Van miért bánkódni – ELTE BEAC Kosárlabda

Van miért bánkódni

Sok pontatlanságot hozó, kissé „lagymatag” mérkőzésen nagy előnyt adtunk a hazaiaknak, ám volt tartásunk közel 20 pontos hátrányból is visszakapaszkodni. Bánhatjuk, hogy volt több kihagyásunk, és sok rontott büntetőnk, mert a végjátékban közel értünk a bravúrhoz

Ieshia és Kiss Virág kosárváltásával indult a találkozó, majd 9-8-ig felváltva estek a kosarak. Szűcs faultos triplája, majd Sarok távolija után megugrott a Pécs, időt is kért vezetőedzőnk, Balogh Bubu (16-8). Nem sikerült zárkóznunk (18-10), és bosszankodhattunk, hogy csak az első 10 perc alatt négyszer is hibáztunk a büntetővonalról. A negyed végén Lana és Janae pontjai hoztak minket közelebb, így 4 pontos hátrányban voltunk 10 perc után (18-14).

Mindkét csapaton érződött, hogy ez egy hét alatt a harmadik mérkőzés, egyik oldalon sem volt érezhető, hogy száz százalékos intenzítással pörögne a „gépezet”. Két és fél perces gólcsendünket Timi triplája törte meg, de Lana büntetői közül is csak egy ért célba (21-18). 23-20 után megint a pécsi magasemberek vették hátukra a hazaiakat, hat pontot kaptunk a festéből, így kezdett tetemessé válni a pécsi előny (29-20). Sorra jöttek az időkérések mindkét oldalon, 31-20-nál először lett kétszámjegyű a pécsi előny, amit a negyed végén Julcsi egy értékesített büntetővel hozott be 10 pont alá (34-25).

Állandósult a 10 pont körüli különbség a fordulás után, majd a pécsi centerek megint toltak egyet a hazaiak szekerén, és ismét nyílt az olló a két csapat között (40-28). Sőt, Sánta triplája után, 45-28-nál már a húszpontos differencia is közel volt a hazaiaknak. Rettentő bosszantó volt, hogy sorra szereztük a labdákat hátul, ám elől mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, a legnagyobb ziccereket és a legtisztább dobóhelyzeteket is képesek voltunk elhibázni. Mindez azt eredményezte, hogy a harmadik negyed végére mindössze 36 dobott pontnál tartottunk, és jelentős hátrányban voltunk (50-36).

Trixi duplája nyitotta a záró játékrészt, ám nem tudtunk közelebb jönni, mert Andusic, majd Sánta is betalált (55-38). 57-41 után Dorci triplája adott némi reményt, de a palánk közelében kétszer is üresen hagytuk Andusicot, aki egyszer sem hibázott (61-44). Úgy tűnt, nem lesz szép a vége, ám a lányok – szerencsére – máshogy gondolták. Trixi, majd Maci is triplát hintett, majd Dorci szerzett labdát és hozta helyzetbe Lanát, így lett 63-47 után 63-52. Jó lett volna gyorsan folyatni a felzárkózást, ám ezen a ponton megakadtak a csapatok, és sajnos mi sem tudtuk pontra váltani a támadásainkat. Lana harcossága két értékesített büntetőt, és egy labdaszerzést eredményezett – kár, hogy a végjátékban Gabi keze is megremegett a vonalon (63-57). Egy újabb kivédekezett támadás végén Ieshia talált be – 2-15-ös rohanást mutattunk be, amivel 12 másodperccel a meccs vége előtt 63-59-re zárkóztunk. Wentzelt tudtuk csak szabálytalanul megállítani, aki kíméletlenül bedobta, innen pedig már nem volt visszaút, a Pécs végül 65-59-re nyerte a találkozót.

Bánhatjuk, hogy nem tudtunk végig 100 százalékosan koncentrálni, és főleg a palánk alatti munkában és a büntetőzésben sokat hibáztunk, mert az első fordulós meccshez hasonlóan, ezen a találkozón is lett volna lehetőségünk megszerezni a győzelmet. A sportban azonban nincs ha, és a végén csak egy győztes lehet. Nincs más, a pepita szerinti sorban kell haladni – szerdán jön a Vasas!

 

PEAC-Pécs ELTE BEAC Újbuda 65–59 (18–14, 16–11, 16–11, 15–23)

Pécs: Sánta 8/6, Wentzel 9, Straumane 11, Andusic 12, Kiss V. 8. Cs: Sarok 6/3, Szücs R. 9/6, Kaposi 2, Habling

BEAC: Czank 10/3, Boros 3, Small 6, Mérész 10/3, J. Smith 6. Cs: Dusanic 12/3, Koch 3/3, Laufer 1, Szabó D. 8/6

Csirke Ferenc: – A lepattanózáson kívül mindenben a BEAC volt a jobb. Hazai pályán nem lehet tizennyolc eladott labdánk. Irina Szelcova sérülése nemcsak azért sújt minket, mert húsz év alatti játékos, hanem mert a kispadról beállva rengeteg pluszenergiát tud adni a csapatnak. Kár volt a végén visszaengedni a mérkőzésbe a BEAC-ot.

Balogh Judit: – Nem volt szép mérkőzés, kifejezetten csúnyácska. Mindkét oldalon rengeteg hiba volt, sajnálom, hogy nem mi jöttünk ki belőle jól, pedig a lepattanókon kívül minden mutatóban közel azonosak voltunk. Egy csúnyácska győzelemnek is örültem volna.

Fotó: PEAC Pécs – Rónási Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre!