Több volt benne, de ebből lehet építkezni – ELTE BEAC Kosárlabda

Több volt benne, de ebből lehet építkezni

Magas szerkezetben kezdett a Diósgyőr, Kiss, Vitola és Mokango révén hárman is magasabbak voltak a mieinknél. Ennek ellenére Mokango a távolról nyitotta a gólgyártást, amit Kiss toldott meg – alig egy perc alatt 0-5 volt oda. Trixi után Ieshia ébredt, 5 pontot szórt, így lett 7-5 ide. Innentől kezdve nem is adtuk vissza a vezetést a DVTK-nak az első 10 percben! Bár Mokango és Vitola is élt, a DVTK csak a magas emberei révén volt veszélyes az első negyedben. Nálunk ellenben jobban eloszlottak a pontok, öten is betaláltak, főleg mezőnyből érkeztek a kosarak. Időnként óriási harc dúlt a pályán, mindkét oldalon vetődtek a játékosok minden labdáért, de sikerült őrizni az előnyünket. Julcsi bátor betörése és faultos kosara állította be a negyed végeredményét – 22-17 volt ide 10 perc után.

Lana szállt be harcosan a második negyed elején, kár, hogy a kiharcolt négy büntetőnek csak a felét tudta értékesíteni. Nagy baj volt, hogy Timi gyorsan begyűjtötte a harmadik faultját, és kicsit meg is rekedtünk, 24-20-nál Balogh Bubu ki is kérte az első idejét, miután Mokango-t megint nem tudtuk tartani a palánk alatt. 2 pontos vezetésünknél Maci dobta be második tripláját, majd Ieshia duplája után Maci olyan palánkos triplát hintett, hogy a teljes BEAC-kispad, nomeg a fél csarnok ugrott talpra (32-24). Sajnos Vitola ismét érvényesítette a papírformát a palánk alatt – nagyon rosszul zártunk ki… – de Janae büntetői és Lana triplája biztosította, hogy továbbra is komolyabb előnyben voltunk (37-28). Sajnos nem tartott ki a lendületünk a félidő végéig, az utolsó 2.5 percet alaposan elrontottuk, ez pedig egy Diósgyőr ellen nagyon nem fér bele. Ahogy fogyott az oxigén a fejekben és a lábakban, úgy ért utol bennünket a DVTK, majd Kiss utolsó pillanatos visszatett lepattanójával a 2. perc után ismét náluk volt a vezetés – 37-39-cel mentünk a nagyszünetre.

Két és fél percnyi játék alatt öt lehetőségünk lett volna egyenlíteni, de közelről, középtávolról és távolról sem sikerült betalálni – Mokango viszont megtette a végére, így ők szerezték az első pontokat a második félidőben (37-41). Julcsi középtávolija hozta el az első pontjainkat a második félidőben, majd a 25. percben Timi triplája az egyenlítést jelentette (44-44). Vitola továbbra is tarthatatlannak bizonyult, és sajnos Pusztai pontjainak most már a túloldalon örülnek – vezérletükkel egy 0-10-es sorozatot repesztett a védekezésén is keményítő DVTK (44-54). Dorci szokatlan mozdulattal szerzett kosara törte meg a gólcsendünket, ám Aho triplája azt jelentette, hogy a DVTK 11 pontra ellépett, ezt Timi utolsó másodpercekben szerzett tempója faragta 9 pontra a záró negyed előtt (48-57).

Mokango és Pusztai gondoskodtak róla, hogy 10 pont felett maradjon a különbség a záró negyed elején, sőt, Aho megindulása után 13 pontra nőtt a különbség (52-65). Végre tudtunk a palánk alatt is érvényesülni, Janae és Trixi is faulttal együtt szereztek pontot, sőt Janae ziccere után, 5 és fél perccel a vége előtt 6 pontra zárkózunk. Lett volna esélyünk közelebb is lépni, de megremegtek a kezek. Mindkét oldalon fújtak sportszerűtlent a bírok, de míg mi kihagytuk a büntetőket, a másik oldal érvényesített őket, így visszaállt a 10 pontos különbség 2 perccel a végel előtt (61-71).  A lányok becsületére legyen mondva, hogy ekkor sem adták fel, és elsősorban Ieshia pontjaira építve zárkóztak fel a végére. A fordításra már nem volt sem idő, sem energia, de az 5 pontos vereség miatt bánkódni nincs ok. Talán amiatt van, mert alapvetően két nagyobb kihagyás pecsételte meg a sorsunkat, ha ezek nincsenek, más is lehetett volna a végkifejlet.

A végén álló vastaps volt a csarnokban, mindkét csapat éltette a sajátjait (a mieinket azért többen  ), a legfontosabb mégis: újra velünk vagy, kosárlabda! Legyen egy egész idénynyit így!

ELTE BEAC Újbuda – Aluinvent DVTK 68-73 (22-17, 15-22, 11-18, 20-16)

BEAC: Czank 5/3, Boros 7, Small 16, Mérész 10, Smith 14. Cs: Szabó D 9/9, Koch 2, Dusanic 5/3, Laufer, Juhász.

Diósgyőr: Medgyessy 7, Kányási 5/3, Kiss 6, Vitola 18, Mokango 15/3. Cs: Tóth F, Aho 8/6, Pusztai 14, Bacsó.

Kipontozódott: Medgyessy 40. perc

 Balogh Judit: Egy meccset már megnyertünk, ez a vírusteszt volt, ez volt a második, ezt most elvesztettük. De ha ilyen pepitába megyünk, hogy egy győzelem, egy vereség, akkor én nagyon elégedett leszek. Mindenki minden mérkőzésen úgy lép pályára, hogy győzni szeretne, ebben a bajnokságban fokozottan is igaz, hoyg mindenki elhiszi majd, hogy képes bárkit legyőzni – és miért ne sikerülhetne?

 Czank Tímea: Egy pillanatig sem adtuk fel, akkor sem, amikor a Miskolc elment 11 ponttal. Azt hiszem, ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, néhány büntetőt és még egy-két ziccert bedobtunk volna, akkor ez a meccs másként is alakult volna, de azt gondolom, jó úton vagyunk.

Földi Attila: Az első mérkőzések mindig ilyen döcögősek, ez most hatványozottan igaz volt, hogy ennyi idő után lép mindenki pályára. Mi egy relatíve új csapat vagyunk, még bőven alakulunk, nehéz körülmények mellett készültünk. Egyetlen egy célunk volt, hogy megszerezzük a győzelmet, ez sikerült, dolgozunk tovább, hogy javuljunk.

 Pusztai Petra: A második félidőre sikerült megérkeznem a mérkőzésbe, örülök, hogy addigra túl tudtam lendülni azon, ami akár az első félidőben, akár az elmúlt 10 napban történt, és kaptam lehetőséget, amivel tudtam élni és bizonyítani.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!