeteg hármast tudott rádobni, holott pontosan tudjuk, hogy remekül céloznak távolról. A támadás egy fokkal jobb volt, de ennyi hibát nem szabad megengedni magunknak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!