Fővárosi rangadó! – ELTE BEAC Kosárlabda

Fővárosi rangadó!

A héten már az Nb1-es bajnokság 4. fordulóját rendezik, ahol egy hagyományos, fővárosi rangadóra is sor kerül: a Vasas Akadémia elleni találkozóra

 Aki a fővárosi kosárlabdát ismeri, pontosan tudja, hogy évek óta igazi alsóházi kosárcsemege csapatunk és a Vasas Akadémia csatája. A siker változó, ahogy a keretek is, de alapvetően ebben a két csapatban kosarazik a legtöbb egyetemista és középiskolás fiatal a magyar mezőnyben hosszú évek óta. Ennek tükrében talán nem meglepő, hogy az utóbbi években mindkét csapatnak az alsóházi küzdelmek jutottak jobbára, az egymás elleni mérkőzések azonban minden alkalommal parázs hangulatú csatát hoznak, a közönség legnagyobb örömére.

Várhatóan most sem lesz ez másként. A szerdai találkozóra ellentétes előjelekkel készül a két csapat: mi egy tisztesnek mondható, ám mégis egyértelmű pécsi vereséget könyvelhettünk el legutóbb, míg a Vasas végig vezetve aratott bravúrszámba menő győzelmet Cegléden. Az a mérkőzés meg is mutatta a piros-kékek erényét, hiszen kemény védekezéssel kényszerítették sok hibára, eladott labdára a hazaiakat. Jól használták palánk alatt a már második Vasas-os idényét kezdő Brianna Frasert, míg a két éve nálunk kosarazó Papp Klaudia is bőven pakolt a közösbe a hétvégi találkozón. Mellettük a csapatkapitány Bach Boglárka, a válogatottba is meghívót kapott Tóth Orsolya, illetve a két fiatal “Madár-lány”, Eszter és Kata jelentik a gerincét Milos Pavetic együttesének, miközben két komoly hiányzót is elkönyvelhettek az első időszakban: Sara Heljic és Radócz Fanni sem tudott a csapat rendelkezésére állni az elmúlt fordulókban.

A Vasas számára bizonyosan óriási pluszt ad a vasárnap esti győzelem, de nekünk sincs okunk a magunkba zuhanásra, hiszen a múlt héten Zalaegerszegen győzni tudtunk, szombaton pedig nagy hátrányból tudtunk talpra állni Pécsett. Ezekbe a momentumokba kell kapaszkodni, és közben dolgozni az elsősorban védőoldalon jelentkező hibákon, nomeg a lepattanózáson (abban a mutatóban bizony Pécsett is csúnyán alul maradtunk), és akkor remélhetőleg a megszokott, remek hangulatú, éles csatát láthatja a közönség holnap este a Gabányiban. Este 8 körül az is kiderül, ezúttal kié lesz a győzelem.

 

Kedves közönségünk!

Ezúton is kérünk mindenkit, aki kilátogat a mérkőzésre, hogy tartsa be a szigorú járványügyi szabályokat, melyekről itt írtunk részletesen:

https://www.beac.hu/kosarlabda/2020/10/01/kozonseg-elott-de-korlatozasok-mellett-kezdjuk-az-idenyt/

Vigyázzunk egymásra!

Köszönjük!

 

 

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia

2020. október 14., 18.30, Gabányi László Sportcsarnok

Immár a MindiGo Hunbasket csatornáján is követhetőek mérkőzéseink: tv.mindigo.hu – Sport, Kosárlabda

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!