Pécsett folytatjuk – ELTE BEAC Kosárlabda

Pécsett folytatjuk

A szerdai, zalaegerszegi mérkőzés után szombat este már Pécsen pattog a labda a bajnokság harmadik fordulójában. Az ellenfél a jelentősen újjáalakult PEAC-Pécs csapata lesz

Mondhatnánk, még szerencse, hogy ilyen szép idő van a napokban, hiszen így gyorsan száradhatnak a szerda este átizzadt mezek. Forog tovább a mókuskerék, holnap újra a fekete szerelés kerül a sporttáskába, egy újabb idegenbeli találkozóra készülve. Nem sok idő volt örömködni, de főként regenerálódni a szerdai, zalaegerszegi győzelmet követően, máris itt a következő feladat: a PEAC-Pécs elleni találkozó. A házigazdák velünk egyenlő mérleggel állnak két forduló után, a nyitányon Szekszárdon szenvedtek vereséget, míg hétközben a PINKK Pécsi 424 csapatát győzték le, némi döcögős kezdés után, 69-60-ra.

A holtidényben jelentősen átalakult az immár Csirke Ferenc és Szentendrei Áron által irányított pécsi együttes. Immár a Rátgéber Akadémia az együttes többségi tulajdonosa, és a keretben is többnyire pécsi kötődésű kosarasok találhatóak. Kaposi Pálma, Sarok Nikolett, Sánta Petra, Wentzel Nóra és a fiatal Habling Lara, valamint a szerb Popovic Milica már tavaly is tagjai voltak a fekete-fehér együttesnek. Szekszárdról tért vissza a korábban Pécsett kosarazó válogatott magasember, Kiss Virág, és szintén hazatért, Diósgyőrből, Szűcs Réka. Két légiós található jelenleg a pécsiek keretében, Tijana Andusic korábban Sopronban is megfordult, míg a lett magasember Paula Strautmane Rigából érkezett Pécsre. A keretet az Akadémia fiataljai teszik teljessé, akik közül Ilina Szelcova kiváló teljesítménnyel mutatkozott be Szekszárdon.

Nem számíthatunk könnyű mérkőzésre a Lauber Dezső Sportcsarnok parkettjén, márcsak azért sem, mert a hazaiak sorozatban második hazai mérkőzésükre készülhetnek, miközben mi második hosszú utazásunkat tesszük majd néhány napon belül. Ezeknek is van ebben a sorozatterhelésben szerepe, de reméljük, hogy sikerül egy jó mérkőzést játszanunk a Mecsekalján a szerdán esedékes, Vasas elleni rangadó előtt.

A mérkőzés a MindiGo rendszerében élőben lesz követhető:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!