Megvan az első győzelem! – ELTE BEAC Kosárlabda

Megvan az első győzelem!

40 percen át vezettünk Zalaegerszegen, ahol végül a 100 pontot is túlszárnyaltuk. A támadásra nem lehet panasz, védekezésben viszont bőven lesz mit csiszolni az egy hét múlva esedékes Vasas elleni következő rangadóig.

Julcsi két remek labdaszerzésére alapozva villámrajtot vettünk, 0-6 után máris jöhetett az első ZTE idő. Távoli kísérletekkel zárkózott a házigazda, visszajöttek 7-10-re, majd 12-15-re is, de sikerült szigorítani a védekezésen, és egy 0-12-es rohanással 12-27-re ellépni. A negyed végéig mindössze 4 pontra futotta már csak a hazaiaktól, miközben mi Lana duplája és Dorci dudaszó előtti triplája révén 36 pontnál tartottunk 10 perc után, és 20 pontos előnyben voltunk (16-36).

Lana büntetőivel nyitottuk a második negyedet, állandósult a 20 pontos különbség (22-42). Védekezésbeli kihagyásainkat használta ki a ZTE és jött egy kicsit közelebb (26-42) – válaszul Nb1-es meccsen ritkán látott sorcseréhez folyamodott vezetőedzőnk, Balogh Bubu. Nem sikerült a védekezésünket stabilizálni így sem, negyedbeli 14-10-es hazai előnynél jött az első időkérésünk. Elől továbbra is könnyedén sétáltunk be a zalaiak védekezésébe (30-50), viszont hátul időnként őrületes hibákat vétettünk, így nem tudtuk növelni az előnyünket (36-56). A negyed végén a hazaiak bosnyák irányítója, Dzombeta, és Ieshia ütköztek szerencsétlenül, de végül mindketten tudták folytatni – a félidő végére Ieshia büntetője tett pontot. A félidőben 38-59 állt a táblán, és a meccs képe egyértelműen azt mutatta, hogy a győzelmünk nem forog veszélyben.

Ieshia zárta az első félidőt, és a mi oldalunkon ő pontjai nyitották a második etapot. 21. pontjánál nőtt 25 pontra az előnyünk (42-67), majd Timi és Trixi remek összjátéka után, 42-69-nél máris magához rendelte csapatát Ambrus Péter. Az első pár percben megint összeszedettebb volt a védekezésünk, Julcsi triplája után el is értük a 30 pontos differenciát (42-72).  Lana játszott nagyon agilisen a palánk közelében és növelte pontjai számát rendületlenül. A negyedet 12-24-re nyertük, és 50-83-ról fordultunk a záró játékrészre.

Sok mindenre lehettünk büszkék, de az utolsó negyedbeli védekezésünkre a legkevésbé sem – Mányoky triplaparádét rendezett a záró felvonásban. Ugyanakkor elől szerencsére továbbra is jól funkcionált a gépezet és ami fontos, mindenki tudott hozzátenni a meccshez elől, ami azt jelentette, hogy senkinek sem kellett agyonjátszania magát a mérkőzésen. Öten dobtak 10 felett a meccsen, Lana és Dorci a padról beszállva hoztak kétszámjegyű statisztikát, és jó volt látni, hogy a padról jelentős segítség érkezett pontokban (108-ból 42-t a „beszállók” tettek a közösbe). Agyonnyertük a lepattanócsatát (47-22), az asszisztokban maradtunk végül alul – persze, nehéz egy ilyen mérkőzésen ezer fokon égni védekezésben… (A ZTE első fordulós mérkőzésén, Cegléden is hasonló eredmény született, talán nem véletlenül.) Az biztos, hogy a következő mérkőzésekre a védekezésen keményíteni kell, de ma este nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem örülni annak, hogy a második fordulóban megszületett az első győzelmünk a 2020-2021-es szezonban!

 

ZTE Női Kosárlabda Klub–ELTE BEAC Újbuda 74–108 (16–36, 22–23, 12–24, 24–25)

ZTE: Dzombeta 17/3, Úr 2, Mányoky J. 21/15, Szabó P. 18, Tuchscherer 6. Cs: Horváth Fruzsina 2, Kulcsár 6, Chroméj 2, Dömötör, Szabó K., Horváth Fanni.

BEAC: Czank 9, Small 23, Boros  J 18/6, Mérész 12, Smith 4.  Cs:  Dusanic 20, Szabó D. 2, Koch 13/9, Juhász 2, Laufer 5, Zsámár.

Ambrus Péter: – Az első tíz perc nagyon rosszul sikerült. Húszpontos hátrányból hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel folytattuk, de igazán nem tudtunk felzárkózni. Ennek elsősorban a rotáció az oka és a lepattanóknál is voltak problémáink.

Balogh Judit: – Mindig gyűlöltem, amikor vesztesként gratuláltak. A ZTE még más csapatoknak is okoz majd nehéz perceket. Ez volt az első zalaegerszegi győzelmem, a sikeres találkozóról nyilatkozást meg még tanulom.

Eredmények

Kapcsolódó csapatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!